torsdag 7 oktober 2010

Sjukstuga

Jag hade det på känn i måndags. Att N skulle bli sjuk under sin första vecka på förskolan. Det är ju inte så konstigt. Hon är ju inte runt barn så mycket annars och nu plötsligt kastas hon in i bacillernas paradis. Då är risken ganska överhängande.
N var lite gnällig igår morse, men jag trodde det var för att hon var så trött. Det var en lång dag i onsdags och vi var inte hemma förrän vid halv sju på kvällen. Sen vid lunchen kom någon och sa att förskolan sökte mig så jag gick dit. Då satt stackars N i frökens knä och var helt slut. När hon fick syn på mig började hon gråta. Hon var kokhet! Det var bra att åka hem och ha sjukstuga under dagen.
Och när N är sjuk, då är hon sjuk. Det var gråt hela dagen. Hon vägrade sova, hon vägrade vila, hon vägrade bara sitta och ta det lugnt, hon ville inte det och hon ville inte datt...Jag tror att jag fått minst ett hundratal gråa hår under dagen.
När N blir förkyld får hon feber och sen när hon lägger sig spyr hon oftast ett par gånger på grund av slem. Och jag kändes min N väl. Tack och lov hann jag parera så att det inte hamnade i hela sängen. Första gången jag var så snabb! Jag bör nog snart få gå upp en level i mammaskapet här!
I alla fall har sjuklingen sovit hela natten och sover än. I dag får syster J komma och vara barnvakt.
Dessutom är det fredag idag. Underbart! Trevlig fredag på er alla!

6 kommentarer:

Anneli sa...

Stackars liten! Hoppas att hon snart blir frisk igen.
Ha en härlig, mysig fredag!
Kram!

Min plats i solen sa...

Stackars N! Det är inte roligt alls att vara sjuk. :( Jag hoppas att hon snart är frisk och på benen igen. Tyvärr är ju de första åren på förskolan en följetong i rinnande näsor, hosta och feber och just när man är uppe i det känns det lite tröstlöst. men det blir bättre och en positiv sak i allt elände är ju att de små behöver de där genomkörarna för att stärka sitt immunförsvar.

Ge N en stor krya på dig kram och ha en så bra helg ni bara kan trots sjukdom. :)

Kram Lotta

Saltistjejen sa...

Men stackars lilla N.
Fy! Och stackars dig cokså. Att du är ensamn hemma nu gör det hela än jobbigare. Man är desl orolig och mår dåligt för att ens älskling är dålig, dels så blir man fysiskt trött för att an itne får sova tillräckligt och för att man under dagtid blir helt överhettad av de små sjuklingarna som inte vill något alls. Det är ju inte som när man själv är sjuk och bara vill sova..... Nej, ofta är det bara det at de är gnälligare och tröttare än vanligt men ändå inte kan vila.
Och som du säger så är det så här när barnen börjar umgså mycket med andra barn. man brrukar ju prata om första året på dagis som ett sjukår. För HELA familjen. Tyvärr är det ju inte så att om man inte går på dagsi så slipper man detta. Oftast kommer det ju abra senare då NÄR man väl börjar umgås med andra barn. Som skolan. Jobbigt men man får trösta sig med att dessa sjukdomar ändå gör att immunförsvaret förstärks.
Stor kram och hoppas N blir bättre under helgen!!!

Mrs Clapper sa...

Usch stackars liten! Inte roligt det där... Men som Saltis säger, immunförsvaret stärks ju så man får se det så.
Hoppas att N mår bättre snart och blir piggelin snabbt!
Trevlig helg!
Kram!

Monica sa...

Hoppas hon piggnar till snart, förstår hon mådde dåligt med hög feber och allt. Med lite lugn och ro hos mamma blir det säkert snart bra igen men jobbigt när barnen blir så där akut sjuka, som tur är brukar det fort försvinna också.

Trillingnöten sa...

Anneli: tack! Det hoppas jag med :)

Lotta: Jag tänker på det varje sekund och hoppas hon blir en supertjej utan förkylningar så småningom :)

Saltis: Ja, fy sjutton! Jag kan bara hålla med. Nu är ju jag också förkyld som det verkar...typiskt...men huvudsaken N blir bättre snart. Jag pallar förkylningar bättre känns det som :p

Monica: ja, precis. N verkar ha samma procedur varje gång hon blir sjuk. LIte som en klocka faktiskt :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...