söndag 24 oktober 2010

Ett års jubileum!

God morgon mina vänner!
 Idag firar min blogg ett år. Tänk vad tiden går fort! För ett år sen visste jag inte ens hur länge jag skulle orka hålla på, men nu inser jag att det är något som jag verkligen gillar att göra. Jag får utlopp för mitt skrivande dagligen. Fantastiskt! Dessutom har jag fått en massa fantastiska vänner genom bloggen vars liv jag får följa så gott som varje dag. Jag kan inte annat än säga TACK till er alla för att ni förgyller min vardag!
Jag tänkte på skoj kopiera det allra första inlägget som skrevs för exakt ett år sedan:

Life is like a box of chocolates
..you never know what you are gonna get. Fast är det egentligen så? För ofta får man ju en Aladdinask och den är ju mer bekant än den egna fickan. Man har redan sina favoriter som man självklart väljer först (eller slåss för) och sedan är det ju de äckligaste kvar som man sympatiäter när de goda är slut. Får man istället en ask med belgisk choklad vet man ju också att det kommer att smaka sött och gott, men eftersom det i princip är 1 kg av samma sort och smak blir man trött efter en så där fem bitar (att man fortfarande äter upp resten hör ju inte hit!).

Nej, jag skulle nog säga att livet är som en jolle ute på öppet hav. Man har paddlat ut och hamnat mitt i ett outgrundligt hav och man har ingen aning om vad som ska komma. Ofta ror man där ensam, men plötsligt kan saker förändras. En storm river upp och bildar stora vågor. Man är nära att kapsejsa men räddas i sista stund av solen som dyker upp på horisonten. Ibland är det soligt, varmt och klar sikt. Beroende på i vilket hav man valt att ro i kan man få sällskap av sjungande delfiner - eller köttätande hajar. Ibland får man sällskap av andra jollar som är på väg någonstans och man slår följe en bit. Ibland kan det komma en jättestor båt, ett fartyg, som hotar att krossa en under sin vikt, men för det mesta passerar den bara mycket nära och man kan torka bort en mindre sjö av svett som bildats. Oftast är man dock ensam.Det finns miljarder jollar ute på samma hav, men eftersom havet är så enormt träffar man inte på så många åt gången...vissa jollar lever ensamma hela livet, medan andra bildar stora grupper...

Den här bloggen handlar om min lilla jolle som är på äventyr i det hav som kallas livet. 

 

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

GRATTIS till 1-årsdagen!!!!!!
Jag gillar ditt första inlägg också och vinkar lite från min egen jolle!
:-)
Kram!

Stef sa...

Grattis till 1 år!!!! Och vilket bra inlägg det var! :) Hoppas du haft en bra helg!

Kramar

Kim M. Kimselius sa...

Grattis på 1årsdagen!
Nu förstår jag varför din blogg heter vad den heter. Jättefint första inlägg! Glad att jag inte kopierade mitt första inlägg när min blogg firade ettårsdag för en månad sedan. Hade inte alls lika många fina ord att säga, ville bara starta bloggen och fort skulle det gå.
Alltid lika roligt att följa dina inlägg!
Ha en fin "födelsedag"!
Kram Kim

my sa...

Hurra för dig och din lilla jolle! :)

Är himla glad att du tycker det här med blogg är bra, för jag tycker att du och din blogg är himla bra. Fortsätt förgylla mina dagar! :)

Ha en toppendag och fira lite extra i kväll att du paserat ettårsstrecket.

Monica sa...

Grattis! Och chokladen såg väldigt god ut;-). Nu förstår jag med varför bloggen har detta namn och bra det du skriver, intressant att läsa ditt första inlägg. Du beskriver bra hur det är att leva på denna jord och hav.

Anneli sa...

Stort grattis!
Vilket underbart första inlägg.

Jag håller med om att blogga är mycket roligare än jag kunde tänka mig när jag började.

Kramar!

Min plats i solen sa...

Grattis vännen! Fira ordentligt idag för det är både du och din blogg värda. You're the best!

Jag hoppas på många kommande bloggår så fortsätt känna glädjen.
Sköt om dig!

Kram Lotta

Mrs Clapper sa...

Grattis!! Vad kul att läsa! Och vilket smaskigt snarr på bilden... Mums!

Camilla sa...

Grattis! Bra jämförelse med jollen.

Ida-www.lippstick.se sa...

Stort Grattis!
Vad fint och filosofiskt inlägg!
/ Kramar Ida

Malin sa...

Kan ju vara himla kul för N i framtiden att få läsa också.

kram

Trillingnöten sa...

Alla: TACK! Det är ju tack vare ER som jag skriver! Det är så fantastiskt att få lära känna er och få läsa era tänvärda inlägg och uppmuntran! Kram på er alla!

Emma sa...

Grattis i efterskott!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...