tisdag 26 april 2011

Det gick vägen

Bilen gick igenom besiktningen! Jag var grymt nervös i alla fall. Besiktningskvinnan (ja, det var en kvinna. Tummen upp för det!) fick specialinstruktioner om hur bilen ska startas och hur man öppnar huven. Vår bil är lite speciell på alla sätt. Lite mer High-Tech än andra bilar. Ibland är det som att inget sitter där det ska. Till exempel sitter parkeringslyset på knappen för sätesvärmaren. Spaken till att öppna huven sitter vid grillen och man startar bilen med en liten spak och knapp istället för nyckel. Spännande! Nästa gång ska jag be pappa installera en katapult på passagerarsidan, en turboknapp så att bilen kan gå lite fortare och varför inte såna där knivar på hjulen som typ James Bond har när han ska tackla en annan bil av vägen?

Under hela undersökningen höll jag tummarna att besiktningskvinnan inte skulle börja banka och titta för noga på resten av bilen så att hon hittar nåt mer fel. Tack och lov gick det vägen!
Och när besiktningen var klar hade jag i uppdrag att ringa pappa som varit så vänlig att fixa bilen. Jag är ju lite elak så när han svarar säger jag bara ett tveksamt "Jaaa....". Han kan inte hålla sig utan frågar irriterat hur det gick för sjutton. Stackaren. Lite lättad blev han allt när jag sa att allt gått bra.
Numera är jag alltså inte tågpendlare, utan bilåkare igen. Det känns ganska skönt. Lite mindre stress för min del helt enkelt.

10 kommentarer:

Anna sa...

Grattis! Det är alltid lika skönt när bilbesiktningsmannen/kvinnan säger: "Ja, det här såg ju bra ut." :-)

Camilla sa...

Då är det lugn i ett år till... Grattis bilen!

Saltistjejen sa...

Grattis!!!
Men oj vilken specialbil ni verkar ha!! :-)
Kör försiktigt!
Kram!

Monika Häägg sa...

Jag hoppas också på att få en bil som rullar igen! Inte från besiktning utan från verkstad. Nu har jag varit utan bil i snart 6 veckor och nästan vant mig vid att det skall vara så. Men då och då behövs ju bilen till vissa speciella saker. Tänk om jag kunde vara så duktig med att låta bilen stå till att använda bara till de speciella sakerna alltid. Då skulle det bli väldigt lite bilåkande!
Kör försiktigt!

Kim M. Kimselius sa...

Grattis! Vad kul att bilen gick igenom! Det låter som en alldeles mysig, underbar, speciell bil du har, fast ibland kanske den känns hopplös och eländig!
Kram Kim

Stef sa...

Grattis till besiktningen! Alltid lika spännande! kramar

Mrs Clapper sa...

Så skönt!
Vilken rolig oppfinnar-jocke bil ni verkar ha! Härligt med personligheter på bilar :D

Katarina sa...

Hmm. jag tror inte mina inlägg fastnar med blogger.. Hursomhelst, kul att bilen gick igenom! Bilar är ett elände när de inte fungerar. Ha de bra och skönt att slippa tåget.

Kram

Trillingnöten sa...

Anna: Hahaha, man kan andas ut!

Camilla: 10 månader iaf, jäkla bil :p

Saltis: Ja, den är verkligen special, special ibland :)

Monika: Jag hoppas verkligen att din bil blir klar snart. 6 veckor är verkligen lång tid utan bil! Det är så mycket man kommer på att man kan använda bilen till :)

Kim: Ja, ibland är jag glad över den, men senaste tiden har jag sett den mer som ett onödigt problem. Tycktes aldrig bli klar :)

Stef: hahahaha. Lite väl spännande!

Mrs C: Haha, jag vill ha lite coolare grejer också. Typ att den kan hoppa, som på film du vet :p

Katarina: Minst sagt ett elände! Älskar den när den funkar!

Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen sa...

Usch ja...... nu blev jag påmind om att vår "Röda Fara" ska in på både service och besiktning. Typ igår..... Förra året kostade den lilla skroten oss 12 000 i reparationer, utbyten, slitage osv.. :-/


PS du borde verkligen använda Bloglovin', jag missar inlägg förån dig eftersom jag håller koll därigenom ;-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...