måndag 13 december 2010

Två veckor

Nu har jag haft min Personliga Tränare Online i snart två veckor och jag måste säga att det går ganska bra! Jag är glad att det är just i december som jag startade. Jag ryser vid tanken på alla kakor jag inte stoppat i mig, alla chokladpraliner som fortfarande ligger kvar i affären och alla obakade lussebullar som aldrig fick se dagens ljus. Allt som förmodligen skulle legat i min mage och skvalpat varje dag.

Det som jag tycker är svårast är just kosten. Sedan den 1 december har jag fått lägga om kosten ganska rejält. Till en början var jag förvirrad och visste inte riktigt vad jag skulle göra och varför jag åt fel. Dessutom skulle jag äta mer än tidigare och oftare. Jag brukade äta med nästan sex timmars mellanrum och faktiskt gå hungrig medveten eftersom jag skulle spara kalorier. Numera äter jag var tredje timme och hinner aldrig blir jättehungrig. I början var det jobbigt. Det kändes som att jag hela tiden åt. Nu är jag glad. För jag är mätt.

Jag har också fått ett nytt träningsschema som jag är nöjd med. Jag har testat schemat på gymmet förra veckan och det har fungerat bra. Utmanande, men samtidigt inte för svårt. Toppen med andra ord.
Träning tycker jag är roligt och jag har inga svårigheter att ta tag i den delen. Det är maten och allt gott som man kan stoppa i munnen som är min svaghet...Nu när jag har min PT tänker jag två gånger innan jag äter nåt. Jag måste rapportera minsta lilla smula och man vill ju inte stå där med hundhuvudet och ha ätit som en gris hela helgen. Seriöst pinsamt.

Ja ni, om ett par timmar smäller det av, Luciatåget. Jag håller tummarna att det går hyfsat. Om inte annat får jag i alla fall lugna ned mig fram till julbordet som vi ska på ikväll med jobbet. Det kan man ju se fram emot i alla fall...

Bild lånad

Uppdatering: Lucian gick bra. Hälften av barnen hade inte rätt kläder, Lucia hade ingen krona, det blev lite överraskande stämsång emellanåt, MEN vi överlevde. Jag tackar himlens alla änglar att det är ett år kvar till nästa Lucia! Nu är det fasiken jul i mitt hus!

11 kommentarer:

Ida-www.lippstick.se sa...

Lycka till med luciafirandet!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Anna sa...

Lycka till!

Saltistjejen sa...

Å vad härligt just SÅ ska väl en Lucia med småttingar vara!!!! :-)
Och det där med kosten är ju faktiskt en hel vetenskap. Att äta lite och ofta (frekvent) är väl ena nyckeln för att hålla förbränningen uppe om jag förstått rätt. Annars går kroppen på sparlåga och drar ner energiförbrukningen eftersom den ställer in sig på "svält".
Lycka till med träning och kost!
Kramar!!

Madeleine sa...

När jag jobbade som guide och även under vår tid i mellanöstern, så var IKEA min räddning när det gällde svensk mat. Saknade grovt bröd och riktig smaksatt ost hur mycket som helst.
Kram

Monica sa...

Skönt du överlevt:-) nästa år ska nån annan ta detta, absolut, så du kan ägna dig åt det som de gjort nu i december:-) du har ju tillräcklig erfarenhet nu, är iofs alltid bra, så du kan öva in vad som helst efter detta;-).

Carro's Blogg sa...

Bra jobbat med både mat och träning, tyvärr är det nog så att de bullar och kakor som du lyckas ståöver blir kvar till mig. Jag kan inte stå emot julfikat!

Kim M. Kimselius sa...

Vad härligt det låter med din PT online. Ibland behöver man någon som håller ögonen på en. Lycka till! Kram Kim

Anneli sa...

Jag tycker att du är jätteduktig som följer ditt mål.
Vad skönt att Luciatåget gick bra :)

Malin sa...

Luciatåget lät underbart charmigt, precis som det skall vara. Det är orättvist att du ensam skall ta hand om det, kan man inte vara flera om det och hjälpas åt att planera, eller be några föräldrar med lite musikvana?

kram

Trillingnöten sa...

Ida:Tack!

Anna: tackar! :)

Saltis: Ja, det är ju så med maten! Och jag åt helt fel! :) Nu ska det bli trevligt att se om det blir lite bättre med det mesta nu när maten verkar fungera!

Madeleine: IKEA är Gud för mig :)

Carro: Jo, men nån måste ju äta upp det överblivna :) Annars slösar man ju, hehe

Kim: Sannerligen!

Anneli: Ja, man måste ju försöka. Känns lite som sista hoppet :)

Malin: Jag har ingen annan som kan hjälpa mig. Kanske nästa år. Det finns alltid nästa år :)

Emma sa...

Bra kämpat...det är ju just december som är årets svåraste månad. De flesta sätter igång den 2:a januari...Bra kämpat. Och vad skönt att Luciafirandet gick bra.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...