onsdag 29 december 2010

Jag vet inte så noga...

...vad det var jag led av. Idag känns det lite bättre i magen. Igår var det värre. Inte så att jag hade ont, men det var en obehagskänsla som fanns hela dagen. Det blev inget gym igår, men väl en upplur mitt på dagen som var välbehövlig kan jag tala om.

Vi har också börjat titta lite på vad som ska finnas på nyårsmenyn på fredag. Vår tradition är att fira ensamma jag, maken och dottern och vi brukar laga en tre-rätters middag (förutom den gången vi kom hem från New York den dagen och var helt slut och vi beställde hämtpizza. Det var i alla fall väldigt gott!). Till efterrätt blir det helt klart vaniljpanacotta. Och eventuellt till varmrätt blir det risotto milanese med nåt slags kött. Oxfilé verkar vara det ultimata just nu enligt alla trådar på till exempel sajten Familjeliv.
Jag kommer ihåg en tråd från förra nyåret när någon, som skulle bli bortbjuden till en vän och hennes familj, klagade på valet av varmrätt. De skulle ta med sig dessert och den bjudande familjen fixade varmrätt. Varmrätten bestod av potatisgratäng och någon slags fläskfilé. Hon kunde inte FATTA att det var lyxmaten de skulle bjuda på. Det var ju för tusan nyårsafton, då kan man inte bjuda på så simpel mat. Minst oxfilé skulle det vara och absolut inte potatisgratäng.
Jag blev chockad när jag läste tråden. I mitt enkla huvud trodde jag ju att det var sällskapet som var det viktigaste och inte hur "fin" maten var. För den bjudande familjen kanske det var riktigt fin mat, något de inte äter varje dag. De kanske heller inte hade råd med oxfilé hit och dit.
Den som startade tråden visste nu heller inte vilken dessert som de skulle ta med. De ville inte att den skulle kosta mer än varmrätten! Förslaget blev inlagda päron (färdiga i konserv) med glass.
Tragiskt med såna människor.
Själv är jag glad om maten smakar gott. Vad det serveras spelar inte nån roll, bara den är lagad med kärlek och omtanke.

8 kommentarer:

my sa...

Håller med! Vad trist med folk som bara tänker på pengar och status. Sällskapet är ju helt klart viktigast!
Vi ska äkta "raclette" (ost) till varmrätt, mer vet vi inte än...får se. Kommer jag på nån bra tips till förrätt så hör jag av mig. :)
Lycka till, och hoppas att magen håller sig lugn och snäll idag.

Martina sa...

OMG! Den där tråden läste jag oxå! Helt ofattbart att man har mage att klaga på det viset.

Malin sa...

Skönt att du mår bättre. Ja, man undrar verkligen hur de som har kroniskt ont i magen eller annat, klarar sig?

Saltistjejen sa...

Men Himmel! Hur kan folk vara så odrägliga!!!! och vad fasiken spelar det för roll vad man bjuds på! Just som du säger så innebär att träffas just att TRÄFFAS! men man får inte roligare än man gör sig så i detta fallet måste väl den griniga klagaren haft en rätt trist nyår då om det enda hon kunde se med kvällen var att maten inte uppfyllde hennes krav...!
Själv körde jag och min expojkvän och våra vänner det omvända för herrans många år sedan. Då vi tillsammans bestämde med 6 andra kompisar att ses varje söndag hos varandra och ha söndagmiddag. Vårt motto var att TRÄFFAS och maten skulle vara enkel. Ett jättekul koncept faktiskt. Det innebar att man hade en söndagmiddag varje månad att fixa och 3 att "gå på". Och då åt vi saker som falukorv i ugn, spagetti o köttfärssås, stekt strömming m mos, sill och potatis... ja jätteenkla saker eftersom det inte skulle handla om maten utan om att SES. Oj tänk att jag nästan glömt dessa middagar! Nu kom jag verkligen ihåg dem. Haha! Vi höll på med detta länge. Säkert i ca 2 års tid eller så... Ena paret hann få barn som hann bli typ 1,5 eller så innan vi slutade.
Jaja det var ett sidospår.
Stor kram och lycka till med planeringen!

Min plats i solen sa...

Skönt att höra att du mår bättre idag och att det inte blev något mer av det hela. Vill ju du ska vara pigg och kry så att du kan fira in det nya året tillsammans med familjen. :)

Det låter som det kommer att bli en väldigt god meny hemma hos er på årets sista kväll. Härligt! :) Här hemma har vi också bstämt att vi vill fira hemma bara vi detta år. Äta gott och ha det mysigt bara vi och hoppas på att katten inte blir vettskrämd av alla raketer.

Trist med människor som bryr sig om sådana ytligheter istället för att glädjas åt att ha fina vänner som tycker om ens sällskap och vill bjuda hem en. Lite tacksamhet och ödmjukhet skulle nog inte ha skadat.

Ha fina sista dagar av året vännen och jag hoppas att ett spännande år väntar på dig runt hörnet av Nyårsafton. :)

Kram Lotta

Anna sa...

jag som tycker att potatisgratäng är ganska lyxigt - det tar ju rätt lång tid att göra också ... och blir gott. Absolut festmat :)

Mrs Clapper sa...

Ojojoj... Jösses. Jag håller helt med dig! Spelar ingen roll vad det är för mat, sällskapet är viktigast och den allra enklaste mat kan ofta vara den godaste! Och potatisgratäng är ju ruskigt gott dessutom!

Hoppas att magen är bättre nu! Många som har bråkiga magar nu, det är inte roligt alls!

Anneli sa...

Skönt att du känner dig bättre i magen.
Tråkigt med människor som tänker så. Utan gott sällskap spelar det ingen roll hur "fin" maten är.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...