lördag 30 april 2011

Valborg och trädgårdsfunderingar

Jag vaknade i morse till rent, underbart, vackert solsken. Det kan inte bli en bättre start på denna lördag helt enkelt. Såna här dagar skulle jag gärna bo i hus. Egentligen är jag ingen hus-person i den bemärkelsen, jag skippar gärna allt ansvar med läckande tak, gräsklippning, uppvärmning och allt sånt. En trädgård däremot (med trädgårdsmästare som sköter allt maintenance så klart! Vad trodde du?) skulle jag gärna ha där man kan sitta på utemöbler och njuta av solen och värmen, grilla och låta barnet/barnen springa omkring och leka. Perfekt.
Vi har ju givetvis en balkong till vår lägenhet, men nu faller det sig så tragiskt att jag heller inte är någon balkongmänniska. Att sitta på en betongbalkong på några hårda utemöbler är inte min grej. Vad sjutton? Ännu ett I-landsproblem.
Hur får man detta att gå ihop? Bo i lägenhet, men med en stor fin trädgård (utan en massa insyn för tusen grannar som kikar ned från sina egna lägenheter). Som det är nu använder vi parken en tiominuterspromenad härifrån. Det funkar väl. Men en trädgård skulle sitta finare än så.
Kanske skulle gå i balkong-terapi så att jag kan nyttja vår lilla betongklump då och då i sommar.

Idag är det i alla fall Valborg. Ingen brasa för oss, men väl lite grillning. Brasa har jag inte sett på säkert tio år eller mer. Förmodligen mer.
I dag ska vi njuta av det vackra vädret, tvätta och mysa helt enkelt. Livet är allt bra härligt såna här dagar. Jag hoppas att detta är en försmak på hur sommaren kommer att bli! Det vore ju helt underbart.
Ha en fin Valborg mina vänner! Vi ses i maj!

Bild lånad.

8 kommentarer:

Martina sa...

Hur kommer det sig att du inte sett någon brasa på så många år (förutom när du varit utomlands då, eller är det såå länge du varit utomlands)?
Jag tycker det är sååå härligt att stå där och känna hettan blossa mot ansiktet och se det brinna :-)

Och tack så mycket för rösten!! Kraaaam! :-)

my sa...

Oh, vad bra, att vi är två schlagernördar! haha. Och nej, Saade's låt tror jag inte mycket på. Men som du säger är Norges in så tokig, sitter och diggar till det jag kommer ihåg, var nog faktiskt den som fastnade mest efter att jag tittat igår. :) Sen gillar jag islands också (det hade jag gjort även utan en tragisk historia bakom). Melodiskt ocg glatt (island), med bra text (finland), eller helt enkelt jäkligt dansvänligt (norge) - det är de kriterier jag har för en bra schlagerlåt. Heja norden! Ska bli spännande att se danmark...

Hoppas ni får en superhärlig valborg! Se till att skaffa en supermysig utestol (eller varför inte en hängstol?! eller hängmatta?!) till balkongen. Och fina växter i krukor. Då kan till och med blakonger kännas okej tycker jag...

Duktiga Tjejen sa...

Solen sken alldeles för kort hos mig, det blev mulet nu på förmiddagen.

Kanske bo på bottenvåning med uteplats där ni har lite häckar och sånt för att skydda mot insyn? Det borde ju vara bästa alternativet om ni inte vill bo i hus men ha en liten trädgård. Eller bo i Radhus - ok att det är hus, men det finns ju bostadsrätter och de som inte behöver fixas så mycket (I think?)

Glad Valborg!

Mrs Clapper sa...

Trevlig valborg på er! Hoppas att grillningen blir smaskens!

Carro's Blogg sa...

Du! jag förstår dig precis lägenhet VS hus, det är frågan! Vem vill inte ha en lägenhet likt den i Giftas på låtsas med Andy Mcdowell.

Vi köpte ett hus förra året och blev riktigt besviken när snön smälte och vi insåg att det inte fanns en enda rabatt eller trädgårdsland. Men jag håller med dig, jag slipper gärna alla måsten som uppvärmningskostnader, sophämtning och annat som kommer med att äga hus. Men det var supermysigt förra helgen när vi kunde vara i trädgården och spela kubb eller sitta på altanen och dricka GT.

Saltistjejen sa...

Haha! Jag odlade upp hela vår balkongyta (den var rätt liten faktiskt så det var inte så svårt....) i lägenheten i Stockholm. Men en liten stol kunde man alltid ta ut och sitta och njuta av sitt kaffe eller te. DET gillade jag. Men med barn tycker jag att en liten balkong varken gör till eller ifrån. Då behöver man ytor. Jag är dock inte heller ngn husperson tror jag så där är jag kluven.
Kram!

Trillingnöten sa...

Martina: Nae, har bara inte blivit av och så är jag inte fruktansvärt intresserad längre :)

My: tack för tipset om balkongen :) Har ju inga gröna fingrar, men jag kan skaffa maken ett par så blir det bra :)

Duktigatjejen: Tack för tipset...hmmm...hade tänkt mig något större, gärna mer än 2 kvm :) Jag menar en riktigt fin gård med mycket gräs och gärna plats för fotboll :p

Mrs C: Tackar! Detsamma!

Carro: Skönt att det är fler som tycker samma sak :) Jag är ju så himla lat av mig. Skyller på datorn.

Saltis: Ja, med barn får man ett helt annat perspektiv. En balkong är ingenting om man har barn :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Låter som en mysig valborg!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...