onsdag 1 december 2010

Adventskalender

Nu är det ju dags att ta fram nedräkningen till jul! 24 days of Christmas (för oss svenskar i alla fall) kan man säga. I måndags hade vi studiedag på jobbet och jag knåpade ihop en adventskalender till mina elever. Varje år gör jag något nytt (om jag har någon bra idé).
Första året skrev vi julsagor som vi satte upp på en gran och varje dag läste vi en av julsagorna (jag hade ju precis kommit till skolan så det var svårt att ordna något snabbt så där).
Förra året fick barnen skriva fina ord om varandra som jag skrev ut på datorn som ett diplom, plus en liten present i form av penna, sudd och sånt. Man fick sitt paket den dagen man blev dragen att öppna luckan.
I år har jag tagit fram 24 stora kuvert som jag ska sätta upp i klassrummet idag på morgonen. I varje kuvert finns det något trevligt. Varje elev får en överraskning i form av pyssel som t ex klippdockor, memoryspel, färgläggningsbok med mera, allt som jag skrivit ut från internet. Eftersom vi bara har 12 elever i klassen i år är det ju 12 luckor kvar att fylla. Då har jag skrivit olika saker som klassen gör tillsammans. Det kan vara att åka pulka den dagen, att baka pepparkakor, titta på film, spela spel tillsammans eller att alla får en chokladbit och så vidare. Jag hoppas att de ska tycka att det är roligt!
Här får ni lite tips på sidor ni kan använda om ni har tillfälle och måsten:

Kaboose

DLTK

abcteach

7 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Vilka fyndiga idee´r, låter riktigt skoj!

Saltistjejen sa...

Åååå vad du är BRA!!!! Dina elever måste älska dig! :-) Så kreativt och roligt. Kanske ska man sno en sådan idé och göra hemma också. Man skulle kunna göra ngt sådant åtminstone varje söndag (advent). Måste fundera vidare på detta.
Tack för tipsen också!
kramar!!!!

my sa...

Gud vilka roliga elever! Jag suger åt mig alla tips och lägger dem i långminnet inför eventuella framtida behov. :)

Monica sa...

Inte fanns det såna snälla fröknar på min tid;-). Jo det gjorde det nog (har hört berättelser) men de lyste men sin frånvaro på min skola i alla fall. Vad kul du gör och roligt också att du har svängrum och kan utföra egna idéer. Barnen glömmer dig aldrig, är övertygad, det är sånt här de minns på hemmet sedan:-).

Anna sa...

Åh, jag önskar att du var min fröken :)

Trillingnöten sa...

Katarina: det är superkul att hitta på :)

Saltis: Ja, nästa år ska jag göra hemma också...till N :) Hon kommer nog att bli lite glad :)

My: Gör det!! Man vet aldrig när man behöver dem!

Monica; det är det jag räknar med :p

Anna: Du är så välkommen! :)

Min plats i solen sa...

Vilken härlig adventskalender och jag är övertygad om att dina elever tycker att den är toppen. :)Härligt att du anstränger dig så fint för dina elever. Det kommer tillbaka till dig, var så säker. :)

Ha det så bra!
Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...