lördag 11 december 2010

Galen Nobel

Igår gick ju vår Nobellunch av stapeln i skolan. Jag kan ju börja med att säga att det gick bra mycket bättre än förra året. Ingen brand startade så skolan står kvar. Tack och lov, så man har ett jobb att gå till på måndag.
Det var visserligen en lång väntan på de olika rätterna. Först fick vi vänta på att få börja förrätten. Rektorn skulle tala och han tog sin lilla tid på sig att börja. När det var över städade vi vuxna av och sen fick vi vänta på varmrätten. Det är ju klart att det blir svårt för de små barnen att sitta still så länge. Vad ska man göra under tiden liksom? Jag och den nya fritidsledaren observerade barnen och började nästan själva flippa ur. En av tjejerna började göra fula grimaser och konsiga ljud. Bara så där! Helt till synes utan anledning. Jag och fritidsledaren fick konstiga associationer till kungen på sin egen Nobelmiddag. Tänk om han tröttnade på att vänta på den 7:e rätten och började göra grimaser? Vilken syn!
Efter några minuter fick ännu en tjej spel när hon väntade. Hon hoppade upp och ned och trummade på bordet och nynnade till nån sång hon hörde i huvudet. Hon skrattade och log. För mig och fritidsledaren fick hon representera drottning Silvia. Vi kunde knappt sluta skratta. Tanken på drottningen mellan två stela Nobelpristagare som börjar trumma på bordet och dansa och hoppa och nynna....Ni märker ju själva. Det skulle vara lite befriande tycker jag. Vilka rubriker det skulle skapa i världen!Ha en trevlig lördag!

5 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

HAHAHAH! DET hade varit en syn det!! :D

Min plats i solen sa...

Ha, ha jag tycker att er Nobelmiddag lät lite roligare än den som visas på tv. ;) Hur många av oss hade klarat av att sitta i direktsänd tv och äta timme efter timme och veta att folk studerar precis allt man gör? Hu! Och ur tv-synpunkt hade det verkligen piggat upp med lite fula grimaser och annat bus. ;)

Ha en fin lördag!
Kram Lotta

Monica sa...

Låter som en festlig middag, vad duktiga ni/du är säger jag igen, nu har du "bara" den underbara Lucia kvar;-). Trevlig helg och hoppas du kan vila upp dig inför måndagen:-)

Anneli sa...

Det skulle vara fantastiskt kul och en nobelmiddag som det skulle pratas om i århundranden :D
Kram!

Camilla sa...

Låter som en trevlig nobelmiddag. Att sitta still är väl det svåraste som finns för barn? För oss vuxna är det svårast att röra på sig, för det är så skönt att sitta still.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...