måndag 30 september 2013

Måndagslista

Kommer ni ihåg när jag brukade skriva måndagslistor? "Idag är det måndag och jag är glad för..." Tror jag ska införa det igen! Det är roligt att vara glad för saker och speciellt när man kanske inte ör på topp.

Idag är det måndag och jag är glad för:

- att jag klarade uppkörningen och har nu officiellt amerikanskt körkort! Är jag bra eller är jag bra? Jante kan ta och slänga sig i väggen. Det var en kort historia den där uppkörningen. Typ några varv runt kvarteret. När vi åkt en bit frågade instruktören om jag hade haft körkort innan. Jag svarade "ärligt" att jag hade haft i ett annat land, men att det nu gått ut (vit lögn, annars kommer de att ta mitt svenska körkort och det vill jag inte). Jag missade lite på sista högersvängen, men det gjorde inget. Det sista jag gjorde var att fickparkera (usch och fy säger jag bara), men det var en sån parkering som vi övat på tidigare på körskolan (bara bakom en bil och inte mellan två bilar, tack och lov!)...Jopp. Nu är det klart!!

- när jag kom hem efter uppkörningen fick vi ett superfint paket från bästaste vännen M hemma i Sverige. Fina pyjamaser till lilla H, tröjor till N och gottigt godis till mig och maken! Finaste kortet också, som hon knåpat ihop själv! Perfekt med lite påfyllning på godisavdelningen också. Syster C skickade en laddning med massor av choklad för några veckor sen, men det tog slut...för flera veckor sen! ; ) Jätteglatt var det hemma hos oss idag alltså!

- att alla braiga TV-program har börjat. Glee, The Blacklist, Hostages, Homeland, Law and order, Modern Family och lite nya serier som vi ska kolla in snart...

- att hösten är så varm och fin här i New York. Lite kalla mornar, men annars lyser solen och det är uppåt 20-25 grader fortfarande. Kalla vindar kan komma, men inte alls farlig.

- jag har en sån fin familj, som nu blivit större med lilla H! Tvåbarnsmamma! Jisses. Hur har det gått till?!

OBS! Inte mitt kort!

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Stort GRATTIS till körkortet! Det är verkligen skönt att ha det. Inte enbart för att kunna köra bil utan också eftersom det är ett ID-kort som folk här "förstår". jag visade länge mitt svenska körkort och fick alltid förklara var födelsedatumet var etc hahaha!
Underbart med dina måndagslistor. Visst bör man känna efter ofta vad som gör en glad och lycklig här i livet.
Stor Kram till dig och fina familjen!

iaz sa...

Härligt att ha körkortet avklarat. Grattis!!!! Kul att paketet kom fram, man vet ju aldrig :-) Något för alla däri var min tanke. Kram!!

Anonym sa...

Grattis!!!!
Vad skönt att du klarade det. Ska bli spännande att läsa inlägget som du skriver, efter att du har fickparkerat mellan två bilar, för första gången... Hihi! ;-)))

Kram M

Monica sa...

Grattis till körkortet! Här betar du av både det ena och det andra:-). Så bra och skönt! Det där med att ta ifrån er det svenska körkortet låter konstigt.
Och! Flera paket ska vara på väg har jag hört:-)

Casa Annika sa...

Hurra för dig!!! Grattis till den amerikanska körkortet!!!

Steel City Anna sa...

Wow grattis! Du har verkligen flow nu :)

Camilla sa...

Jättegrattis till körkortet. Ytterligare ett steg mot att bli en "riktig" amerikan.

Anna Granström sa...

Grattis till amerikanska körkortet!

Sedan kan jag berätta hur det gått till att du blivit tvåbarnsmamma: Jo, det krävs diverse aktiviteter som involverar...diverse saker... ok, bara skojja. Kram.

Emma sa...

Grattis! Vad skönt. Det gjorde du bra!

Gillar dina listor, det positiva smittar!

KRAM!

dorro sa...

Jag satt och tänkte på den listan häromkvällen och funderade på om jag skulle börja med den igen. Går in här och ser att du visst tänkt samma sak. Så det kan bli. Jag börjar nästa måndag, om en vecka.

kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...