söndag 20 september 2015

Det är inte bara att börja jobba inte!

Om man nu skulle tro att det bara är att vandra in på sitt nya jobb och börja jobba, tror man fel! Jag har en hel lista på saker som ska ordnas:

- Fingeravtryck. Nationell databas över begådda brott är väl alldeles för organiserat, tycker USA. Alla stater har alltså sin egen databas och eftersom jag nu ska jobba i en annan delstat än New York måste jag boka tid för fingeravtryck nånstans i New Jersey. Jag får låna en bil på lördag för att fara över vattnet och ta mina fingeravtryck. Att åka tåg och allt sånt funkar inte så bra i NJ märkte jag när jag bokade tid...

- Första hjälpen. Vartannat år måste man uppdatera sin kurs och eftersom det var mer än två år sen måste jag gå en kurs igen. Detta skulle jag gjort på mitt gamla jobb nu i vinter, men eftersom jag börjar på det nya jobbet måste jag se till att fixa det själv. Vilket betyder att jag får ta ca åtta timmar en helgdag för att gå CPR, som det heter här. Det är ju en bra kurs, men jag hade hellre tagit den på nån personaldag istället...

- Hälsokontroll. I går gick jag till min husläkare för en hälsokontroll. Nya jobbet vill veta att jag är frisk och kry och kan jobba.

- Tuberkulostest vill man också ha. Som tur är funkar det med det jag tog för mitt första jobb här i USA för tre år sen. Jag fick leta reda på papperen så att jag kan ta kopior. Det är mycket papper som man bör spara på här i USA eftersom centrala register (och register mellan olika myndigheter) är få. Mycket är privat och det finns massor med olika instanser, därav är det svårt att ha allt i samma databas.

- Kolla resväg. Tyvärr kommer min resväg att vara ganska lång. Ca 1.5 timme enkel väg. Det är en ganska direkt väg dock vilket underlättar. En tunnelbanelinje och sen ett tåg som korsar över till New Jersey. Liten promenad och sen är jag framme. Vi håller på att kolla hur mycket det kostar att ha en bil så småningom. Är det så att jag trivs på jobbet kan det hända att vi flyttar så småningom.

Ja, och sen jobbar jag ju fortfarande mina andra två jobb, har två barn och en make etc, så det blir ganska mycket att stå i just nu...

I veckan fick vi också ett paket på posten. Som skulle innehålla böcker från en bloggvän här i USA. Malin hade inte bara skickat med massor med svenska böcker (svenska böcker som är värda sin vikt i guld här) utan också söta T-shirtar, Bamsepussel, pennor, tandborstar, påslakan, vantar, kepsar och till och med en fribiljett till ett museum. Hur hon fick ner allt i paketet är för mig fortfarande en gåta! Sonen blev genast alldeles överlycklig i en flygplansbok som var med i paketet och en gul/svart mössa som han sprang runt med på huvudet. Inomhus. I 25 grader.


En del av det som fanns med i paketet!
Tack!

6 kommentarer:

Monica sa...

Jag måste kolla bakåt, du ska börja nytt jobb förstår jag. Det är jobbigt med långa resvägar, hemskt egentligen, men ibland eller ofta har man inget val, jag har haft det också i perioder (år) av mitt liv och man överlever konstigt nog:-). Men jobbigt är det. Tycker det är bra med kontroller fast det borde kanske samordnas mer men beror väl på er enorma folkmängd och olika regler. Men hjärt-och lungräddning och sådana övningar är jättebra att uppdatera, tror vi gör det sämre här men hälsokontroller görs för varje ny tjänst även om den är på samma sjukhus:-) och någon beskäftig sjuksköterska tilltalar en som man vore färdig för graven ungefär. Kul då att nu när fler gått i pension så är de tillbaka och jobbar, 65+, en hel hög, gäller både i sjukvård och skola, en kollega dog meddetsamma så lite rätt har de där företagssköterskorna kanske, undrar hur det ska bli här framöver ändå inom många områden. Lycka till med allt och att skriva att du inte ska stressa blir lite konstigt för det måste du förstås men hoppas du får vila och sova, sömnen är viktigast att den inte blir för kort. Och kanske ni kan flytta närmare arbetet längre fram.

Monica sa...

Nu har jag läst och sett om ditt nya jobb. Grattis! Du gör alldeles rätt man måste testa och se även om du nu inte skulle instämma i allt i pedagogiken så finns annat som är bra. Och så är det ju alltid att man har funderingar men är det en bara arbetsplats så är det så mycket värt. Och en lön som går att leva på. Och en massa erfarenheter får man när man vågar gå in i nya miljöer, man blir superduktig! Fint erbjudande till sonen också och då får du sällskap på resorna:-). Glöm inte att sova bara:-)

Malin sa...

Skall bli spännande att höra mer om skolan. Lång resväg är ju tyvärr vanligt i storstäderna. Värst är väl om något händer i trafiken så du blir sen...
Japp, jag är expert på att packa paket ;)

kram

Min plats i solen sa...

Grattis till ditt nya jobb!Ett nytt spännande äventyr och även om det är en faslig massa som måste fixas innan så hoppas jag att det kommer att vara värt allt extra jobb och att du kommer att trivas bra. Lycka till vännen!♥ Och vad roligt med paket (det blir man på något vis aldrig för gammal för ;)) fyllt med överraskningar. Härligt! :)

Kram på dig♥

Anna Ström Åhlén sa...

Vet precis vilken skola det är och var den ligger. En vän har också sökt jobb där. Bo i JC vore bra om du trivs. Lägre boendekostnader och ändå så nära Manhattan! :)

iaz sa...

Mycket att fixa, men för ett gott syfte. Skönt att bara ha ett jobb =) Kommer bli jättebra det här =) KRAM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...