fredag 22 april 2011

Om ni någonsin undrat..

...hur min pappa bildoktorn ser ut kan jag nu ge er en bild:


Ja, enligt dottern igår så ser hennes mofar ut precis så här. Vi satt och tittade i en gammal pekbok och N ville säga vad alla bilder föreställde. Hon pekade ut gafflar, bilar, mat - och MORFAR.  Så nu vet ni varför jag ser ut som jag gör också.

För uppdatering: inga påskkärringar igår (här där jag bor är det tradition att gå kärring på skärtorsdagen. I alla fall på "min tid". Kanske har ändrats?) heller. Kanske lika bra med tanke på vad jag läst på "det perfekta föräldrars forum", FL. Barn som inte alls kan uppföra sig. Som bara räcker fram korgar utan att ens säga Glad Påsk eller ge ett kort och bli sura för att de inte får mer godis eller att de inte får pengar. Vad är det som händer med ungar nuförtiden? Eller är det bara jag som är gammal? Som tror att det var bättre förr? Tänker alla så här om de generationer som kommer efter? Eller är det så att det blir värre? Och vad beror det på? Många frågor och inga svar.
I alla fall borde väl ungarna lära sig att tacka och vara artiga och nöja sig med det de får när de till exempel går kärring?

Jaja, idag ska i alla fall pensionärsnöten (aka JAG) och familjen eventuellt leta ägg i parken. Om vädret tillåter. Det ser liiite mörkt ut idag så vi får se!

Jag säger inte Glad Påsk idag heller. Jesus satt ju för tusan på korset och led. Det är inte glatt. Imorgon kommer det!

9 kommentarer:

Martina sa...

Precis, på lördagen ska det vara en glad påsk. Idag sitter vi inne och surar i det regniga vädret. Perfekt väder till en lång fredag eller?!

Inga påskkärringar här heller!
Fast jag lekte påskkärring och hängde en påse utvalda chokladkakor på min vänninas dörrhandtag och sms:ade senare att den hängde där. (De är magsjuka i familjen....)

Anna sa...

Hon menar saklart att morfar ar en rolig farbror, liksom inuti :)

Kim M. Kimselius sa...

Så kul morfar ser ut!
Ja, det är många som har glömt vad påsken står för, därför bloggade jag om det igår: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/04/varfor-firar-vi-pask.html
För de flesta är påsken bara några extra dagar ledigt då man besöker släkt och vänner.
Önskar dig ändå en underbar påskhelg, trots att det är långfredag!
Kram Kim

Carro's Blogg sa...

Kan rapportera att det inte var några påskkärringar hemma hos oss heller, trots att vi bor i ett villaområde med barnfamiljer. Vi hade till och med köpt godis...

Däremot såg jag två stycken på vägenhem från jobbet.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Camilla sa...

Förstår att N älskar sin roliga morfar.

Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen sa...

Haha! Dottern hade säkert beskrivit hennes morfar sådan också! :-D

Martina - den magsjuka familjen blev mycket överraskade och glada! <3 Annars var det inte en enda kärring här heller!!! Superbesviken, hade laddat med godis "i förpackningar", så det skulle vara fritt fram att ta.............


En släkting berättade dessutom att ungar idag (då, för 5 år sen) gick påskkärringar på McDonald's, ICA, Konsum, osv och "tiggde" där.
Måste nästan läsa lite FL nu, jag också! ;-)

Saltistjejen sa...

Haha vilken underbar bild på morfar! :-)
och jag tror faktiskt att många ungar idag är rätt oartiga och bortkämda. Tyvärr är det ju inte ungarnas fel utan faktiskt föräldrarnas. Det är ju VI som måste guida och vägleda dem så att de lär sig de sociala koderna. Kanske är det fler föräldrar idag som inte bryr sig, inte orkar eller "hinner". Jag vet inte men det är sorgligt tycker jag.

mintekopp sa...

Hi, hi, vilken söt pappa du har :-)

Trillingnöten sa...

Martina: Vad kul att du lekte påskkärring! det är värt mycket när någon är sjuk, att de tänker på en :)

Anna: haha absolut! Så klart!

Kim: Ja, det är inte lätt att hålla ordning på alla helger :)

Carro: Konstigt! Ni som bor i hus också...hmmm...kanske utdöende tradition?

Camilla: Så klart! :)

Skrotis: Du ser...förr i tiden var kärring big business. När man kör Trick or Treat i USA t ex, kan man också gå in till affärer. Många är utklädda där och bjuder på godis. Jättekul :)

Saltis: Helt klart! Barnen kan ju inte rå för egentligen. det är ju vi föräldrar som måste se till att de sköter sig! Jätteviktigt...men varför gör man inte det?

Mintekopp: Tack :) Han är riktigt gullig! hahah

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...