tisdag 31 januari 2012

Bakom flötet

Igår blev en man tagen för "ringa narkotikabrott på torget" i min lilla stad. Låter ju spännande. Vi har alltså droger i omlopp häromkring! Who knew liksom? Jag undrar vad som räknas som "ringa"?
Det påminner mig om förresten forna dar. Ja, jag har inte haft med droger att göra, det kan ni vara lugna med. Men när jag gick på högstadiet var vi på en föreställning i stan. Det var Hasselakollektivet som satte upp en musikal/teater om droger. Alla ungdomar som medverkade i föreställningen hade alla varit missbrukare, eller kände någon som var eller varit. Det var en otroligt stark upplevelse och jag kommer ihåg ganska mycket av den fortfarande. I slutet av föreställningen var det självklart diskussioner om droger. En av skådisarna frågade hur många av oss tonåringar i publiken som visste var man kunde få tag på droger. Nästan alla händer lyftes i luften. Fast inte min. Jag hade ingen som helst aning om var man kunde få tag på droger och blev helt chockad att alla andra visste! Å andra sidan, hade det krisat nån gång och jag hade "behövt" droger så verkade de inte finnas alltför långt borta. Mer än hälften av mina klasskamrater visste. Och än idag undrar jag hur det kommer sig. I och för sig vet jag var jag nu kan vända mig. Torget. 

9 kommentarer:

Marina sa...

eftersom jag är uppväxt i en liten ort, så kan jag med bestämdhet säga att det är absolut ingen fördel (i alla fall var det inte när det begav sig)när det handlar om droger. Där jag växte upp visste alla(?) precis vem och vart man kunde vända sig.

Västgötskan sa...

Nä men herregud... Varför tog de just honom då?? :-O

Camilla sa...

Det där har jag också funderat på. Inte för att jag haft behov av droger, men jag har heller aldrig vetat var jag skulle få tag i det. Jag har läst att väldigt många av ungdomarna vet precis var de ska få tag i droger eller sprit.
Jag får väl ge mig ut och fråga den dagen jag behöver drogerna. Jag antar att mitt vanliga sätt inte fungerar så bra, eniro och google.

Husfrun sa...

Sånt där får jag rysningar av. Hatar hatar hatar droger.

Kim M. Kimselius sa...

Otäckt att så många sträckte upp sina händer. Kanske de inte visste, utan bara följde med grupptrycket? Du är stark och vågade visa att du inte kände till det. Bra gjort!
Kram Kim

Duktiga Tjejen sa...

bor du kvar i samma stad som du vuxit upp? Är nyfiken på vilken stad det är!

Jag hade aldrig särskilt mkt koll på droger, men sen när jag blev tillsammans med en missbrukare upptäckte jag att det fanns droger precis överallt, alltså på de platser jag varit hundratalsgånger men aldrig sett droger på förut. Skrämmande.

Förresten blev guldbutiken 500 m från oss utsatta för rån igår, hm...

Min plats i solen sa...

Det är skrämmande hur utbrett det är med droger idag och hur långt ner i åldrarna det går. På döttrarnas skola var det droginformationsmöte för oss föräldrar (och för eleverna under skoltid)då de började 5:an. Det kom lite som en chock för mig och vi var många föräldrar som var smått chockade då vi lämnade det mötet (vi bor ju på en liten ort). Med oss hem hade vi en lång lista på droger vi inte ens visste existerade och vika symptom vi skulle hålla utkik efter hos våra barn. Den kvällen var jag redo att skriva in döttrana på förskolan igen. ;)

Kram Lotta

ZtorZillen sa...

Hm..det är ju hemskt vilken utveckling vi haft på det området. Idag kan du ju bara starta Internet så är det bara att beställa hem fritt, det du önskar för dagen så att säga...helt sjukt va lätttillängligt det är med droger nu för tiden...har inte heller något minne av att "alla visste" vart man fick tag på droger..är också uppvuxen på en mindre ort..

Lisa sa...

Skrämmande! Jag har också insett att det finns droger betydligt närmre än jag räknat med, och tyvärr så är det nog bara ett par samtal bort innan man skulle ha det i handen, om man nu var ute efter det menar jag.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...