onsdag 25 november 2020

Julstök

 Det är aldrig en tråkig stund här! Fullt upp hela tiden, speciellt så här inför första advent och jul och allt. Det är liksom som att det smyger på en varje år. Och det är en hel massa att göra innan man ska gå på ledighet och man ska fira jul. På jobbet planerar vi också inför att ha två veckors onlineklasser efter nyår för att alla ska kunna komma tillbaka till skolan friska och inte smitta ned andra. Planen är att vi ska skicka hem en låda med material till varje elev att använda under dessa två veckor och det är massor att sortera och inhandla och planera. 

Sedan har man ju en egen familj också...och i år har vi gått lite overboard med den årliga adventskalendern som vi brukar ordna åt barnen...Vanligtvis får barnen en liten sak varje dag fram till jul. Kanske en liten chokladbit, klistermärke, nån pytteleksak och emellanåt nåt större som t ex böcker (som ändå är bra att ha!)

I år...okay. 2020 är ett jävla skitår och ungarna har varit så fantastiska på alla sätt. Varit hemma från skolan i över 9 månader i princip, inte kunnat leka med andra barn ordentligt, de har inte ens lämnat vår stadsdel sedan mars. Så i år, ja då ser kalendern lite fullare ut. Ooops! Det är de värda. Lite roligt i vardagen!

Hela NY stängde ned de kommunala skolorna eftersom det blivit fler covid-fall här (dock inte alls så många som man skulle kunna befara). Lärarna hade en överenskommelse med borgmästaren för att överhuvudtaget komma tillbaka till skolorna under hösten. Om antalet nya fall i NY översteg 3% under sjudagarsperiod, skulle skolorna stängas. Vilket nu borgmästaren gjorde. När skolorna öppnar igen är osäkert. Som vanligt är det alltid så att de barn som behöver skolan mest inte får den. De privata skolorna får fortfarande hålla öppet. De rika får ännu ett övertag över de som har mindre medel. Så himla orättvist! 

Jag tycker dock att det är bra att skolorna har många försiktigshetsåtgärder. Här testas elever regelbundet för covid. Om en elev eller lärare har smittan stängs den klassen ned i två veckor och går online för att sedan komma tillbaka när alla är friska igen. Jag blir helt mörkrädd när jag läser om hur det är i Sverige, att barn som har föräldrar eller syskon som har konstaterad smitta fortfarande får gå till skolan! De kan ju bära smittan!!

En kollega på en annan skola har två asistenter i sin klass. De testade båda positivt. Den ena assistenten hade inga symptom alls! Medan den andra hade symptom som mer liknade magsjuka än covid! 

Jag förstår verkligen inte alls!

3 kommentarer:

iaz sa...

Låter som du har fullt upp både privat och med jobbet med all planering och fixa. Var rädd om dig!

OM någon i familjen är konstaterat smittad med C-19 här så måste hela familjen stanna hemma. Även skol och förskolebarn. Blir familjekarantän, så det är ju iaf bra för att minska spridningen.
Dock är det ju fortfarande många som inte tar detta på allvar, så man får verkligen hoppas detta tar slut snart för snart orkar man inte mycket mer med detta.

Be safe, be strong and prosper!

Kram

Monica sa...

Det är väldigt mycket jobb för lärare och i sjukvård, otroligt tufft och så mycket extraarbete för ändå skall allt ändå genomföras, det krävs massor och tyvärr är det ju mindre personal också p g a egen sjukdom eller egna sjuka barn men allt ska fungera ändå. Jag blir alldeles matt ibland av att se hur de har det.

Och här är Nationella prov på gång och lärarna ska organisera med all säkerhet, att datorer och alla system är tiptop, alla som har rätt till egna system p g a någon diagnos ska ha på ett sätt som fungerar säkert och allt ligger på lärarna och så rätta i fart sedan på "fritiden". Långa dagar och kvällar och väldigt tidiga morgnar.

Och du gör så rätt, extra extra till era telningar hemma och på jobbet också det ni hinner. Så vettigt med on-line direkt efter jul för då är det mer risk igen. Så det är ett klokt beslut.

En fin Thanksgiving önskas er alla!

Malin sa...

Vi har i snitt högre siffror än ni och nu kommer inte sonens lilla privata skola öppna efter Thanksgiving om inte snitted går ned i vårt county. Kommunala skolor hade redan bestämt att ha stängt till februari med undantag av vissa grupper i vissa counties men de har i stort sett också fått stänga nu.
Tycker det är vansinning att man i Sverige endast får testa sig om man har symptom. Här pushar de gärna att alla skall testa sig, så ofta de kan nästan. Om inte svenskarna fattar allvaret så kommer julen med eftermäle bli katastrof. Maryland har nu skaffat ett nummer som man kan ringa och anmäla om man ser någon som bryter mot Covid regler men tycker det inte känns så bra i magen. Det är en slippery slope om man skall börja anmäla varandra...

Drog upp jullådorna för att gräva fram adventsstaken och det känns som om man precis packade ned grejerna. Man tappar liksom allt tidsbegrepp 2020. Iallafall så tycker framförallt killarna att tända adventsljus är mysigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...