lördag 21 maj 2011

Hade ingen aning..

Tydligen är det en sån där domedag idag igen. Det verkar krylla av dem. Både som passerat och som ligger framför oss. 21 maj hade jag faktiskt inte hört talas om. Eller kanske, men inte lagt det på minnet.
Såna här rykten är relativt farliga tror jag. Det finns många instabila människor i vår värld som bara behöver en anledning för att göra både det ena och det andra, med sig själv och sina medmänniskor. Vi har ju hört talas om en hel del domedagssekter (som jag tror att är skapade av människor som passar på att utnyttja svaga och rädda personer) genom åren med hemska konsekvenser till exempel.
Såna här domedagsprofetior är inget som jag tror på alls. Tack och lov. Tänk att veta, eller tro sig veta, att världen ska gå under, att man vet exakt datum då man ska dö. Bara tanken är svindlande.
Det är viktigt att se till att leva sitt liv utan att ångra det som varit. Leva sitt liv till det yttersta varje dag och vara stolt över det man åstadkommit so far. Livet är fantastiskt!

Så ta vara på denna "domedag" som om den vore den sista och njut av den sköna sommarsolen, den kärlek som omger dig, den fantastiska maten som lagas i ditt kök eller på din grill eller den lokala restaurangen, naturen som finns omkring dig med alla vackra färger och helande krafter, den spännande boken som du håller i din hand, de där spontana och kraftfulla barnskratten som kittlar ditt hjärta av och till, musiken som fyller dig med värme och glädje eller får dina ben att spritta lite extra, passa på att ta en dans på torget eller sjung högt när du går på stan - glädje har den kortaste inkubationstiden av alla smittor!

11 kommentarer:

Katarina sa...

Jag är heller inte så uppdaterad på detta faktiskt. Men det cirkulerar ju då och då dessa Domedags tal..

Ha en härlig lördag!

my sa...

Härligt skrivet!
Mina elever höll på och skoja kring det i går så jag har liksom snappat upp det därifrån, men det är ju som sagt skönt att man inte går runt och tror på alla tokigheter som sprids.

Hoppas du får en fantastisk "domedag" idag nu, men massor av sol och kärlek!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Har också hört om det där, men tror inte på det ett dugg. Njut av den härliga dagen idag och tänk inte på det!

Monica sa...

Mannen har citerats så ofta i våra tidningar i veckan, jag kan tycka det är väldigt onödigt, ingen människa sitter inne med såna "kunskaper", undrar vad behovet är att gå ut med sånt? Eller också vill han vara snäll:-) och varna alla i tid. I vilket fall får han en enorm uppmärksamhet världen över.

Duktiga Tjejen sa...

Jag önskar dig en fantastisk domedag, hihi! Låter helt absurt. Sekter är alltid läskiga, och efter denna dag kommer det vara så mkt kaos. Det här sägs vars den starkaste tron på Domedag någonsin. Lite läskigt ändå, trots att jag inte tror på det...

Steel City Anna sa...

Åh, en av mina favoritlåtar! Nu fattar jag också massa facebookstatusar av typen, let's drink tonight, it's the last chance!' Hade ingen aning om att det var domedagsrykten i luften :) Det verkar mest vara en ganska blåsig och molning dag idag, inget speciellt att lägga märke till ... :)

Monika Häägg sa...

Bra!
Bekämpa domedagsprofetior med glädjesmitta! (och om det nu skulle vara sista dagen så får det väl vara så, jag tror inte vi har så ont av det om det skulle hända, mest ont har vi väl under tiden vi går och våndas)
Nej, lev istället i nuet! Med mycket färger och massor av underbara små upplevelser som för det mesta är gratis!

Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen sa...

Ooooh, ja. Alltför många labila människor som tänker att "om jorden ändå går under så......" Tyvärr.

Men, från det ena till det andra. Har lust att "gömma mig" lagom till 9/11, känns som det kan hända saker då, bara för att "ruska liv i rädslan" och det fanns ju indikerat om både de ena och andra planerna. Brrrrrrr.

//Hon som är tillbaka efter att bloggen gått på autopilot en hel vecka ;-)

mintekopp sa...

Ja håller med dig, domedagstänkande kan alldrig vara bra. Bättre att som du skriver att ta vara på varje dag på allra bästa sätt istället. Fortsatt skön helg till dig :-)

Saltistjejen sa...

Näpp det blev ingen undergång igår. TUR för jag spenderade dagen med en Bloggträff och vi hade inte tid med någon världsundergång! ;-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Katarina: Finns många knäppgökar! haha

My: Hur var din domedag? Min var riktigt fin! Kram

Karin: Nej, inte jag heller. Hoppas du fick en fin dag!

Monica: Men menar han att man ska rädda sig? Eller hur hade han tänkt med varningen? :)
Och hur i så fall?

Duktiga: haha, eller hur...ingen aning var de får allt ifrån alltså!

Anna; haha, vad tänkte du egentligen när du läste allt det? Jag skulle fatta noll eller tro att jag inte blivit bjuden på fest :)

Monika: Så sant! Vi kan ju ändå inte göra nåt åt om jorden ska gå under :)

Skrotis: jadu, nu är dte ju 10 år sen. Jag hoppas att allt går vägen just den dagen och att det inte blir nåt nytt!

Mintekopp: Detsamma!

Saltis: hahahaha, nej, det förstår jag!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...