torsdag 26 maj 2011

Det var inte slut

Nej, inte riktigt. Jag som trodde att dotterns magsjuka var en lätt övergående en på bara en dag eller så, hade lite fel. Hon har fortfarande lite ont i magen och hade precis spytt upp allt i soffan där hon satt och tittade på TV när jag kom hem från jobbet igår. Stackars liten. Det är tack och lov första gången hon råkar ut för just magsjuka. Tidigare har det mest varit förkylning och feber. Nu har hon inte rutin på att känna om hon mår illa och säga till oss att hon behöver spy. Hon verkar ta hela alltet ganska bra i alla fall och det känns skönt.
Jag har varnat syster C som skulle lämna sin lilla dotter här en stund på lördag. Det här är nåt som jag inte vill ska spridas vidare. Fy sjutton för magsjuka. Håller tummarna att jag själv och maken slipper drabbas. Jag kommer inte ens ihåg senast jag hade magsjuka och det är väl ganska skönt.

I går var jag på en föreläsning om diabetes. Jag ska få en elev som har diabetes till hösten. Det kändes ganska bra att friska upp minnet lite med hur diabetes fungerar, hur man går tillväga med blodsockertester och insulinsprutor. Det är ju inget jag direkt ser fram emot. Sticka barn på det där sättet. Tydligen är dessa nålar och prov ganska smärtfria nuförtiden. Värre ska det ha varit förr.
Jag lärde mig massor och känner mig ganska förberedd. I augusti kanske det känns mer nervöst innan man fått in rutinerna på allt. Det som är mer nervöst för mig är att hinna se om eleven får för lågt blodsocker. Det ska tydligen inte vara farligt, men väldigt obehagligt. Inget som man vill att en liten elev ska råka ut för.

Hörrni. Imorgon är det visst fredag!?

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å stackars lilla N! Hoppas det blir bättre snart och hoppas ni andra inte drabbas. Vi hade ju en rejäl omgång av liknande tidigare i år. Det höll ju i sig ngn vecka eller så, vilket just då kändes som typ 10 år...!
Stor kram!

Duktiga Tjejen sa...

Krys på dottern! Sen tipsar jag om dataspelet "equalize" för barn som har diabetes. Mkt pedagogiskt och bra.

my sa...

Jepp, de är toppenrecept till mors dag! Snabbt, lätt och gottigottgott! :)

Det där med diabetes kommer du att klara gallant! Vi hade en tjej på fritids förra året där jag extrajobbade som var en fem sex år om jag inte minns fel och det var inga problem alls med hennes sprutor och blodsockerkoll. Ofta har dessutom barnet full koll redan från början, de är liksom vana. :)

Håller tummarna för att lilltjejen blir bättre idag. Magsjuka ska hon ju inte behöva gå och dras med stackarn.. :(

Husfrun sa...

Hoppas din lilla tjej kryar på sig snart.
Kul att ha hittat till din blogg, jag läser själv till lärare och jobbar nu som timvikarie inom skola och förskola. På en av arbetsplatserna finns ett barn med diabetes. Jag får intrycket att personalen där får stöd och uppbackning kontinuerligt samt att barnet inte alls är berörd när blodsocker testas eller insulinsprutor ges. Det känns smärtfritt.

Monika Häägg sa...

Usch, magsjuka är verkligen hemskt! Min yngste son (som nu är snart 21) har fortfarande noja inför magsjuka. Han har hemska minnen från barndomstiden.

Anneli sa...

Stackars liten! Hoppas att hon snart blir bra.

Trillingnöten sa...

Saltis: Ja, det känns verkligen som sju långa svår år :) Verkar bli bättre nu iaf, även om magen gör lite ont.

Duktiga tjejen: Vilket bra tips! tack! det ska jag ta med mig!

My: Vad skönt att höra att det brukar gå bra med diabeteselever! Jag är lite nervös inför hösten, men det går säkert bra!

Husfrun: Kul att du kikade in! Försökte kommentera hos dig igår, men det gick inget vidare. Blogger var konstigt!

Monika: Det kan jag tänka mig! Det förföljer en!

Anneli: Tack!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...