lördag 5 mars 2011

De sista

Nu är vi nere på de två sista dagarna av lovet. Varje gång vi har lov förundras jag över hur en vecka kan  gå så snabbt och samtidigt så långsamt. I slutet av varje lovvecka blir det så där. Vart tog tiden vägen?
Vi har två fyllda dagar kvar. Idag ska jag gymma på morgonen, kalas hos syster C på eftermiddagen och baka semlor till efterrätt. Jajemensan. Årets första semlor. Förmodligen de enda också. Till råga på allt har jag gjort egen mandelmassa! Ni häpnar, förstår jag : )

Imorgon är det städning och bad i badhuset med samåkerskan och hennes små barn. Det blir första gången i badhuset för vår lilla N. Jag tror hon kommer att gilla det, men man vet ju aldrig. De kan vara nyckfulla de där små.
Ja, efter söndag kommer ju den sedvanliga måndagen med jobb. Bilen är fortfarande out of commission så det blir tåget. Kanske går tågen bättre nu när det är mars och vår. För det är vår go vänner! Igår regnade det när jag gick hem från gymmet. Jag har aldrig varit så glad för regn!  Visserligen ligger en hel mängd snö kvar, men det bryr jag mig inte om. Det var plusgrader, regn och solsken efter det. Då är det vår. Om det blir minus 20 grader imorgon, betyder det ingenting. Ett tillfälligt bakslag. Det är det som är skönt med mars. Det är bara bakslag som kan komma, ingen fortsättning på vintern.

Jag önskar er en fantastisk lördag med mycket solsken, glädje, kärlek och humor! Kom ihåg att le lite extra och smitta av er till era medmänniskor. De kan alla behöva lite kärlek!

Bild lånad.

8 kommentarer:

Katarina sa...

Ja, vart tog veckan vägen, det funderar jag också.

Jag tänkte göra mandelamssa imorgon, har du något tips till mig innan jag sätter igång?

Ha en bra helg!

Anna sa...

Ha ett härligt avslut på lovet! Kram

Saltistjejen sa...

Å vad härligt med vårregn!!!
oppas dina sista lovvdagar blir riktigt bra!
KRAM!

Emma sa...

Ja, tiden har förmågan att förändra sin längd eller vilken dimension det nu är det rör sig om när det gäller tid... Hur som helst blir den kortare när man vill att den ska vara längre och tvärtom. Njut av de här dagarna. Nu ska jag också till gymmet. Lovar att le lite extra.

P.S ang. ett tidigare inlägg om kommentarer. Jag sätter inga regler ens på mig själv. Jag kommenterar andra bloggar då och då men inte alltid - och jag svarar på en del kommentarer i min egen blogg ibland ibland inte -blir alltid lika glad för dem dock! Och jag kräver inte att få svar på mina egna kommentarer, tror t.o.m att jag missar dem ibland. Men något slags givande och tagande vill jag ju att det ska vara. Men jag försöker intala mig att det blir så automatiskt.

Monika Häägg sa...

Jag häpnar inte! Jag tror att jag har en bild av dig: Att du nästan alltid står och bakar och rör ihop mumsiga godisbitar!
Men så är det ju inte, förstår jag!
Njuter verkligen av våren! Här är det mycket sol och 7 plusgrader.
Blir extra glad!

Leles värld sa...

Du verkar flitig på gymmet! Har du fortfarande din personliga tränare som du skrev om för ett tag sedan?

Längtar till vår med lite härlig sol nu, här har vi blåst och regnrusk idag.

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Jag häpnar! ;-) WOW. Själv misslyckas jag även med typ kladdkaka! Lol!

Haft en intensiv lördag, minst sagt. Men förundras inte bara över veckornas snabbhet. Livets. En vecka, en månad eller ett år? Det bara rusar. Livet snurrar på i rutiner. Lunch, sova middag, mellis, middag, natta, städa, sova.... ny dag. Samma sak. Sen har det helt plötsligt gått ett halvår! ;-)

Trillingnöten sa...

Katarina: Ett bra recept är ju bra :) Jag körde på 200 gram mandel, 1 dl florsocker och 1 dl socker. Plus lite mjölk till att göra smeten smidig. Inte för mycket vätska bara!

Anna: Tack!

Saltis: Eller hur! Tack!

Emma: Kloka ord om både tid och kommentarer! Eller hur, det ska nog inte vara någon press. Man tar det som det kommer...

Monika: Jo, inte helt fel har du :) Jag står gärna i köket och gör godsaker, kanske inte varje dag, men ofta nog. Och mat så klart!

Lele: Jo, jag försöker köra hårt :) Jag har inte kvar PT, men jag tycker absolut att månaden jag hade var värd pengarna. Nu skulle det kännas lite stramt i plånboken om jag fortsatt så vi får se om jag kör igen. Då gärna "live"...

Skrotis: Eller hur! Jag tycker detsamma! Nu har snart halva vårterminen gått liksom...och snart är det sommar igen. Ibland är det en välsignelse att det går fort, ibland en förbannelse!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...