tisdag 26 oktober 2010

Uppdatering

 Jag har ju glömt att min sävlige doktor faktiskt ringde i fredags! Ja, allt var ju bra med mig då. Värdena såg bra ut. Favoritprogram Café Norrköping (kanske borde uppdatera den där analysen för mig veterligen finns inte det programmet längre) och framtidsplaner involverade ditten och datten. Han sa dock att jag har brist på B12 så det skulle inhandlas.
Stef kom med lite förslag om att stress kan utlösa det hemska håravfallet...kanske har hon rätt. Det går liksom i perioder, ibland är det massor och ibland mindre. Jag ska föra lite bok över när det är mer.
I alla fall knatade jag till apoteket idag för B12-tabletter. Jag gick till ett av de nya som öppnat i lilla staden. Vi kan stoltsera med hela TRE apotek idag. Fantastiskt. Och jag är inte den som är trogen! Jag går till det som ligger närmast när andan faller på eller den som har något bra erbjudande. Det är underbart.
Dessutom är det MYCKET bättre service på de nya ställena. Jag behöver bara kliva in för att någon ganska snabbt frågar om det är något man letar efter. På det gamla apoteket kunde man få vänta i all evighet innan någon ens var intresserad av att komma ut "på golvet" och hjälpa kunder. Nu är man in och ut i ett nafs. Jag är verkligen för valfrihet (och söndagsöppet!).

Det här med rensningen har ju gått ganska bra också. Jag är dålig på att uppdatera på bloggen bara. Blir liksom lite sen...Men tro inte att jag slackar! Tack vare utmaningen så rensar jag något varje vecka. Pinsamt om man skulle hoppa av!

Bokhyllan och dess kompis lådan är numera välskötta och vackra. Lite Karlssons klister, spik och hammare så blev lådan åter igen "sig själv". Man har väl tittat på Händige Manny ett antal gånger. Lite besviken är jag i alla fall att mina verktyg inte sjunger käcka sånger, men det hjälper dottern till med.


                       Överst: resultat efter rensning. Under: Nytt projekt.

Nytt projekt blir "bra-att-ha"-skåpet. Ni vet det där skåpet där man lägger spikar, verktyg, gamla rullar med tråd, kvitton, påsar och annat som faktiskt kan vara bra att ha i framtiden. Men den framtiden tycks aldrig komma. Så här ska rensas minsann. resultat kommer nästa vecka!

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Skönt att läkaren hörde av sig. och det är nog smart att föra lite bok över håret. Ibland ser man mönster när man kollar i efterhand men i "nuet" har man på ngt vis noll koll. Själv känner jag att det ofta är så att jag knappt minns vissa saker som hände förra veckan...haha!
Kul att du fortsätter fixa hemma!
Fint att lådan är hel igen. Och visst är det trist att verktygen inte sjunger. Pratar de spanska även i svenska versionen av Handy Manny???
Kram!

Anonym sa...

usch, har du bara ett bra-och-ha-skåp? lyxigt...tror vi har 10 kanske...inte speciellt smart nej..../Cj

Katarina på Filippinerna sa...

Jag har fått för mig att man kan ha perioder i livet då man förlorar hår,, jag tappar alltid hår då jag börjar äta antibiotika, har min mor märkt!

Kim M. Kimselius sa...

Härligt med händiga Mandy som ger dig inspiration! Håller med dig om att det bara är positivt sedan det blir fler apotek, bättre service och MYCKET kortare väntetider när man har recept att hämta ut. Hoppas det fungerar med B-vitaminerna. Kram Kim

Trillingnöten sa...

Saltis: Ja, men tack var rensa röran blir det gjort! Annars är jag minst sagt lat. Handy Manny snackar svenska och engelska här i Sverige...men vi tittar på båda :)

CJ: hahaha...nej, men officiellt har vi bara ett! hehe

Katarina: Ja, det är möjligt. Tyvärr har ju mitt hår haft en lååång period på nästan två år nu...usch!

Kim: Verkligen, man kan behöva lite competition ibland på marknaden så att den inte stagnerar!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...