fredag 27 maj 2016

Drumpf igen

The Donald (Trump) är på gång alltså. Jag är nästan mörkrädd. Han ser ut att få fler och fler väljare ju längre tiden går. Anonyma undersökningar visar att folk är mer benägna att rösta på Trump om de är anonyma (vilket man ju är under ett val!) än om de frågas rent ut. Så otroligt tragiskt. Vart är denna värld på väg? Jag tänker också på att Österrike är på väg att rösta på ett högerextremistiskt parti, SD blev tredje största parti i Sverige, Danmark och Frankrike ska vi ju heller inte glömma.

Det är fruktansvärt hur folk kan bli så blinda. Är det någon som kommer ihåg filmen/experimentet "The Wave"? Där en lärare lyckades skapa ett parti i sin skola, liknande ett nazistiskt parti, för att visa hur lätt det är att långsamt förändra synen på vad som är normalt och sedemera hjärntvätta folk att utesluta vissa grupper? Det var ju många som ifrågasatte HUR Hitler kunde få så många vanliga människor över på sin sida, HUR kunde folk vara så blinda? HUR kunde de bete sig som får hela bunten? Ja, gott folk. Är vi på väg dit igen måntro? En skock får som blint följer med alla andra?


Jag vägrar vara ett får.

5 kommentarer:

Marina sa...

Den filmen borde fler se, även om den är gammal så är den aktuell, mer än någonsin!

iaz sa...

Man får verkligen hoppas att han inte vinner, det vore en katastrof av stora proportioner för USA tror jag tyvärr =/ Kram på er!

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag också.
Det är så skrämmande och tragiskt.

Malin sa...

Usch ja, det är läskigt, men han är ändå bara en person. Det är läskigare att så många vill rösta på honom. Jag tror att i slutänden vinner han inte, men det kommer ju vara många som röstat på honom och det vittnar ju på att folk är såpass missnöjda att de gör det. Kommer ihåg filmen nu när du nämner det. Vi får tro på att de amerikanska folket gör rätt i höst!

Camilla sa...

Jag som aldrig minns några filmer minns faktiskt the wave. Det är läskigt och jag tror absolut att en "hitler" kan lyckas igen. Vi får verkligen inte glämma vad som hände, men det är läskigt lätt att sakta omvända människor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...