onsdag 7 juli 2010

Läget just nu

Just nu är det JÄTTEvarmt. Jag är nära att smälta bort! Vi har varit inomhus de senaste dagarna, N gillar inte när det är för varmt (och inte jag heller). Istället har vi tittat på fotbolls-VM och hejat på Nederländerna och Spanien. Härlig final på söndag.
Sen har det ju blivit en hel del reklampauser (speaking of tidigare) att titta på. Något som är intressant är vad som annonseras. Till exempel är det många läkemedel som annonseras. Inte bara huvudvärkstabletter som hemma, utan receptbelagda läkemedel. Ofta säger de att man ska tala med sin läkare för att få dem utskrivna. Det finns tydligen en lag om att man måste berätta om bieffekterna av medicinerna i reklamen.
"Känner du dig deprimerad? Nedstämd? Har du självmordstankar? Kan du inte njuta av livet? Då kan XYZ hjälpa dig. Prata med din läkare. Rapporterade bieffekter är självmordstankar, leverskador (varav några dödliga rapporterats), hjärtklappning, diarré, svullen mage, näsblod, illamående. Andra bieffekter kan uppstå.Ta inte XZY tillsammans med alvedon eller när du ska köra. Du kan bli yr."
Nästan så man hellre är lite deprimerad än att riskera bieffekter som leverskador...Å andra sidan hade är det ju samma bieffekter om en läkare rekommenderar läkemedel. En bra sak med reklamerna är att man tänker både en gång och två innan man bestämmer sig för att ta något läkemedel alls...Nu ska jag försöka sitta så nära vår AC som möjligt.

2 kommentarer:

Ida sa...

Ja det var ju lite lusgit reklam, men det känns mer som reklam för vad man inte ska skaffa....
Hoppas ni får lite svalka i värmen!

my sa...

haha, hjälp! Vilka mysiga bieffekter! :P

Här är det också galet varmt, blandat med århundradets PMS, så jag sitter ensam (!) innomhus och svär över saker och svettas. grrrr.

hoppas ni njuter trots värme! kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...