fredag 3 december 2010

Glada överraskningar

Igår morse tittade jag ut för att se vilken temperatur världen bjöd på (innan jag kliver ut fryser ihjäl). Jag tyckte jag såg att det var - 11 grader. Och vet ni vad jag tänkte? Oj, vad varmt! Och jag blev liksom glad att det inte var ännu kallare.
Jag tittade en gång till för säkerhets skull och såg då att jag tittat fel. Det var egentligen - 21. Tyvärr. Inte lika kul. I år funderar jag till och med på att köpa termobyxor. Det har jag inte haft sen...jag kommer fasiken inte ens ihåg. Tydligen, enligt vår hjälplärare på skolan, ska denna vinter återkomma i 20 år framöver. Då måste man ju vänja sig. Eller flytta till ett varmare land. Det är mer lockande.

När man kommer hem efter en dag på jobbet och efter en bra stund i en iskall bil, då är det trevligt att komma hem till en mysig överraskning. Jag var med i en utlottning hos Min plats i solen och vann ett "tröstpris". Det var ju inget direkt tröstpris för mig! En fin kokbok med Jamie Oliver (en favorit) och en film som vi faktiskt inte sett, med en annan favorit: Joaqin Phoenix, som förmodligen kommer att ses i helgen. Jättestort tack till dig!! (Och har ni inte kikat in hos henne tidigare, gör det nu! Hon är en jättefin och generös bloggare som bjuder på massor med inspiration och glädje!)

En tidig julklapp
 
Idag är det fredag mina vänner. En helg väntar med massor med mysiga stunder och julstök! Jag ser fram emot eftermiddagen :) God fredag på er!

9 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Det var inget dåligt tröst pris, det skulle ha varit en bingo vinst för mig!

Ha en bra dag och va skönt att det blivit mildare. -10 C är ju helt hanterbart.

Kram

my sa...

Minus 21 grader redan?! Shit! Så illa var det inte ens i Dalarna för ett år sedan... Pallra dig ut och inskaffa minst ett par termobyxor bums tycker jag. Jag brukar leva i mina under vintern, helskönt och varmt. :)

Malin sa...

Minus 21! Ja inte dåligt. Så kallt har jag nog inte haft det på tja 15 år eller så. Köp täckbyxor, alltid bra att ha om man skall åka pulka med dottern om inte annat.

Monica sa...

Så trevligt med den vinsten! Överraskningar är bäst om det är sådana:-). Julkortsvackert är det nu men tänk om det inte slutar snöa? Det är mängder på träd, ja överallt, den lilla traktorn går för fullt i vår park runt husen. Tror också jag måste införskaffa termokläder. I en lokal här förra veckan så såldes hela underställ med ullblandning och vantar, mössor, strumpor. Ångrar nu att jag inte gick dit. Det var genom en idrottsförening och var säkert bra kvalitet.

Anna sa...

Ha en skön helg!

Saltistjejen sa...

Himmel vad ni har KALLT!!!!
Men vad underbart med denna överraskning när du kom hem! Härligt! Termobyxor är GULD!!! Långkalsonger i all ära men är det riktigt kallt är det bra med ÖVERdragsbrallor som man kan ta av sig inne så man inte svettas ihjäl.
Ha en jättefin helg nu!
Kramar!!

Anna sa...

Här i England skröt självförsvarstränaren att han minsann hade just 11 minusgrader imorse hemma och fick det att låta som et mirakel att han var på plats på kursen :)

Min plats i solen sa...

Ja, det är verkligen kallt nu. Det gäller att klä sig rätt. Vår öppna bakruta idag är verkligen inget jag rekommenderar i dessa kalla vintertider. ;)

Vad roligt att paketet kom fram som det skulle och att du tyckte om innehållet. :) Det var ju det som var meningen. :)Jag anade att Jamie Oliver var en favorit hos dig med. Hos oss är han väl så nära en husgud man kan komma. ;) Jag hoppas att filmen är bra. Jag har själv inte sett den men den låter spännande och skådespelarlistan är ju imponerande så jag håller tummarna för att den är bra. :)

Ha en fortsatt fin helg och lycka till med pepparkaksbaket i morgon. :)

Kram Lotta

Trillingnöten sa...

Katarina: jag håller med! Jag blev superglad!

My: Jag fattar inte vad som händer! Jag hatar kylan :) och termosar är på väg!

Malin: Vi hade liknande väder förra året också, men inte så här tidigt...nu verkar det som att det stannar...

Monica: Ja, vad är det som händer med all snö? Jag fattar noll...att ha på sig varmt är verkligen viktigt :) Trist att du aldrig gick dit!

Anna: Ha en skön vecka!

Saltis: Ja, nu har jag ju långkallingar, men det är obekvämt att ha inne...är verkligen sugen på överdrag!

Lotta: Filmen ska tittas på så fort vi fått igång vår DVD med vår nya TV...jäklars vilken otur !

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...