fredag 1 april 2011

15.23

Ingen domedagstid. Bara så att ni vet. Och inget aprilskämt heller för den delen. Bäst att klargöra en dag som denna. Jag älskar aprilskämt om de är riktigt bra. Och brukar skämta med mina elever. I dag kan jag inte göra det eftersom jag är på sista dagen på Barnpilotutbildningen. Jag har i alla fall sagt åt min vikarie att försöka hitta på nåt trevligt åt barnen ;)

Nej, 15.23 läste jag igår, är den tiden då sötsuget är som värst på dagen. Då när suget kickar till ordentligt alltså. I alla fall enligt Aftonbladets artikel. Och för mig kan det stämma. Jag har kollat på klockan när jag blivit sötsugen under veckan som gått och hon brukar vara mellan 15.00-15.30 ungefär när jag blir så där supersugen. Oftast är det när jag kommer till stationen och ska åka hem med tåget.
Vidare stod det att suget kan bero på tristess och att nåt gott kanske inte är så bra för figuren men kan göra under för humöret. Det håller jag med om.
Nu har jag satt mig på en sötsaksutmaning igen. För att just utmana mig själv. Jag är en sockerjunkie utan dess like och jag måste detoxa mig lite då och då. Jag gör det för att må bättre. Med socker mår jag inte lika bra, det har jag märkt tack vare de här utmaningarna som jag brukar göra. Skillnaden är stor med och utan socker.
Den här gången ska jag köra längre än en månad om jag annars brukar ha som mål. Nu blir det nästan 3 månader fram till sommarlovet. Ska bli intressant att se om jag kan stå emot suget 15.23 varje dag!
Egentligen borde man sluta helt med sött, för alltid, for ever. Men jösses, vilket trist liv det skulle bli! Nej. Jag får stå emot sockersuget och försöka hitta en balans i vardagen istället. En bulle i veckan räcker gott och väl ...(NOT! Ljug och båg var det där. Dagens aprilskämt!)

Ha en superfin fredag! Och jag bjuder på en till sång idag för att det är fredag. Den här ska barnen sjunga på skolavslutningen och när jag hör den vill jag bara dansa  och sjunga :)

9 kommentarer:

sara sa...

Ja det där sötsuget känner jag igen. Men för mig är det faktiskt värst efter kvällsmaten när man börjar varva ner och sätter sig framför tv:n. Det är min farligaste tid på dagen. Men frukt och träning råder bot på detta.
Hoppas du får en bra 1:a april och att du inte blir lurad. :)

Martina sa...

Haha det där klockslaget skulle kunna stämma ganska bra! Då har jag ganska precis klivit in genom dörren efter att ha hämtat dottern på dagis. Hon är pigg som precis ätit mellis, sonen är pigg som precis sovit middag och så jag då.... Trött, småsugen.... Ja, det är nära att ta något att mumsa på då.
Det är tur man har barnen då för inte kan jag mumsa på något utan att dottern tjatar om att smaka och det går ju inte, så då låter man bli :-)

Anna sa...

I min "Nu ska vi sjunga" nostalgi igår så funderade jag faktiskt på vad barn sjunger nuförtiden egentligen, men den här låten var ju riktigt bra. Inte så lyrisk men svängig :) Majas visa och liknande är väl snarare tvärtom. Håhåjaja :)

Monica sa...

Haha, vilken toppenlåt, kanske kan bli Norges nationalsång:-)? Om inte alla såg Josefsson så med tanke på skala banan i Norge:-). Sötsuget den tiden stämmer då, man får en svacka, kanske en banan kan hjälpa?:-). Och ett till kommer på kvällen efter middagen, kanske man ska ge efter för båda lite grann? Bara lite grann om det går.

Monika Häägg sa...

Mitt värsta sug brukar vara framåt 8-tiden på kvällen. Inte de kvällar jag har mycket att göra utan istället de där lugna kvällarna när jag bara sitter och läser. Helt plötsligt så slår det bara till.
Men jag äter väldigt lite socker och när jag då för ovanligheten äter något sött så mår jag väldigt dåligt efteråt. Det är nästan som att jag blir bakis. Så kände jag inte förr när jag var en ihärdig sockerätare!

Saltistjejen sa...

OJ! Men mitt sötsug är nästan alltid värst på kvällarna av ngn anledning. ofta lite efter att jag ätit middag, och man enigt teorierna inte alls borde vara så sötugen eftersom magen är fylld med god mat!!! konstigt va! Å andra sidan är jag oftare SALT- än sötsugen. är nog mer en saltjukie än en söt. Väljer oftare popcorn framför godis om jag kan. Och hellre ostar och oliver än söta desserter.... ;-)
Lycka till med ditt sötuppehåll! Jag sklle själv aldrig ha den karaktären tror jag. Tyvärr.
KRAM!!!

Kim M. Kimselius sa...

Ja, det gäller att äta mellanmål så man slipper sötsuget som sätter in lagom till hemfärden!
Ha en skön helg!
Kram Kim

Anneli sa...

Sötsuget kan vara riktigt jobbigt men så är det ju gott också, annars skulle det ju inte vara ett problem :) Jag tror på att kunna äta allt i lagom dos.

Min plats i solen sa...

Det känns som mitt sötsug är påslaget dygnet runt. Sover aldrig och slår till när man minst anar det. ;) Jag borde verkligen ta och göra som du och avsockra mig. Är övertygad om att kroppen enbart mår bra av det. För mig är faktiskt frukt svårast. Ett socker som är lika vanebildande som det i godis och kakor.

Lyka till med din utmaning! Jag är helt övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst för jag vet ingen som är så målmedveten som du och som har en sådan beundransvärd karaktär. Jag håller tumarna stenhårt och hejar på dig hela vägen. :)

Njut av helgen!

Kram på dig

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...