söndag 5 december 2010

Pepparkakor och besvikelse

Igår blev det pepparkaksbak minsann. Det var första gången dottern kunde delta och hon tyckte det var superkul. Hon sköt en stol från bordet till bänken i ett huj och kastade sig upp på den när hon fick reda på vad vi skulle göra! N bakade och knådade ganska länge innan hon tröttnade och satte sig på stolen och sjöng med en kavel som mikrofon. Hon avslutade sitt pepparkaksbak med en fantastisk kreation som hon, utan min vetskap, la på plåten.

                                   Ni ser den söta lilla plutten i mitten? Det är Ns : )

Det blev ju också lite annat. Bland annat prinsessor, drakar och slott som ska serveras på Ns kalas nästa helg. 
Det ser nästan ut som att de dansar.

N förbereder sin avslutande kaka.
Resten av dagen var också trevlig med lite städ och så tvätthögen som togs om hand om. 
Lite trist var att jag läste ut boken jag höll på med igår kväll. Och jag hade ingen ersättare. Visst, jag har en, men den var jag liksom inte sugen på. 
Till slut gav jag upp letandet och fortsatte i en bok som jag börjat på tidigare, men inte orkade läsa mer än ett halvt kapitel, "Bockfesten" av Marios Vargas Llosa.Och gissa vad? Jag orkade inte läsa mer än ett par sidor till. Den är fruktansvärt tråkig, meningslös och svårläst. Jag slösar inte tid. 
När jag köpte boken tänkte jag att jag för en gångs skull faktiskt skulle läsa en bok av årets pristagare (har iof läst Paulo Coelho tidigare och han var helt okej), men jag ger upp. Hans böcker är inget för mig, jag vägrar att slösa tid på böcker som jag inte tycker är bra. Livet är alldeles för kort för sån!
Har ni några bra boktips tar jag gärna emot dem, för jag ska till biblioteket i eftermiddag minsann!

11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad härligt att pepparkaksbaket gick så BRA!! Ert gav helt klart lite mer resultat än vårt i form av färdiga kakor!! ;-) Men jag har det mesta av degen kvar. Så det blir mer bak senare. Idag var det mest för att de små skulle få testa och ha roligt! och DET hade de med råge så det var himla lyckat! Ser att ni har ett sådant där bakunderlägg som våra grannar tog med sig hit. verkar himla bra. Ska nog köpa ett själv.
och heja N! Hon var ju en riktigt storbakare! :-D
Kramar!

Katarina på Filippinerna sa...

Kul med gemensamt pepparkaksbak!

Camilla sa...

Kul att baka pepparkakor, men degen är godare än kakorna. Var har du hittat den söta drakformen? Den skulle min man uppskatta.

Jag håller också på att traggla i en bok av Marios Vargas Llosa, Det gröna huset. Men jag kommer nog också att ge upp. Den är så konstigt skriven så jag orkar inte koncentrera mig och förstår alltså ingenting av handlingen. Nu är jag sugen på att läsa en bra bok i stället. Får se vad det blir.

Anneli sa...

Härligt med pepparkaksbak! Mina barn längtar också efter det, vi får försöka hinna göra det i veckan :)

Mitt boktips är Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. Jag har skrivit lite om den på min blogg. Det är egentligen inte alls min typ av bok, trodde jag, men jag fastnade helt.

Emma sa...

Mmm, pepparkakor. Fin fri kreation av N ;)

Bockfesten har jag inte läst. Mitt tips om man ska läsa Llosa (vilket jag iofs antar att du inte vill) är att läsa den ganska nya "Den stygga flickans rackartyg" som blev kritiserad för att vara allt för simpel dvs. något för alla som inte är bajsnödiga litteraturvetare... Den var jättebra tyckte jag :D

Mrs Clapper sa...

Vilka fina pepparkakor! Och vad KUL med pepparkaksdrakar och prinsessor, skitskoj ju! :D Den där som N hade gjort är nog riktigt god, knaprig på utsidan och lite mjuk inuti, mums!
Kram!

Stef sa...

Jag kan tyvärr inte rekomendera nåt för tillfället, bara studielitteratur....finns det annan litteratur än studielitteratur menar du?!.......;)

Monica sa...

Vad duktiga ni är och lilla N:s är väldigt fin tycker jag;-), tyder på konstnärlighet och kreativitet:-)

Emmama sa...

Sköna pepparkakor! :) Ser så himla gott ut! Och du, köp lite deckare av Stuart McBride så får du läsa om hur det är i Aberdeen... :)

Kram!

Trillingnöten sa...

Saltis: Det är så kul med pepparkakor! :) Och det där underlägget var lite dyrt på Tupperware, men absolut värt det! Man har ju kvar det i många år :)

Katarina: Ja!

Camilla: Ja, de tycker jag med :) Det dök väl ner en och annan bit liksom :) Jag hittade formarna på en affär i stan, men jag tror att de finns på blaelefant.se också! Du kan kolla!

Anneli: Tack för tipset! Jag kollade på biblioteket, men de hade den inte så jag ska be dem beställa från ett annat bibliotekt nästa gång!

Emma: Den ska jag kolla!!

Mrs C: Jag ser fram emot att käka den :)

Stef: Faktiskt! Eller, jao, emellanåt :) Jag kommer ihåg hur det var!

Monica: Absolut! :)

Emmama: Det ska jag göra! Tack!!

Min plats i solen sa...

Åh, jag kan känna pepparkaksdoften hela vägen hit! :) Härligt! Jag tror att det är en blivande konditor du har där i N. :)

Här kör jag efter samma devis, fångar inte boken mig släpper jag den. Jag kommer inte hinna läsa alla böcker jag skulle önska under en livstid så varför lägga ner tid på en bok som inte ger mig något.

Boktips skulle jag kunna ge dig hur många som helst, det finns mängder med bra böcker. Men skulle du efter din läsupplevelse vilja bli lite glad och uppiggad rekommenderar jag böcker av Fannie Flagg. Hon skriver verkligen feelgood böcker med mycket tanke och kärlek bakom. Utspelar sig nästan alltid i Södern i USA och mat har ofta en stor plats också. ;)

Ha en fin dag!
Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...