fredag 13 november 2020

Hur går det då?

 Som ni kanske märkt så är det fortsatt pandemi världen över...även här i NY. Våra siffror har varit låga i jämförelse med resten av USA. Jag tackar guvernören för detta! Jag vet att han är kontroversiell och att han inte är perfekt, vem är det egentligen? MEN han lyckades vända ett sjunkande skepp i våras när Covid slog till. Under en tid dog 1000 personer i NY. PER DAG. I flera veckor. Tack vare Guvernören Cuomo lyckades staten vända läget och få ner siffrorna drastiskt. Han införde masktvång. Jag vet att just användandet av mask också är kontroversiellt. Hjälper det ens? Smittan sprids värre med mask för att man rör den emellanåt etc. Jag kan bara tala om egen erfarenhet. Visst, att bära mask är sjukt jobbigt ibland. Speciellt när jag  kom tillbaka till jobbet och var tvungen att bära mask 10 timmar om dagen. Dock så vande jag mig väldigt snabbt och nu känns det helt normalt.

Det är med att smittan sprids med mask för att man rör den. Här har vi haft mask sen april ungefär och våra siffror har varit extremt låga i jämförelse, som jag sa. Med logiken att mask sprider smittan ännu mer skulle ju våra nummer ha ökat drastiskt. Jag ser folk som  inte sköter sin mask ordentligt. Folk som håller den i handen, knölar ihop den till en boll, tvättar masken när de kommer ihåg istället för efter varje användning etc. Det om nåt borde öka smittan kan man tycka? Själv använder jag min mask en gång och tvättar genast när jag kommer hem. Jag ser till att koka dem en gång per vecka för säkerhets skull. Dessutom är jag försiktig att röra den. Jag tar av den genom att röra gummibanden som går runt öronen och inte direkt på tyget. 

Inte nog med att mask används. NY har också massiv testning. Vi testar ca 100 000 personer per dag. Och på så sätt upptäcker man grupper där smittan sprids och man kan lägga fokus där för att stoppa spridningen. Våra nummer har ökat lite nu under den senaste månaden. Vädret är kallare och många har återgått till arbetsplatsen så det var väntat...Förhoppningsvis kommer vi slippa stänga ned igen! Jag är säker på att vi får bukt med spridningen. Vi är på rätt väg. 

Och nu med vaccinet som är på väg...Det känns lite bättre iaf!

3 kommentarer:

iaz sa...

Hoppet finns kvar. Nån gång måste det ta slut 😘

Monica sa...

Ja alltså det är så självklart att mask skyddar så begriper mig inte på Sverige och det gör nog inte den som bestämmer heller, begriper vad han fastnat i. Är något som inte stämmer när en person i den ställningen som AT inte kan ändra sig, ta till sig kunskap.

Som jag sagt, skulle munskydd inte skydda kunde man ju strunta i det på operationer och överallt, där för att skydda patienten, i andra sammanhang har vi det för att skydda oss från farliga ämnen och partiklar, virus och bakterier. Och att man använder det på rätt sätt. Läste idag att Sverige var ensamt i hela världen om sin tokiga strategi. Som tur är finns det folk som tänker själva.

Och du är ett proffs!

Malin sa...

Såg att NY stänger skolorna igen. Även Js skola stänger efter den här veckan. Siffrorna har tyvärr skenat i Maryland och speciellt i vårt county. Detta är trots masktvång som nu krävs både inne och ute överallt och ytterligare begränsingar har gjorts, dock ingen nedstänging. Man testar runt 30.000/dag. Det menas att den största delen av smittspridningen kommer från familjesammankomster och fester. Att förhindra detta med lagar går ju knappast(i privata hem). Folk måste fatta allvaret. Bland mina vänner och bekanta så lever nästan alla väldigt karantänlikt men som sagt det är inte där problemet ligger. Får se när skolan öppnar igen. Säkert inte innan jul iallafall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...