söndag 19 augusti 2012

Jag måste görat igen

Ha loppis menar jag. Jag sålde en hel del. Till slut var vi uppe i 16-1700 kronor när dagen var över. En del grejer är kvar, men de ska jag försöka kränga i helgen.
Inte bara pengaflödet, utan även människoflödet var otroligt intressant. Vilka roliga människor det finns!  Vissa snackar som tusan, andra smyger in och märks knappt. Andra försöker pruta på det oprutbara (det är nästan löjligt lågt pris, men ändå ska det prutas).
Andra betalar med glass.
I slutet av dagen kom den in en man i samband med att några av pappas bekanta kom förbi. Han tittade runt lite snabbt. Hade en påse i handen. Sen kom han med ett pyttelitet leksakslejon i handen (jag vet inte ens var det kommer ifrån. Men jag tror det var i nåt kinderägg och var inte menat att säljas. En liten skitgrej) och frågade vad jag ville ha för det. Jag sa bara att han fick det gratis, vad sjutton skulle jag ta för ett sånt liksom? Sen gick han. Efter fem minuter var han tillbaka igen. Han var intresserad av en DVD-skiva jag hade till salu och sa att han inte hade kontanter. Istället hade han precis köpt glass på affären i närheten för 15 kr och undrade om han kunde betala med glassen. Givetvis frågade jag vad det var för glass och det visade sig vara Magnum-liknande glassar, tre stycken (vilket var bra för syster och hennes pojkvän kom och höll mig sällskap på eftermiddagen). Han blev nöjd och vi fick sockersuget stillat!

Ett annat medelåders gäng kom upp eftersom de sett mina snygga skyltar av en slump. Jag säljer en Orreforsljusstake, och den vill jag inte sälja superduperbilligt heller och det sa jag åt en av kvinnorna. Hon sa, jodå, det där är väl en ur Hallonserien. Och jag berömde hennes kunskaper. Varpå hon svarade att hon minsann visste en hel del och gick runt hela dagarna och visste saker. Kanske var hon en besserwisser, fortsatte hon och log mot sin make.

Riktigt roligt var det i alla fall!

6 kommentarer:

Monica sa...

Låter kul samtidigt som det tar mycket tid med allt "konstigt" folk,-).
Vissa studier kan ju bedrivas samtidigt och så många kommer inte på besök en vanlig dag annars:-). Haft några loppisar på landet, en med Anna, vi var ett bra team och fick försäljningsrekord:-). Sedan har jag testat, "betala vad ni vill", och gått därifrån, men tror just det där att vara där och berätta lite om sakerna är en del av det, folk vill prata helt enkelt. En karl köpte alla mina gamla kastruller, ja han fick dem nästan, en annan karl köpte alla tekoppar med fat, nån dam alla ljusmanschetter, någon alla sådana där små prydnadssaker, solglasögon köpte ungdomen, kläder gick bra också och "Orrefors":-). Har du förresten hört att en del som säljer bostadsrätt säger: allt ingår och packar en väska och drar, ja det är också en variant.

Anneli Stålberg sa...

Det är verkligen lite kul det där med loppis. Barnen har stått och sålt saker på loppis och det är mycket lärorikt på många olika sätt : )

Katarina sa...

Ha, ha. Roligt har du! Kram

Marina sa...

Kul, det där med att gå runt och kunna saker, det kanske man skulle prova på någon dag...

Steel City Anna sa...

Låter spännande!

Emmama sa...

Loppis är så kul - och höjdpunkten är alltid alla människor! Och vilken jäkla slant det blev, bra sålt! Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...