fredag 20 maj 2011

Slutet på veckan

Veckan startade så där omotiverat, o-roligt och trist. Den förflöt desto bättre. Förutom vädret som jag tror har åkt på nån Multiple Personality Disorder. Ena stunden är det molnigt och på väg att regna, nästa sekund är det soligt och varmt. Påföljande dag är det väldigt soligt på morgonen men eftermiddagen är det blåsväder och regnstorm som gäller. Hela veckan dessutom. Just nu skiner solen utanför fönstret. Dock vågar jag inte lita på att det faktiskt kommer att vara solsken hela dagen. Kanske haglar vid lunch? Eventuellt snö då.
Jag hoppas på fint väder för idag ska vi ha städdag på skolan och till lunchen blir det grilla korv. Då är det ju praktiskt med fint väder. Man ska väl inte skylla på vädret. Den gamla devisen "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" är ju fortfarande mäkta populär att köra. För oss lärare i alla fall. Och oss föräldrar.

Nu har också en ny process börjat på jobbet som jag ska vara delaktig i. Min kollega slutar till sommaren, går vidare till nya äventyr. Därför behövs en ersättare ganska så rappt. Rektorn har bett mig att hjälpa till med att rota igenom ansökningar till den lediga platsen och att vara med och intervjua "offren". Det är ju spännande! Och ganska nödvändigt eftersom det bara är två lärare på skolan. Det är viktigt att man kan fungera bra tillsammans i ett team. Så i går fick jag fyra ansökningar att fundera på och snart börjar intervjuerna. Jag har varit med om en sån process tidigare, nu var det snart tio år sen (herregud, är jag SÅ "gammal" i gemet), men det var fruktansvärt roligt att vara på den andra sidan, den som ska anställa, istället för att vara den som är nervös inför en anställningsintervju.
Numera är jag aldrig nervös inför en intervju av nån anledning och för sig. Jag är sällan nervös inför nya uppdrag. Undrar varför? Kanske för att jag satt mig i den situationen ganska många gånger. Inte en intervjusituation (fast många såna har det varit också) men att utmana mig själv. Flytta utomlands (trots att det längsta jag varit var Estland i två dagar och att jag aldrig flugit innan jag flyttade till NY), testat massor med olika jobb som jag kanske inte var superkvalificerad för, tagit mig an nya uppdrag på de olika jobben för att det inte fanns nån annan villig, svåra kurser på universitetet...Jag vet att allt löser sig. Inga problem.

Oj då, vilket hoppigt inlägg! Avslutningsvis vill  jag bara säga att det våriga bokpaketet som jag skickat till min hemliga bokvän kom fram äntligen! Om ni vill se vem jag skickade till och vad kan ni gå in här. Måste säga att En bok om dagen gjorde ett förträffligt jobb i vårbytet. Tack!

Ha en nu en superfin fredag!

Weekends are a bit like rainbows; they look good from a distance but disappear when you get up close to them~John Shirley

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Kul! Spännande att vara på den sidan. Själv befinner jag mig ju på den där nervösa sidan och ja skitnervös är en underdrift kan jag tillägga....
;-)
Kramar!!

Duktiga Tjejen sa...

Jag tycker att det är roligt att gå på intervju... Men ännu roligare att hålla dem:) det har jag bara gjort för typ 10 år sen få jag jobbade på McDonalds hihi. Ha en härlig fredag!

Min plats i solen sa...

Vad skönt att höra att veckan hämtade upp sig för dig. Förhoppningsvis blir nästa måndag desto trevligare än den som gick.

Jag hoppas att det fina väder som råder här nere i söder just nu även har nått upp till er så att ni fick bra grillväder på er städdag idag?

Vad spännande att få vara med i urvalsprocessen av en ny medarbetare. Är helt övertygad om att det kommer at gå galant och vad roigt att få möjligheten att välkomna en ny kollega.

Njut av helgen och sköt om dig!

Kram Lotta

Madeleine sa...

Hur går det med era planer att flytta till USA?

Monika Häägg sa...

Lycka till med anställningsintervjuerna! Det måste vara en liten skola eftersom ni bara är 2 lärare?
Det där med helgen och regnbågen var bra!

Monica sa...

Spännande att vara rekryterare:-), se vad folk skriver om sig själva, kan vara oerhört intressant, eller inte skriver...lycka till, jag tro på intuitionen där och utbildningen förstås, att den finns med:-). Ha en trevlig helg, hoppas på fint väder, det är lite hipp som happ nu och kalla kvällar.

Anneli sa...

Det är skönt att känna att man klarar av en massa olika saker utan att bli nervös.
Hoppas att ni får en riktigt skön helg!

Trillingnöten sa...

Saltis: ja, din situation är ju lite annorlunda också :) Jag hoppas det går vägen snart!!

Duktiga: Haha, jag håller med. Kul att få sitta och skryta om sig själv lite :)

Lotta: Den kom till oss och vi fick en jättefin dag! :)

Madeleine: Lite långsamt för min smak, men det kommer gå vägen snart!

Monika: Mycket liten. Vi har bara två klasser som är åldersintegrerade också...

Monica: Jag tror också mycket på intuition! Och det är spännande att få gå igenom anökningar. Man får ju tips om hur man själv ska (eller inte ska) skriva!

Anneli: Verkligen! Detsamma!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...