onsdag 11 maj 2011

Premiär

I tisdags var det premiär för första löpturen utomhus. Jag vet att jag sa att detta skulle ske på mitt påsklov eller så, men ja. Nu blev det inte så. Jag kände inte att jag var redo. Det är ett stort steg att gå från det trygga gymmet och ut i naturen och världen efter så många månader! Så vill jag inte att det ska vara för kallt heller att springa nu när jag varit förkyld. Jag vet ju att man inte blir förkyld bara för att man blir kall, duh, men inga risker ska tas. Hatar att vara förkyld.

Premiärturen i tisdags gick fenomenalt bra. Jag tog en liten lättare runda första gången ute för i år. Det trista med att springa ute är att jag inte har nån aning om hur långt eller hur fort jag springer. Visserligen kan man uppskatta på ett ungefär, men även där är jag helt klart sämst. En gång, när jag jobbade på ett turistmål, skulle jag förklara vägen till en attraktion för en besökare. Jag beskrev att de skulle gå till vänster utanför dörren och sen var det ca 50 meter nedför vägen. Kollegan skrattade gott och sa efteråt att "kära puckade kollega, de där 50 m är snarare 500 meter, bara så du vet". Så min förmåga att uppskatta avstånd litar jag verkligen inte på.  Nästa gång blir det en längre tur som jag tror ligger på ca 12 km (i verkligheten kanske tio gånger så långt då).
Så klart tar jag bilder på de tråkigaste ställena. Sån är jag. Jag tänkte mest på ljuset. Härligt att springa i kvällssol!

Det är skönt att vara tillbaka på gymmet och med träning. Jag har verkligen saknat det under veckan jag var sjuk. Ikväll blir det styrka på gymmet och lite lätt löpning på bandet eventuellt. 

Dessutom fick jag en avi från posten igår. Jag misstänker att det är paketet från mina Hemliga Bokvän! Ska bli så spännande att hämta i eftermiddag. Paketet jag ska skicka till någon är så gott som klart, det fattas en liten grej som jag hoppas kommer på posten idag. Sen skickas det imorgon!

Ha en fin torsdag!


7 kommentarer:

Katarina sa...

Åh,, skönt att höra att det är fler som har det svårt med att uppskatta avstånd! Men härligt att du kom ut på första jogging turen!

Man kan nog använda sig av google map, för att uppskatta avstånd, tror jag att jag läst om någon stans,, kanske ska vi prova?!

Brukar du jogga utomhus varje sommar?

En bok om dagen sa...

Måste bara förbereda dig på att ditt gröna vinnarpaket inte är färdigt att postas än - och efter jobbet idag kommer jag att befinna mig på resande fot fyra dagar framåt. Vänta inte på ditt vinnarpaket förrän i slutet av nästa vecka! Hoppas att du har överseende med att det tar lite tid! ;-)

my sa...

Vilken energi du har! Härligt! :)
Det finns inte stegräknare som mäter avståndet man rör sig och hur snabbt också? Har för mig att jag sett något sådant... Kan ju alltid kolla! :)

Heja heja!

Saltistjejen sa...

Härligt!! keep going!

Monika Häägg sa...

Det där med avstånd är verkligen inte lätt. Du är en riktig kämpe! Bra!

Stef sa...

Åh jag beundrar din energi och motivation! Det ser jättemysigt ut, men jag kommer aldrig till skott, man kanske skulle börja med kvällspromenader eller nåt, det är ju alltid något! Jag är också dålig på det där med att bedöma avstånd, oftast tror jag att det är kortare än vad det är jag med, såattejovisst....hehe! kramar

mintekopp sa...

Så duktig du är! Grattis till första löprundan! Så roligt och spännande med hemliga bokpaket, vilken grej :-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...