lördag 25 december 2010

Jul, jul, strålande jul

Vi har just avslutat två dagar av julfirande och jag är helt slut. Det är mycket att förbereda även om man själv inte är värd. Julklappar, julbak, bilproblem...ja, lite smått och gott. Jag har testat många nya recept i årets julbak som jag ska delge vid ett senare tillfälle eftersom de alla blev mycket lyckade.

I torsdags firade vi med pappa och syster C ute i byn. Bilen vår var ju givetvis helt död och det gjorde att vi fick börja fira en så där tre timmar senare än beräknat eftersom pappa och jag försökte utföra mirakel med bilen. Efter en dryg 1,5 timme fick vi helt enkelt ge upp. Den ska in på pappas jobb i veckan och vila upp sig på spa (dvs tina upp). Vi fick i alla fall ett jättemysigt firande med god mat och fina julklappar till slut. Tomten kom och N var inte alls rädd. Hon visade tomten in och hjälpte till lite med julklapparna.

Igår firade vi hos mamma och vi blev upphämtade av henne i bil. Man saknar inte båset förrän kossan är borta (nu menar jag ju givetvis bilen och ingenting annat). Eller var det tvärtom? Man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Jag är nog lite virrig av glöggen. Vi hade supermysigt hos mamma också. Smaskig mat, Kalle Anka, gott fika, tomte och fina julklappar. Av alla julklappar som N fick var det en elektrisk tandborste som blev favorit. N älskar att borsta tänderna och hon satt med den där tandborsten i 10 minuter och borstade. Efter en snabb glöggstund fick vi skjuts hem i vinterkylan.


Idag ska vi fira jag, maken och dottern, en miniamerikansk jul tillsammans med kalkon, stuffing, tranbärssås, julklappsutdelning och mysdag med filmvisning. Vi ska bland annat se "Love Actually". Härligt och avslappnande! God fortsättning allihop!

4 kommentarer:

Carro's Blogg sa...

God jul, verkar som ni trots alla beskymmer haft en trevlig jul helg. Hoppas ni får ett fortsatt härligt jullov!

Anna sa...

Jag gjorde mitt livs första tranbärssås igår, det blev ganska gott, passade till köttbullarna :)

Lillan får ju rena och fina tänder då :) Vilket praktiskt barn :)

God (amerikansk och engelsk) jul! :)

Saltistjejen sa...

Underbart!!! Tänk att fira jul i dagarna tre!! :-)
TACK också för jullkortet! DET KOM IDAG!!! Otroligt fint! haha snacka om att du "pysslat lite"... Mitt var ju som ett dagispyssel i jämförelse. ;-)
Tack också för godiset! :-)
JÄTTEKRAM till er alla och God fortsättning!

Trillingnöten sa...

Carro: tack och lov är det ju lite semester :)

Anna: Men du, vi testade såsen idag med köttbullarna och du hade alldeles rätt. Mycket gott var det! Lillans tänder är topp topp nu :)

Saltis: Tack :) Jag gillar att pyssla lite ibland :) Ibland går det bra och ibland lite sämre. Ert kort blev nog ett av de bättre! God fortsättning!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...