söndag 15 maj 2011

Schlageryra och söndag

Då var årets schlagerkaos över! Det var en intressant blandning av korsikansk opera (La France) och trädgårdstomtarnas hämnd (Moldova). Jag hejade lite på Danmark och så Sverige förstås. Det gick ju bättre för Sverige än Danmark i alla fall. The Borat country gick upp i ledning och seglade iväg. Italien och Grekland hamnade förvånansvärt långt upp, trots väldigt dåliga låtar. Och vi i Europa grannröstade, precis som sig bör. Så klart! Jag blev dock lite besviken på rösterna från Azerbaijdjan. Med tanke på all hjälp till vinsten (hehe) så var vi värda åtminstone en tio poäng!

Idag återstår VM-finalen i hockey. Det ser ut som att det blir så att jag tittar på den. Det regnar nämligen ute (konstigt vore om det regnade inne). Idag är jag faktiskt lite glad att det regnar. Som vanligt på söndag är det städdag och gym som gäller. Då är det mindre roligt om solen lyser och det är 25 plus. Faktiskt.

Sen undrar jag lite om människorna på vårt bostadsbolag är lite av tankeläsare. Bland annat har centrifugen i den stora tvättstugan (vi har två, ett mindre rum och ett större) varit paj i flera månader. Först skulle nån del beställas och sen skulle den bytas ut. Inte mycket har hänt på den fronten. Förra söndagen när jag var nere och tvättade kollade jag på väggar och golv och funderade på när det senast blev renoverat, eller i alla fall ommålat. Det är flagande färg, slitna dörrar och trösklar, urgamla maskiner som inte ens centrifugerar och nån som till och med läcker lite vatten. Det är rosthål i lilla tvättstugans centrifug och det är allmänt sunkigt.
I onsdags fick vi hem en lapp. Tvättstugan ska renoveras nu i slutet på maj! Kanske skulle jag tänkt dessa tankar redan för fyra år sen när vi flyttade in?
Nu hoppas jag bara att det går smidigt och snabbt som sjutton med den där renoveringen. Det lär bli kaos med tvättider när bara den lilla stugan kan användas till en början under arbetet. Det var svårt att få tider innan, nu lär det bli rena rama huggsexan!

Okej, dags för morgongröt och morgonmys med dotera. Kram på er!

10 kommentarer:

mintekopp sa...

Schlagerkvällen missade jag alldeles, förtår så här i efterhand att det va bra spännande. Häftigt att vi faktiskt kom trea. Hoppas att du får en fin söndag!

Camilla sa...

Jag skippade hela schlagerköret, men har läst på om resultatet nu på morgonen.

Om det är trångt om tiderna till tvättstugan får du köpa nya kläder i stället ;-)

Min plats i solen sa...

Ja hjälp, vad spännande det blev igår kväll framför tv:n. Det är verkligen ett maratonlopp att ta sig igenom hela startfältet och nog kom det ett "Äntligen!" här hemma när sista låten var spelad och det blev dags för omröstning. Vi hejade och höll alla tummar för Eric och visst känns en 3:e plats som en seger. Go Eric! :)

Här hemma är det också städ- och tvättdag som gäller. Samt surdegsbakande. Blixt och dunder och efterlängtat regn blev det igår och tydligen väntas samma idag så det känns helt ok med en inomhusdag idag.

Vad skönt att tvättstugan ska renoveras. Framförallt om behovet är stort. Vi får hoppas att de är snabba som tusan så att det inte blir värsta tvättkaoset i lilla tvätstugan. ;) Hade vi bott lite närmare varandra hade du fått komma hit och tvätta. :)

Njut av din söndag!

KRAM

Steel City Anna sa...

Italiens andra plats är verkligen ett stort mysterium! Hur tänkte folk?

Monica sa...

Kul med Sveriges tredje plats:-). Håller med om att en gråmulen dag ibland är skönt, det räcker förstås med EN;-)! Nu tittar solen fram här ibland men lite kyligt är det.

Monika Häägg sa...

Jag gillad de där "trädgårdstomtarna". De var lite kul! Tror Sveriges gick bra p.g.a. den söta pojken Eric. Han drog nog mängder med röster från små flickhjärtan runt om i Europa. Bättre med söt pojke än med söt flicka, tror jag.

Anneli sa...

Det blev verkligen en riktig rysarkväll. Oj, vad spännande det blev.

Saltistjejen sa...

Haha själv bryr jag mig ju inte alls om mello... Däremot var det chockartart när jag fick veta resultatet mot Finalnd i VM-finalen! Herrregud!!! Jag var då faktiskt GLAD att jag INTE sett meatchen för jag hade varit sååå arg och sur då haha! ;-)
KRAM!

Katarina sa...

Hmm. Nä, schlager är inte min grej, men jag lyssnade faktiskt på Erics bidrag igår på You Tube, en rikgit schlager låt.. Däremot hade det varit skoj att kunna se Ishockeyn, men svensk TV ser jag inte på pga. av alla spärrar som finns.. Det är få program man kan se här (internet),,, jag får nog botanisera vidare om jag kan köpa dessa program och få lite Svensk TV härhemma.

Trillingnöten sa...

Mintekopp: Ja, det var väldigt trevligt att heja på Sverige i lördags :)

Camilla: Hahaha, så kan man också göra! Ska fundera på saken :p

Lotta: Kanske tar mig en tur åt dina trakter och tvättar om det blir riktigt illa :P hehe...fast å andra sidan bor ju andra jag känner aaaaningen närmre :)

Steel City Anna: Inte alls kanske? :)

Monica: Men visst blev de tvåa??

Monika: Ja, det brukar vara att de där söta pojkarna roffar åt sig en hel massa poäng i såna här sammanhang :)

Anneli: Riktigt härligt var det!

Saltis: Jag med! Jisses vad pinsamt det blev!

Katarina: Ja, lite svenkt vore kul att se ibland...du kan alltså inte ens se tv 4-play och sånt?? Konstigt. Är det för att det är Asien? För i USA kan man se på datorn iaf!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...