söndag 22 maj 2016

Tre veckor

Nu är det tre veckor kvar utav detta skolår, på min förskola där jag jobbar. Tre veckor! Jag tyckte nyss att det var jullov och sedan början av januari. Det kändes som om våren aldrig skulle komma. Men nu är den här och om tre veckor har vi skolavslutning. Visserligen påföljs den inte utav sommarledigt för oss lärare, men väl ett roligt sommarläger med några barn och ett lite lättare schema med ledigt en dag i veckan! Det ser vi fram emot. Ja och så två veckor ledigt i juli (då kommer syster M på besök!) förstås.

Jag kan fortfarande inte förstå hur mycket som har hänt under det här året som gått. Nytt jobb i september, ny inriktning på pedagogik, fantastiska utmaningar i form av att bygga en stege med barnen och ett rymdskepp (japp, ett rymdskepp). Och nu är det alltså dags att runda av det hela. Som tur är kommer de flesta barn att gå kvar på skolan, förmodligen bara inte i min klass, så jag får se dem ett tag till. Vi har haft en alldeles fantastisk klass. Inte helt utan utmaningar, men vad kan man förvänta sig?

Och så övar vi "Idas sommarvisa" för fulla muggar. Kan det bli mer skolavslutningskänsla än så? Jag tror inte det!

6 kommentarer:

iaz sa...

Härligt att sommaren närmar sig och Idas sommarvisa, somrigare kan det knappt bli =) Glad sommar! Kram

Villa Freja sa...

Håller med. Vårterminen har verkligen gått galet fort.

Camilla sa...

Visst är det ruskigt vad tiden går fort. Det är nystart och avslut hela tiden. Snart är det semester och jag har inte ens hunnit börja planera den.

Steel City Anna sa...

Låter mysigt med Idas sommarvisa. Omysigt med sommarlovsbrist ... Har ingen semester jag heller kvar. Kanske kan få ihop en vecka. Det är i vilket fall som helst härligt med sommar!

Saltistjejen sa...

Vilket fint år!! Jag tycker själv att tiden rusar iväg och ibland blir man nästan lite rädd över att man knappt hinner med det man tänkt. Å andra sidan är det väl bara att hänga på. Detta är ju det som är livet då. Skönt att ni slutar såpass tidigt. E går i skolan fram till slutet av juni här. Så ungefär en månad kvar. Sedan börjar sommarlovet. Själv hoppas jag det ska gå bra att vara med båda barnen även i sommar. Men E ska få gå på ett summer camp i slutet av sommaren för hon vill verkligen det och jag tror det blir bra. Det är dyrt, men det får det vara värt ändå. Att hon får lite mer stimuli och träffa vänner och göra saker tror jag kan bli bra. Inte "bara" gå hemma med mig och Lillebror. Haha! Jag tycker det gick jättebra förra året, men i år är det helt klart en större utmaning. Lillebror VILL så mycket mer nu och det är ibland lite knepigt att få ihop intressena för båda barnen.
Kram!!

Lina sa...

Hej!
Tack för boktipset du delade med dig av. Såg reklam för boken för många månader sedan och tänkte att den boktiteln måste jag lägga på minnet, men sedan gick tiden. Hann glömma av boken men tack vare din påminnelse kom jag ihåg den. Hade dessutom tur att den fanns inne på det lokala biblioteket så den inte glöms bort igen.

Tack och ha det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...