tisdag 28 december 2021

Allt väl

 Sist jag skrev var i juni! Tänk vad tiden har rusat iväg! Nu har det gått nästan sex månader sedan vi flyttade och det känns som att vi flyttade igår samtidigt som att det känns som att vi bott här länge redan.


Allt har flutit på bra. Barnen har börjat skolan och allt fungerar bra. Deras svenska har skjutit rakt upp och nu pratar t o m H självsäkert på svenska. Mitt eget nya språk går alldeles utmärkt - teckenspråk! Jag har lärt mig otroligt mycket under de här månaderna. Jobbet är ju ganska annorlunda mot vad jag är van vid från de senaste åren i USA. Där jobbade jag på förskola och nu arbetar jag på grundskola (mellanstadiet för att vara exakt) med teckenspråk som språk. Snacka om vändningar! Jag trivs bra och har känt mig otroligt välkommen både på arbetet och dit vi flyttat.

Känns verkligen som hemma direkt. Sverige är fint på så många sätt! Jag saknar NYC emellanåt, men är samtidigt glad för det lugnare tempot som finns här. Det blir säkert bättre när man boat in sig lite mer och skaffat några vänner på orten. Nu har jag ju vänner från jobbet, men de bor ju en bit bort :) 3 kommentarer:

iaz sa...

Så härligt att höra art ni kommit in i livet här. Varmt välkomna! Längtar till vi kan ses! Kram

Malin sa...

Skönt att ni trivs. Vad gör din make?

Monica sa...

Så kul att höra att ni trivs bra och att jobbet är intressant och roligt. Visst är det mycket som är bra i Sverige, men det finns det i alla länder och har man bott så länge i annat land då lämnar man en liten bit.
Ta hand om er alla och såg fotot och tänkte är det nån kollega:-) men förstod det var fina dotter, då fort de växer upp och lillkillen har växt också och är så fin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...