torsdag 6 mars 2014

Bästa leksaken

I genomsnitt har ett barn av idag cirka 570 leksaker läste jag nånstans. 570 leksaker! Jag hoppas att den allra minsta lilla grej räknas in där (t ex leksaker från den Gyllene Måsen eller liknande, om man har såna hemma) för 570 låter väldigt mycket. Nu har jag inte räknat Ns leksaker, men jag är ganska säker på att hon inte har så många leksaker. Eller kanske? Alla smågubbar hon har drar nog iväg antalet leksaker rejält. Och hur är det med byggsatser som Lego och sånt? Räknas det som en enhet, eller räknar man legobit för legobit? Jag är inte så insatt i detta ämne märker jag.

Jag tror faktiskt den bästa leksak som Storasyster har är Lego. Hon köpte en sats Duplolego för egensparade pengar för några år sen och var mäkta stolt att få betala själv. Det var dyrt, det ska man inte förneka, men med tanke på hur mycket skoj hon haft med Legot under dessa år har det varit värt varenda krona. Legot var också en av få leksaker som fick följa med över Atlanten för snart två år sen. Hon använder Lego till allt möjligt pyssel. Fattas det leksaker eller gubbar till nåt hon vill leka, bygger hon dem helt enkelt med sitt Lego.
Finns ju en enorm Legobutik som öppnat här i NY som vi ännu inte besökt. Plus Legofilm. Jag har hört att den ska vara riktigt bra!
Det bästa med Internet är ju att kan man surfa och kika på hur mycket leksaker som helst. Till jul till exempel kollade jag på Toysrus hemsida för att hitta julklappar till min systerdotter och systerson. Ärligt talat har det blivit ganska dyrt att skicka julklappar härifrån. Själva portot kostade förra ået mer än själva leksakerna! Det är galet. Så att köpa på till exempel Toysrus i Sverige och skicka direkt till den som ska ha det är ju ett bättre alternativ helt klart. Så får det bli från och med nu, trots att det är roligt att kunna köpa här och skicka "hem"...
Systerdotter är helt galen i rosa saker just nu så jag fick surfa runt på rosa leksaker. Och systersonen gillar Cars ("Bilar" från Disney) och att rita. Vi får se vilka intressen som stannar kvar till årets jul!


På Times Square här i NYC finns ett jättestort Toysrus (är det världens största?) med ett Pariserhjul.


 Inomhus alltså!
På en av våningarna finns också en jättestor Tyrannosaurus Rex som rör sig. Den kan bli skrämmande för vissa små barn. Jag har sett ett och annat barn som börjar gråta när de sett dinosaurien.


Flera våningar stort är butiken och galet packat med besökare kring jul. Man kan hitta precis allt här inne. I leksaksväg alltså. Även om det är mycket folk så är det helt klart värt ett besök när man ändå är här!

5 kommentarer:

Anna Granström sa...

Tycker det är skrämmande hur mkt leksaker barn i väst har! Egentligen räcker det ju med en burk, en slev och några pinnar. Typ. Vi har inte köpt mycket alls - förutom just duplo, men vi har fått mängder!! Vi har redan alldeles för mycket...

Elisabeth sa...

Ja, usch. Varje gång jag går in i dotterns rum mår jag lite dåligt över mängden saker - trots att en hel del flyttat upp på vinden, sålts eller skänkts bort. Det är faktiskt ett av mina löften till mig själv att minska mängden leksaker i huset.

Monica sa...

Lego är en fantastisk uppfinning! Det ger ju utlopp för all fantasi och kreativitet! Blivande konstruktörer:-) och att hålla bitarna i sin hand är något helt annat än att bygga lego på nätet! Sen finns det ett stort utbud idag av både kvalitet och skräp. Ser på Annas fina leksaker att kvalitén var högre förr, men det finns mycket frestande nu också:-), inte lätt att välja. Ibland får man väl bara välja något som kan passa för stunden utan att man pedagogiskt har tänkt igenom hela framtiden, kanske barnet behöver lite uppmuntran. Hur många leksaker har vuxna;-)...och vad kostar de?

Camilla sa...

Jag har också funderat över de där 570 leksakerna per barn. Om varje legobit räknas så har våra barn många fler leksaker än 570.
Jag älskar lego och våra barn älskar lego. Särskilt Martin. Han bygger aldrig efter ritningar. Han konstruerar sina egna saker. Det är allt från rockband med instrumment, till pistoler med gummiband som skjuter iväg saker. Kul med leksaker som ger kreativitet och inte bara att man tittar på leksaken.

Villa Frejas bokblogg sa...

Skrämmande hög siffra. Tror inte barnens fantasi utvecklas om de omges av alltför mycket leksaker, faktiskt.
Däremot skulle det vara kul att gå runt i en riktigt stor leksaksbutik a la USA mått mätt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...