onsdag 18 maj 2011

Den där tiden igen...

I går fick jag ett fint brev på posten. Det var ett fint vitt brev med en inbjudan jag inte kunde motstå. Karin vill träffa mig i juni. Karin är tydligen min tandläkare. Jag träffar henne inte så ofta, tack och lov, så jag hinner glömma hur hon ser ut, vad hon heter och allt sånt mellan gångerna. Hon jobbar dessutom i en annan stad. Jag bodde i staden för kanske 13 år sen. När jag flyttade 1,5 mil till min nuvarande stad, hade tandläkaren här inte plats för mig. De vägrade ta emot mig. Jag fick stanna hos Karin och gänget i den gamla staden.

Nu måste jag börja förbereda mig för den 10 juni. Börja med tandtråd till exempel, så att jag inte ljuger när hon frågar om jag använder den dagligen. Jag brukar nämligen dra lite "vita lögner" när jag möter Karin. Jag använder alltid tandtråd (oftast ser hon genast igenom mina lögner), jag äter aaaaaldrig nåt mellan målen (aaaaaldrig) och jag borstar morgon och kväll (faktiskt så gott som alltid morgon och kväll. Där ljuger jag inte.).
Nu har jag inte haft hål i tänderna sen jag var 8 år kanske och varje gång jag går till tandläkaren håller jag tummarna. Jag är livrädd för att laga! Borra, fylla, skrapa...
Jag kommer ihåg en gång för en så där 7-8 år sen när jag hade tandvärk som en tok. Jag var bara tvungen att ringa och få en tid. Det visade sig vara en gammal lagning, amalgam, som hårdnat och sprängde tanden inifrån. Tandläkaren (kanske Karin) sa att det måste bytas ut. Borra, fyllning, panik! Jag var lite lättad över att jag hade tid att förbereda mig mentalt inför nästa besök, då jag antog att fyllningen skulle bytas ut. Jag frågade om när denna tid skulle vara på ett ungefär. Tandläkaren tittade på klockan och konstaterade att hon hade minsann tid nu! Jisses! Så det var bara att "man up" och ta emot. Det var faktiskt ganska skönt att slippa gå och tänka på lagningen nån vecka. Nu var det bara pang bom och sen klart.

Nu ska jag tandtråda livet ur mig fram till den 10 juni. Jag ska göra Karin stolt.

Karin är en riktig hårding. Bild lånad.

10 kommentarer:

Katarina sa...

Ja, det blir att man snor sig i sitt egna skinn när det där brevet från den svenska tandläkaren kommer. He, he.

På Filippinerna, där har min väninna lärt mig ett nytt beteende. Så då gick jag var tredje månad till tandis, för check up och rengörning. Det är så roligt att så ofta få veta att man har starka tänder och inga hål! ha, ha.

Sedan så kostar det lite i ens svenskt perspektiv, jag betalar bara 60 kronor för det. Så plötsligt blev tänderna så viiiiktiga!

Hoppas det ska gå bra denna gången också! Nu hinnr du tandtråda i några veckor, hi, hi.

Ha en bra dag!

Saltistjejen sa...

Å efter min första lagning förra året som gjordes med laser kommer jag alltid att vilja ha just laserbehandling om det går. Det gick sååå fort och kändes knappt!!! Ingen bedövning behövdes!
Lycka till! Både med tandtråden innan och sedan själva besöket!

mintekopp sa...

Ja, alltså tandläkaren har man ju verkligen blandade känslor för sedan barnsben. Jag är precis som du, när tandläkarbesöken närmar sig är jag verkligen flitigare än flitigast med tandtråd och annat. Undrar vem det är man försöker lura egentligen :-)

Martina sa...

Maken ligger utslagen av morfin i soffan just nu efter senaste akuta tandläkarbesöket idag... I say no more.

Monika Häägg sa...

Tandläkarbesök är verkligen inte kul. Jag hade under många år en väldigt trevlig tandläkare som brukade sjunga för mig och på det sättet blev jag "ganska" avslappnad. Tyvärr finns han inte mer i livet så nu får jag leva med vanliga tandläkare. Saknar min sångtandläkare!

Stef sa...

Ohhh då får du och karin ha det så trevligt! :) kram på dig!

Min plats i solen sa...

Jag lovar att tänka på dig och sända dig styrkekramar hela dagen den 10 juni. Det hjälper inte att jag vet att det är för mitt eget bästa, jag tycker fortfarande att tandläkarbesök är bland det värsta som finns. Hu!

KRAM

Monica sa...

Var flitig med tandtråden nu, det brukar bli rätt mycket undervisning annars:-)

Anneli sa...

Oj vad jag känner igen mig. Jag använder tandstickor från det att det jobbiga brever kommer. Sedan lovar jag mig själv att göra det hela tiden, tills det långsamt avtar och så har man plötsligen inte gjort det på flera månader :)

Trillingnöten sa...

Katarina: Snacka om billigt! Var det så billigt skulle jag också gå oftare :) Bättre safe than sorry!

Saltis: Vilken dröm! Måste ju komma hit så småningom!

Mintekopp: Men det känns ju bra :P haha

Martina: Yikes!

Monika: Vilken härlig människa!!

Stef: hahaha, ja, jag hoppas det blir smärtfritt iaf

Lotta: Jag håller med om detta!

Monica: Skoja inte. Herregud. De gillar att föreläsa. Även för döva öron :)

Anneli: hahahaha, samma här!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...