måndag 21 juni 2021

Uppdatering

 Fortsatt lite lugnt här på bloggen. Fullt upp med flytten och allt vad det innebär med planering, packning och resten av livet som pågår samtidigt. Vi är redo att flyga ut i mitten av juli på vårt nya äventyr i Sverige. Känns både roligt och lite ledsamt på samma gång. Det kommer ju att vara ganska stor skillnad på där vi kommer att bo och här i NYC. Både på gott och ont. Det är ganska livat här i NYC just nu, på många sätt. Lite högre kriminalitet än före pandemin. Å andra sidan är nästan alla restriktioner borttagna eftersom antalet insjuknade i covid är så pass lågt. Fantastiskt! Tack och lov för vaccinering säger jag!

Just nu är det många adjön och farväl som görs. Det kommer att vara ledsamt att lämna alla fina människor här i NY. Visserligen är NYC en hård plats att leva på, men samtidigt är det också en plats med väldigt vänliga och hjälpsamma människor (på sitt tuffa NY-sätt). Som svensk kändes det till en början jättekonstigt att okända människor kommenterar eller pratar med en när man är ute på stan. Folk som ba: Snygga skor du harm var har du köpt dem? Schysst tatuering! 

Eller folk som bara vill prata en stund medan de väntar på bussen eller hissen. Nu tycker jag det är helt normalt och något som jag kommer att sakna när jag kommer till Sverige! Måste fortsätta den traditionen när vi hamnar i vår nya lilla håla där hemma :) Vara lite mer amerikan i det svenska!

4 kommentarer:

iaz sa...

Du får ta med den traditionen hem till Sverige och omvända de du träffar. Finns lite såna människor här med, beror lite på vårt i landet man är 😁 Välkomna! Kram

Camilla sa...

Så spännande med flytt. Klart att du ska ta med det som är bra från Amerika till Sverige. Det är nyttigt att lära av varandras kulturer.

Hoppas att det flyter på med flytten och blir bra när ni väl kommit på plats. Ha en skön sommar mellan flyttkartongerna!

Monica sa...

Önskar dig och din familj lycka till med allt. Det är ett stort steg och det tar tid att landa, är tufft men jag hoppas ni kommer till en trivsam och trevlig plats och kan njuta av allt det vackra som finns. Det är verkligen vackert i vår natur och i år och förra har många haft tid att ta hand om sitt. Finns så många fina små städer och byar men nära till större för ni är ju storstadsmänniskor så det behövs med.

Tror du kan köra lite småprat här också, funkar bra för mig, jag tycker det är urtrist om alla står och glor. Hittills har folk tackat mig för att jag brytt mig eller sagt något vänligt.

Ha det riktigt bra nu och ta hand om er väl.

Malin sa...

Stor omställning även om ni gjort den förr. Trivs ni inte så kan ni ju alltid flytta tillbaka till USA. Behöver ju inte ens vara NYC.
Hoppas du fortsätter att blogga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...