tisdag 7 december 2010

Drömmar

Som så många andra, går jag med författardrömmar och har väl alltid gjort egentligen. Att få skriva, ge utlopp för kreativiteten, att kanske få ge ut en bok som förhoppningsvis säljer ett par exemplar...att kanske få skriva en till bok så småningom. Det är också nåt som alltid skjuts upp till förmån för allt annat "nödvändigt" som måste göras i tid och otid. Och ju längre tiden går desto oftare börjar jag tänka "men ska jag?", "Nae, är det värt det?", "Det kommer ju inte att gå i alla fall"...Och så ska man ju INTE tänka.
Nu är det ju så att jag har en historia ganska färdigskriven. Fast på engelska. Den idén kom till när jag jobbade som au-pair och berättade historier varje kväll innan läggdags för barnen jag arbetade med. Innan jag åkte hem skrev jag ned den och den finns här i pappersform. Nu är tanken att översätta den till svenska och arbeta om den lite. Kanske blir det en bra jullovsaktivitet mellan julbord och nyårsfirande? Det kanske till och med kan bli ett nyårslöfte inför 2011? Vargas kan slänga sig i väggen, var så säker : )

Under tiden läser jag andra författares  inspirerande bloggar så att jag till slut får ändan ur! Anneli som skriver Trying to follow my dreams och Kim Kimselius till exempel.

11 kommentarer:

Anna sa...

Det låter ju som en jättebra idé! Du har ju redan grundmaterialet...go for it!
Ha en bra dag.
Kram

Anonym sa...

gört!/cj

Anneli sa...

Vad spännande! Klart du ska göra det nu när du kommit så långt. Glöm inte att om alla tänkte att det är omöjligt så skulle det inte finnas några böcker alls ;) Vill du så kan du! Lycka till!

Anna sa...

Låter himla bra!

Nåt annat som jag tror du skulle vara bra på är att skriva nån slags lärobok eler pedagogikbok utifrån allt du gör i klassrummet :)

Monica sa...

Låter som en väldigt bra idé, tycker du ska ge ut den både på engelska och svenska! För övrigt håller jag med dotter Anna, det var också ett väldigt bra förslag:-). För det finns inte så mycket roligt och förhoppningsvist pedagogiskt som kan ge idéer till andra.

Marianne sa...

Får jag rekommendera en bra skrivarkurs på distans: http://www.annljungberg.se/ Ja du kan se där, hon har olika tjänster för att hjälpa blivande författare att få ihop det så att det ska funka för utgivning.

LYCKA TILL!
Kram!

Saltistjejen sa...

Å vad det lät spännande! Verkligen! Jag är imponerad och lite lite avis.... ;-)
Och du vad fint du har gjort om på bloggen! :-)
Kramar!

Min plats i solen sa...

Klart att du ska skriva! :)Sätt rumpan på stolen och skriv! Varför vänta? Inspiration, den perfekta stunden eller mängder av tid uppstår aldrig. Det handlar bara om att sätta sig ner och skriva. Nu vet jag ju av erfarenhet att tiden är begränsad då man har små barn men varför inte börja med en bestämd tid varje dag? Kanske en timme på morgon eller kväll, vilket som passar bäst. Och block och penna med dig överallt så att du kan skriva de små stunder som uppkommer. :)

Drömmar är till för att förverkligas och et är bara du själv som kan göra det. Jag hörde något klokt en gång:"Det är ingen skam att misslyckas, men det är en skam att aldrig ha försökt." och det ligger så oerhört mycket i det.

Så sätt igång vännen, skriv och få ut din historia och jag lovar att jag kommer att köpa din bok så fort den kommer ut i hyllorna. :)

Lycka till och du, glöm inte: "The sky is the limit!".

Kram Lotta

Ida-www.lippstick.se sa...

Låter väldigt spännande!
Ser fram emot att läsa din bok när den kommer!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Trillingnöten sa...

Alla: TACK för era fina ord och er uppmuntran! Nu har jag i alla fall några som kommer att läsa mitt verk :) Tack Marianne för skrivkursidén! Den ska jag kolla på och tack Anna för idé till boken!! Det är spännande!

Freedomtravel sa...

Jag blev själv lite uppmuntrad när jag läste boken "Drömmen" av Harry Bernstein. Den skrev han när han var 98. Debutboken kom när han var 95. Ok, det är inte försent, tänkte jag då! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...