fredag 4 mars 2011

American

När vi kikade igenom bilder i förrgår när vi skulle spara ned dem på skivor, hittade jag bilder från min telefon som jag skulle ha visat er i somras när vi var i New York. Då fick jag inte över dem till datorn av någon konstig anledning. Dock finns de på datorn nu så jag kan visa er.Den här mannen träffade vi på i tunnelbanan i New York. Han satt bara där rätt upp och ned med en amerikansk flagga i näven. Han satt och blundade för det mesta, men efter en stund vaknade han till och vinkade till N som vinkade tillbaka. När vi gick av sa han också hej då. Såna här original kan man träffa på överallt i stan. En annan man vi träffade på vid ett tidigare tillfälle (ett annat år) hade aluminiumfolie på huvudetav någon oförklarlig anledning.
Här var vi på Broadway-musikal. "Promises, Promises". Den var väldigt, väldigt bra. Så här såg det ut utanför teatern. Jag älskar att gå på musikaler och teater. I New York finns ju i princip obegränsat utbud av sånt. 
Innan föreställningen hade vi ganska gott (ni kan ju suga på det skämtet ett tag) om tid att fördriva. Som "tur" var fanns det ett cupcake ställe vägg i vägg med teatern. Och vilka cupcakes! Hade jag haft tid, ork och pengar hade jag passat på att köpa en av varje smak. 
Kolla bara! Vilka kreationer :) Cupcakes är nog min absoluta favoritsynd. Stället låg så nära att jag sprang ut i pausen för att köpa fler cupcakes. Men inte till mig och maken, utan till svärmor och dottern som var hemma och myste. De skulle ju också få lite godbitar att njuta av. 
Stället som jag pratar om heter "Crumbs" och finns lite överallt i New York. Vi fann ett på Upper West Side också när vi var ute och promenerade. Vilken lycka.


Ett annat cupcake-ställe som är populärt är också Magnolia Bakery. Det är känt från serien "Sex and the City" och är ett litet bageri på Lower Manhattan. När man går förbi är det ofta kö runt hörnet av folk som är sugna på cupcakes. När jag var där sist var man tvungen att köpa ett dussin cupcakes. Man kunde alltså inte gå in och köpa en och en. Jag tror också att bageriet har "knoppat" av sig och finns på några fler ställen numera.
När jag flyttade till New York åkte jag på en "Sex and the City"-tur runt stan med några nyfunna vänner. Det var en perfekt rundtur för någon som var helt ny i stan. Jag hade heller inte direkt sett många avsnitt av serien då, men det gjorde inget. Mycket av det vi såg på turen kom jag ihåg senare när jag av en slump passerade igen. Då med tanken att "jösses, låg det här när vi åkte på turen?" 
Vi stannade vid Magnolia Bakery och fick smaka på cupcakes. De smakade bra, men jag vet inte om de var gudomligt goda. Just då hade jag inget att jämföra med. Nu har jag det så det kanske är läge för ett nytt besök. Man måste ju göra medmänniskorna en tjänst så att de vet om de behöver gå dit eller inte eftersom jag rekommenderat stället nu : )
Bild  lånad tyvärr.

6 kommentarer:

Sara sa...

Gud så goda dom ser ut! :) Skulle gärna offra mig på ett par stycken.

Monika Häägg sa...

Han är ju vacker, den där mannen med flaggan. Kan tänka mig att det finns många original runt om i detta stora land.
Så många smaskiga godisar! Blir lite sugen!

Saltistjejen sa...

KUL!!! Ja original finns det gott om här i staden. Och du cupcakes är inte riktigt min grej... För söta tycker jag oftast. Särskilt icingen.... Eller frostingen eller vad den nu kallas.
Magnolia Bakery har öppnat ett nytt ställe också högre upp på Manhattan. Kommer inte ihåg exakt nu men någonstans runt 50:e gatan och kanske 6:e eller 7:e avenyn???
En lite kul grej med Sex and the City-turen är att en av M´s f d kollegor jobbade extra som guide på de turerna. På helger. Hon var från Tyskland och guidade de tyska turisterna! :-)
Hoppas ni får en jättefin helg!
Kram!

Mrs Clapper sa...

Vad roligt att se!

Jag som är allergiker har egentligen ingen aning om vad cupcakes är, är det typ muffins med överdrag? De är alltid hemskt fina att titta på i alla fall! Trevlig helg vännen!

Anna sa...

Härlig gubbe :)

Trillingnöten sa...

Sara: De är en gudagåva :)

Monika: Ja, verkligen. De lyser upp tillvaron lite :)

Saltis: Inte tycka om! Wow! Jag är imponerad :) Jag själv tycker ingenting är för sött tyvärr.
Vad kul med S&C-turistguiden! :) Världen är allt bra liten!

Mrs C: Ja, det är mumsiga muffins med överdrag av olika smaker. Jättegott är det :) Och fina. Rena mästerverk ibland!

Anna: Eller hur!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...