torsdag 27 december 2018

Rensa ut

Så här i slutet på året passar jag på att rensa ut lite. Vi bor ju inte direkt i en herrgård eller ens en lägenhet med förråd. Förrådsutrymmen är ovanligt här i New York. Oftast får man hyra ett Storage om man skulle behöva, det kommer liksom inte med lägenheten. Det saknar jag! Det finns ju en del saker som man vill ha kvar som man använder, men inte dagligen eller ens varje månad. Julpynt till exempel. Vi har en del garderober att lägga saker i, men inte alltför mycket. Och sen när man har barn...alltså, ni som har barn vet ju hur mycket saker man dels behöver men också vad man samlar på sig under ett år. Vi försöker verkligen att inte spara på så mycket, för vi har helt enkelt inte plats. Vi har också en väldigt liten lägenhet och många personer som bor på ytan. Det går inte att spara på allt.
Vi röjer säkert 2-3 gånger per år, skänker saker till folk som behöver eller tar med till en Second hand-affär som ligger ett par kvarter bort. Det känns bra när saker får en andra chans!

Just nu är jag mitt uppe i ett röj, speciellt bra när barnen fått en hel del nytt under julen. Och de h ar dessutom vuxit ur en del kläder som läggs på hög och tar upp plats.
Man får sig en tankeställare när man bor så litet. Behöver man verkligen så mycket? Egentligen? Handen på hjärtat liksom? Nej, faktiskt inte.
Och när man rensat ur känner man sig lite lättare också ;)

3 kommentarer:

iaz sa...

Det är verkligen en skön känsla när man rensat, fått ordning och plats. 👍 Kram kram

Camilla sa...

Det är jobbigt att ta de där besluten när man rensar, men det är skönt efteråt. Det har sina fördelar att rensa ofta, för nej man behöver inte så mycket prylar egentligen. Vi har en hel källare att fylla med bra-att-ha-saker. Eftersom det finns plats så får mer saker vara kvar än vad som skulle behövas. Å andra sidan är lite bra-att-ha-saker bra att ha också. Mycket kommer faktiskt till användning, men jag skulle inte betala för ett extra förråd till prylarna.
Ha en fortsatt bra helg och gott nytt år!

Steel City Anna sa...

Jag röjer som 17 ganska ofta :) härlig känsla tycker jag. Köper pyttelite grejer också. Men det är en annan grej med barn, det förstår jag. Antar att ett storage inte är billigt att hyra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...