torsdag 21 april 2011

Promenader?

Jag skriver numera ut min träningsvecka i spalten till höger på bloggen. Ibland skriver jag till exempel att jag ska på "promenad". Som igår onsdag. Tro inte på det jag skriver snälla. Jag bara ljuger. Det blir aldrig några promenader för min del. Om man inte räknar en tre minuter lång promenad ner till stan för typ lunch med en väninna och ett kort varv på stan.
Jag har nåt emot promenader. Jag kan liksom inte gå utan mål, utan anledning (inte ens för att träna). Eller gå ensam. Skulle jag gå på promenad MED någon, då fungerar det. Då är ju målet att träffas och umgås. Ska jag gå ensam kommer spärren. Det känns inte värt att gå en timme utan sällskap eller mål, utan att få upp flåset ordentligt och bli svettig. Jag ser ingen poäng. Att springa en timme, fine. Det gör jag gärna. Hoppa i träningskläder och ut på promenad en timme? Nej. Psykisk spärr poppar upp i skallen och jag kan inte. Känns inte värt.
Så från och med nu ska jag strunta i att skriva promenad. Jag bara ljuger om jag gör det i alla fall. Istället ska jag skriva nåt som jag verkligen kommer göra. Det låter väl bättre? Annars blir det ingen träning den dagen alls. Och det är inte så jag har tänkt det. Jag ska ju träna. That is the point.
Dagens i-landsproblem.

I dag blir det i alla fall frukost och sen ska vi gå till badhuset en sväng. Sista dagen de har öppet inför påsken så det gäller att passa på. Mys!
Ha en fin torsdag!

Lånad.

11 kommentarer:

Camilla sa...

Med en ljudbok är det trevligt att gå promenad. Då vill jag gärna gå lite till för att få lyssna lite till. Men det känns helt klart mindre motiverat att gå nu när jag kommit igång att springa.

Monika Häägg sa...

Som väl är så är vi människor olika! Jag använder mina promenader till att ordna upp i mitt kaosliv. Jag får så goda tankar och idéer när jag går långa promenader. Löser alla märkliga problem som kan uppstå, men jag förstår dig när du tycker att det inte är värt att lägga tiden på det. Så klart skall man göra det som man trivs bäst med. Huvudsaken är att man rör på sig!
Trevlig påskhelg!

mintekopp sa...

Hade vi bott i samma stad kunde vi ju tagit promenadsällskap! Jag som har hund är ju tvungen att gå de där långa promenaderna varje dag, vilket ju är toppen..annars skulle jag säkerligen aldrig gå på promenad. Konstigt att det ska vara så svårt :-)

pilla sa...

tack så mycket:) tänkte att nu har det gått ett tag så nu kan jag skriva om det. ses på tisdag
kram

Saltistjejen sa...

Men JAG som ÄLSKAR att promenera. Både fort så man får upp flåset men även lugnare när man mer villl tänka och fundera över något. Jag tänker alltid bäst när jag promenerar tror jag. Ett annat tips är att lyssna på ljudbok eller podradio! SKITBRA för promenader! För min del ibland bättre än musik som jag lyssnar mer på när jag springer/joggar.
Men var och en blir salig på sitt vis. Om du inte gillar promenader tycker jag du ska skippa dem och göra ngt du gillar bättre! :-)
Kram!!

Carro's Blogg sa...

Det lustiga är att i USA hade jag inget emot att gå så kallade "power walk" med mina hantlar i högsta hugg. Men nu här i Sverige är promenader på egenhand det tråkigaste jag vet.

I maj är det vårruset så det är väl dags att börja löpträna inför det.

Martina sa...

Definitivt lättare att gå MED någon eller gå TILL någonstans om man ska gå.
Men springa orkar jag inte än så...
Jag tycker det är samma om man ska gå på gym eller ta någon step up-klass eller så, då går jag hellre dit med någon vän.

Trillingnöten sa...

Camilla: Ljudbok skulle jag kunna göra faktiskt, men det är så krångligt att få på den på min Zune...måste först fixa den till datorn och sen till Zunen. Typ 12 skivor.

Monika: Visst är det så att det är skönt att vi alla är olika, annars skulle det bli trångt på promenadstråken :) Jag fungerar som dig när jag springer :)

mintekopp: Perfekt med hund!! Ja, jag har inte så många att gå med direkt i stan :)

Pilla: det är underbart :)

Saltis: Jag gillar också promenader ibland och i New York :) Det är en annan sak! Jag ska försöka mig på det där med ljudbok och sånt :)

Carro: hahaha, kanske för att man känner sig så himla hurtig när ingen annan går promenad :) Vårruset! Vad kul att du ska springa det...ska kanske också, men vi får se...

Martina: Jag går gärna ensam på gymmet, men självklart är det roligare när man har sällskap. Hoppas syster ska fixa ett gymkort snart :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Testa med ljudbok eller lyssna på ett bra radioprogram. Då brukar promenaden bli roligare!

4mmmm sa...

Skriv bara in i träningsfliken efter du kört ditt pass så blir det lättare. Så gör jag.

Trillingnöten sa...

Karin: jag ska testa :) tack!

Marie: Naedu, det funkar inte :) Jag testar ju, men det går inte! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...