fredag 29 januari 2021

Det var kortlivat

 Efter helgerna, för att minska riskerna med Covid och allt, så gick vi två veckor online där jag jobbar. Det var ganska skönt att slippa jäkta tillbaka fysiskt till jobbet även om det är ganska svårt att undervisa fyraåringar över datorn!

Vi kom tillbaka förra tisdagen, 19 januari. Alla var himla glada att se varandra igen! Speciellt barnen. De saknar ju att umgås. Tyvärr blev det kortlivat då en av våra lärare testade positivt över helgen som var. Vi kom alla in till jobbet som i måndags, och de flesta gick och testade sig för säkerhets skull den morgonen. Det visade sig att två personal till testade positivt där och vi fick stänga skolan från och med tisdag. Under veckan har fler testat positivt (barn i klassen med sjuka lärare och vaktmästare etc). Jag måste testa igen nästa vecka eftersom jag var nära kontakt med speciellt en lärare som är sjuk nu. 

Inte nog med det. Hs klass är numera i karantän. Vi fick ett samtal från the situation room som de kallar det här om detta i onsdags. Någon i hans klass testade positivt och han var nära kontakt i måndags. Jo men så att. Det går riktigt bra nu. H ska också testas nästa vecka för säkerhets skull. 

Testet är ju inte så där jätteskönt men det känns som att man vänjer sig ju fler gånger man tar det. Hittills har jag tagit det tre gånger. Nästa vecka blir det fyra gånger. Förhoppningsvis går vi tillbaka igen den 8 februari, men vi får se. Det är många som är sjuka just nu...

Hoppas ni alla mår bra där ute!

4 kommentarer:

Malin sa...

i vårt county har alla public schools haft stängt sedan mars. Guvenören vill att de skall öppna till 1 mars. Lärarnas fackförening sätter emot och guvenören har svagt hotat med att dra in licenser och löner. Tydligen har man gjort det i andra delstater. Det är lokala county school boards som bestämmer om skolor skall öppna.
Det som är bra är att smittoprocenten iallfall faller. Ganska rejält sedan mitten av januari. Möjligtvis kan Js privata skola öppna snart då de satte en gräns för när de kan ha öppet i höstas.
Vi har endast testats en gång i Sverige då vi måste för resa via Kastrup. Obehagligt. De körde den där topsen väldigt långt upp och grävde runt. vi testade iallafall negativt och kunde resa. Nu längtar jag efter vaccin men det går oerhört långsamt här så det kommer ta tid innan vi får tillgång. Hoppas innan sommaren iallafall.

iaz sa...

Men då hoppas vi att det 4e testet med blir negativt då. 4åringar, har ni regelrätt undervisning eller är det mer som fsk här, dvs pedagogisk lek och massa lek?

Trillingnöten sa...

Malin: Ja men alltså det är sån svår balansgång och kunna veta vad som är rätt och fel i detta. Vi klarade oss bra i höstas på min skola, men då var också community spread ganska låg. Nu efter jul är det annorlunda ett tag...
Det sprids på skolor också, det har vi märkt. Så om skolor ska öppna måste det finnas ett strikt protokoll eller så kan det spridas snabbt...

Iaz: Vi har mer pedagogisk lek (men svårt via Zoom så det blir mycket mer strikt!)

Monica sa...

Det är en väldig röra även här och görs olika, skolor haft online ett par veckor men alla lärare fysiskt på plats i skolan. Sen fifty fifty elever på plats och hälften hemma och lärarna ska klara det samtidigt, sen byts eleverna ut, nu är det nytt schema varje vecka och så tufft att ha ansvar för alla avgångsklasser som ska söka vidare. Lärare får inga tillägg i vårt land för allt merarbete, det får all vårdpersonal, möjligen inte läkare men du skulle svimma om du visste sjuksköterskors löner. Nu ska jag skramla i kastruller för lärare och laboratorieproffsen, BMA, de utför precis alla miljoner analyser dag och natt men har inga tillägg heller förutom övertid. Stor brist på dem och det är allvarligt. Hoppas ni är friska men man vet snart inget, vaccinet effektivt i 3 månader sägs det, är verkligen svårt att hitta någon bot till detta. Jag tänker på att spanska sjukan planade ut och försvann efter drygt två år. Men med mycket restriktioner och vett. Och den var hemsk i förloppet. Ta hand om er alla.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...