onsdag 13 april 2011

Drama på tåget och biluppdatering

Ett så stort "drama" var det kanske inte direkt, men absolut något utöver den vanliga pendlarlunken som känns på eftermiddagarna. Igår åkte vi det "gamla" tåget som jag brukar säga. Det har två vagnar med två dörrar mellan skarven och två utgångar, ett i vardera vagn. På morgonen får man åka det nyare tåget som är lite mer fancy och bekvämt och som inte luktar bajs. För det gör ofta det gamla tåget. Luktar bajs alltså. 
I alla fall. Det gamla tåget åkte vi med hem och mellan jobbstaden och min hemstad stannar tåget till i en mindre by och sen far det vidare hemåt. Igår var det några som skulle av i byn och de står vi dörren när tåget stannade. Jag ser inte vad som händer, men jag hör skrik och smått tumult och så kommer gänger som ska av förbirusande mot mittdörrarna. Nu låter det ju lite som en skräckfilm, men då är det inte. När de står där som bäst och försöker få upp dörrarna mellan vagnarna börjar tåget rulla och passagerarna som skulle av svär som borstbindare. "Stanna tåget!" skriker de. Tydligen har dörrarna på tåget inte öppnats när de skulle av. Därför försökte de rusa till den andra dörren, men vägen är lång och lite jobbig med dörrarna i mitten så de hinner inte. 
Hur kan nåt sånt hända? Det var ju tur att det var på denna sträcka eftersom det inte är så långt mellan byn och min hemstad samtidigt som det går frekventa tåg. Det hade kunnat vara en brs mycket längre sträcka på många, många mil.
Jag trodde i min enfald att konduktören går ut och har lite koll så att alla kommer av och på ordentligt, så att dörrar öppnas och sånt. Tänk om någon fastnar i dörren. Kan säkert hända.
De ofrivilliga passagerarna fick gott åka med och sen åka hem med vändande tåg - 40 minuter sena hem. 

Lite godare nyheter. Det verkar som att detta är sista veckan som jag åker tåg! Bilen är så gott som fixad, , ombesiktigad igår, en liten bromsgrej kvar bara och sen är den fit for fight. Bättan är tillbaka. Jag resonerade så att om inte allt som pappa fixat på bilen räcker och bilen blir väldigt underkänd igen, då är det slutet för Bättan. Nu ska jag väl inte säga detta högt för hon hör allt den där och gillar att jäklas. Hon tog sig samman än en gång vår lilla guldklump. Fantastiskt! 


Bild lånad. Jag dricker inte champagne på onsdagar ännu. 

7 kommentarer:

my sa...

Åh vad jobbigt! har varit med om samma sak på sj för en massa år sen när jag åkte mycket tåg. Fick också hänga med till nästa station (som tur är är det tätt om dem mellan rättvik och borlänge) men sen fick vi faktiskt taxi tillbaks eftersom det typ går ett tåg i timmen max där.

Håller alla tummar och tår för gamla bättan! :)

Martina sa...

Vilken tur att ingen desperat drog i nödbromsen.
Har varit med om det på ett tunnelbanetåg en gång när en person stod och drömde vid ett dörrpar som inte gick upp (det satt en lapp på dörrarna att de var anmälda som trasiga).
När tåget börjar rulla igen efter att alla andra gått av vid fungerande dörrpar så spritter killen till och börjar gorma och drar sedan i nödbromsen!
Vilken idiot! Mitt i rusningstrafik så han hade kommit fram till sin station igen max 10 minuter senare om han bara åkt med till nästa station (och gått av vid ett fungerande dörrpar vill säga)....
Måste jag säga att vi var en hel del som skällde på honom när han gick av och lämnade oss att vänta på att konduktören skulle ordna med dörrarna, vilket han tydligen var tvungen att göra i just vår vagn...

(oups vilken uppsats det blev, det bjuder jag på :-)

Anna sa...

Du skriver så bra! Var rädd om Bättan nu.

Monika Häägg sa...

Vilken panikrusning det måste ha blivit. Upptakten till ett stort drama och starten på en roman?
Så bra att bilen fungerar igen. Härutanför mitt fönster står min bil stilla sedan mer än tre veckor tillbaka. Jag undrar när den skall börja rulla igen. Märkligt nog har jag klarat mig ganska bra utan den. Det har blivit mycket cykel istället!

Min plats i solen sa...

Oj, ditt inlägg får mig att minnas mina år som pendlare. Just det där hände ett par gånger och orsakade förstås en hel del problem för de passagerare som inte kom av där de skulle. För att inte tala om irritation.

Ingen ska påstå att det är långtråkigt att pendla för det händer minsann både det ena och det andra. ;)

Vad skönt att bilen snart är tillbaka i god form igen. Jag kan tänka mig att hon är efterlängtad? :)

Kram Lotta

Monica sa...

Ja det progageras för kommunalt åkande men inte lätt alla gånger. Bara de som har barn som ska hämtas en viss tid t ex, man kan ju inte ha det hur osäkert som helst. Har en läkarkompis som prövat SJ istället för bil och hon har blivit stående på åkrar och jag vet inte vad. En gång skulle alla evakueras och det var några passagerare i rullstol men det fanns ingen ramp ned så allt blev kaos. Hon fick bli krisledare:-).

Trillingnöten sa...

My: Kanske händer oftare än jag föreställde mig!! Taxi är ju trevligt iof :)

Martina: Usch! De skrek faktiskt att folk skulle dra i nödbromsen, men som tur var lyssnade ingen. Ett tåg var mycket försenat en gång för att någon hade dragit i nödbromsen...

Anna; Tack! :)

Monika: Jag har fått sån skrivlust på sista tiden att det kanske är dags att klämma fram både barnbok och roman? :) Jag hoppas det blir nåt med din bil snart också...cykel är bra och jag har heller inte gått så här mycket på väldigt länge tack vare att bilen har varit ur funktion.

Lotta: hahahaha, när man börjar fundera på pendlarlunken så händer plötsligt nåt spännande :) Det är lite upplyftande!

Monica: hahaha, du ser! Sånt där är ju helt sjukt. Undrar hur många andra länder som har såna problem? Det skulle vara trevligt med statistik!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...