söndag 1 september 2013

Nära ögat!

Imorgon börjar jag plugga igen. Joråsåatt. Distans så klart, via Sverige. Här i USA kostar det skjortan att plugga på universitet och de pengarna kan man göra något roligare för. Jag kommer att studera små barns utveckling i språk och samspel. Dessutom evolutionär medicin och evolutionär biologi. Det var VÄLDIGT nära ögat att jag var tvungen att studera "Fiskfysiologi"! Säkert ett jätteintressant ämne. För någon annan. Jag själv är väl inte så våldsamt förjust i fisk (mer än som mat) eller dess fysiologi. Jag kom dock in på Evolutionär Biologi som reserv (korsar och tackar den allsmäktige).


Anledningen till att jag pluggar, förutom att jag faktiskt tycker om att studera, är att jag har en deadline att bli legitimerad lärare här i New York. Mitt certifikat måste bli klart innan slutet av april nästa år 2014. Annars måste jag göra om en himla massa tester. Därför har jag valt att plugga några kurser och sedan hoppas på att de godtar kurserna här. För nej, det GÅR ju INTE att förbestämma sånt, påstod de. Fastän jag skickar kursplan, litteratur och grejer. Det får de bestämma EFTERÅT. Jäkla byråkrati.

Efter kurserna återstår sedan några andra kurser som jag ska "tenta" av här. Jag skulle gjort det i våras, men det blev inte av. Ekonomi och annat satte stopp för det. Smakar det så kostar det...

Så, ingen fiskfysiologi för min del. Puh!

10 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Åh vad kul att studera igen! Håller tummarna för att de godtar dina kurser.

Steel City Anna sa...

Önskar att utbildning kunde vara global, så skönt det skulle vara! Tur du är så duktig på att studera. Mamma hälsar :)

iaz sa...

Kul att plugga lite igen. Ibland känner jag med suget efter det, iaf lite grann. Tur det inte blev fiskfysiologi iaf ;) Lycka till! kram

Camilla sa...

Små barns utveckling i språk och samspel låter ju hur kul som helst. Lycka till med studerandet. Hoppas att du får en lugn bebis så att det går bra att kombinera.

Jenny sa...

Låter som en intressant kurs! Vad kul!
Får man plugga gratis från Sverige även som utlandsvensk?
Förresten, vad tur att jag läste ditt blogginlägg för jag hade ingen aning om att det fanns en deadline att bli certifierad... Aaah...

Anonym sa...

Lycka till! Simma lugnt...hehe
kram

bokslukaren sa...

Lustigt system...?

bokslukaren sa...

Glömde säga...Lycka till med bäbisen också!

Anonym sa...

Jag fick en chock häromåret när jag skulle läsa en kurs på distans i Sverige och det stod på antagningspappret att den skulle kosta 34000 kr! Som tur var räckte det att bevisa att man var svensk, så blev det gratis.

Nackdelen med att plugga i Sverige från USA är det där med tidsskillnaden. Senaste kursen gav jag upp, för jag pallade inte med att skriva tenta kl 02-06 på natten.

Jag läste "barns språkutveckling" när min son var 1 och jag väntade nästa barn. Det var jättekul att kunna koppla kursen till sin egen verklighet. Lycka till med kursen!

ZtorZillen sa...

Älskar att studera! MEn då ska det ju vara något jag GILLAR! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...