måndag 5 juli 2010

Reklamavbrott

Jag har tidigare skrivit om reklamavbrott i TV-program i Sverige. Mina nya erfarenheter gör att detta är ett bra ämne att ta upp igen. Reklampauserna här i USA är ännu löjligare. De är inte lika långa, tack och lov, men de kommer ofta. Ibland slutar reklamen, programmet är tillbaka. 3-5 minuter går och sen är det reklam IGEN! Det är väldigt störande. Den kanal vi har tittat på lockar dessutom tittare med "limited commercials" på ett nytt program som kommer att börja sändas snart. Kanske finns det en framtid för reklamfria kanaler? Eller i alla fall, med färre reklampauser? Tyvärr är ju många kanaler beroende av reklam för att överleva så det kanske inte är realistiskt i längden.
Det som är positivt dock är att det oftast inte är aktuellt med reklam MELLAN program. De hoppar direkt på ett nytt avsnitt. Perfekt! Fast inte lika bra när man har bestämt att det är dags att gå till sängs...så kommer ett nytt spännande avsnitt av till exempel "Criminal Minds". Då måste man ju bara se det också. Bara måste!

En reklam som jag tycker är så himla kul är de här:

Love them!

5 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Efter en veckas semester på Gotland är jag nu tillbaka på banan igen och när jag kikar in här hos dig så ser jag ju att det har hänt massor där borta hos er i det stora landet i väster. :) Jag kommer ta en stund och sakta men säkert scrolla mig neråt och läsa ikapp mig på alla dina härliga inlägg. :)

Det där med reklam i tv är inte lätt. Själv har jag inget emot att kanalerna visar reklam mellan program (perfekt tillfälle för kissepaus. För min del hade de gärna fått ha mer och längre reklam mellan programmen mot att det var färre avbrott mitt i programmen. Värst tycker jag dock tv4 är som mitt i sina långfilmer stoppar för nyhetssändning + reklam. Hur kul är det? Oerhört irriterande och göra tt jag väldigt sällan ser kvällsfilm på tv4, förstör hela känslan med ett avbrott på 20-25 minuter. Grrr!

Ha det så bra vännen och sköt om dig och familjen!
Kram Lotta

Saltistjejen sa...

Hm vi har ju kabelbox och en av de stoooora fördelarna med den är att man kan spela in de program man vill se och sedan titta i efterhand. Då kan man bara SPOLA över reklamen! SÅÅÅÅ SKÖNT!!!!!
Hoppas ni inte flytit bort i hettan!
Kramar!

Malin sa...

Gillar inte heller reklamavbrott, men man vänjer sig. Framförallt är det jobbigt i barnprogrammen. Sonen vill ha allt de erbjuder även om han inte vet vad det är och lär sig en massa hemsidor som han vill besöka.
Förstår varför internet safety är så viktigt.

Stef sa...

Haha jag älskar e trade reklamerna! Jag har inte jättemycket emot reklam faktiskt, men bara om dom är roliga. Visst tycker jag det blir störigt med massor av reklam men om man ser långfilm och behöver gå på toa är det bra! ;)

Kramar

Mrs Clapper sa...

Hahaha! Vilka söta reklamer! :D

Ja men visst är det så med "bryten"! Man måste bara rensa luften lite, som ett åskväder ungefär ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...