torsdag 3 mars 2011

Bilder och minnen

TACK alla för den fantastiska feedback jag fick på frågan jag ställde igår! Ni har gett massor med bra tips och funderingar som jag ska tänka igenom och sen bestämma hur jag ska göra. Ni är verkligen så fina med era tips och tankar!

Igår hade vi en ganska lugn dag i hemmets vrå. Vi passade på att bränna en massa bilder som vi sparat på datorn, till skivor. Maken ville tömma sin dator och förnya den lite och då skulle alla bilder ryka. Vi brukar normalt bränna bilder lite då och då, man vet ju aldrig med datorer och vad de får för sig. Det är inte roligt att bilder försvinner om nåt händer. Nu upptäckte vi dessutom att vi inte hade bränt bilder på ganska precis två år! Jösses. Tänk vad som kunde ha hänt!
Vi fann också en hel del gamla videor från när lillan var mindre. Hela dagen blev en tripp på memory lane kan man säga. Jättekul var det!
När man filmar lite då och då som vi gör, det kanske händer varannan månad eller så, tycker jag kanske att det känns lite löjligt. Det gör man inte nu, två- tre år senare. Då är man ruskigt glad att man faktiskt filmar en snutt då och då.
Igår kikade vi bland annat på Ns första steg... Vilka minnen! Helt klart är det värt att dra fram filmkameran ibland : )

På eftermiddagen gick jag till gymmet. Det är så otroligt skönt att gymma på dagen. Dels är man inte lika trött som när man gått upp okristligt tidigt och jobbat hela dagen. Dels är det nästan ingen på gymmet. Man slipper trängas och vänta på maskiner och ibland till och med omplanera sin träning för att man inte får löpbandet...Dessutom slipper man sticka ut när lillan lagt sig och det är mörkt och man är trött och seg. Det var riktigt härligt att vara på gymmet i går med andra ord!

Idag får vi se om det blir en tripp till Öppna förskolan. Är lite sugen på det, men vi får se på vilket humör N är på också. Det är det viktigaste.
Ha en superfin torsdag!Lilla N 2008. Plutten :)

10 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Det är härligt att titta på gamla bilder, minnas och skratta tillsammans och de där bildena betyder så mycket. Både för barn och föräldrar.

Ett litet tips bara, om ni har möjlighet så skaffa en extern hårddisk (brukar kunna fås till hyfsade priser, vår senaste köpte vi för 500:-) som ni laddar över alla bilder på för förvaring. Skivor håller inte länge och blir det dessutom minsta lilla repa på dem så kan hela innehållet gå förlorat. Även USB-minne kan bli förstörda ganska lätt så det allra bästa är en extern hårddisk för förvaring av bilderna. För det vore ju så trist om man blev av med sina bilder.

Kram Lotta

Katarina sa...

Åh,va roligt att kolla på gamla bilder! Så söt hon är på bilden er lilla gulliga dotter.

vi har också en sån där extern hårddisk, jag sparar alla mina bilder där. Men L. måste påminna mig rätt ofta,, han är ju inom IT säkerhet och tycker jag är alldeles för loj,, på att backa up datorn och spara min saker säkert.. hmmm.. Hoppas ni bränt över allt nu!

Kram

Martina sa...

Oj, tack för påminnelsen! Jag måste absolut bränna och vill nog köpa mig en extern hårddisk att spara på.
Jag har ju t.ex bilder från förlossningen av min första son (som var dödfödd) och de bilderna vill man ju för allt i världen inte bli av med.

my sa...

Åh, det är så mysigt att titta igenom gamla bilder! :) Vad härligt!
Och vilken lite sötnos. hihi.

Vad mycket bra du hinner med på lovet! heja heja

Saltistjejen sa...

Å jag skulle också tipsa om extern hårddisk!!!! Bilder på skivor vet man aldrig om de går att läsa senare. Vi körde med skivor ett tag för flera år sedan men efter att ha insett att vissa av de var oläsbara senare gick vi helt över till att förvara på extern disk! Haha, nu har vi två tror jag. Med samma bilder alltså. Backups. Om en skulle krascha. Jo för även DET har vi varit med om.... Sedan är det bra att printa ut vissa bilder också. på BRA fotopapper. För att ha som papperskopior eftersom digitala bilder som sagt KAN försvinna. Så kan även papperskopior göra såklart, men det är ändå bra att ha en eller två kopior på sådana där bilder man är extra rädd om. Som när barnen är små etc. Jag har börjat använda My Publisher mycket efter att läst om både Desiree, Annika i Reston samt Anne i Orgeon som använt det och jag tycker det är toppen!!! så kan man få sina bilder som jättefina böcker!!!!!! Och de borde hålla hyfsat tycker jag. :-) Om du är intresserad kan du googla det. Du kan ladda ner mjukvara gratis från deras hemsida och sedan kan du själv göra jättefina fotoböcker! :-)
Hoppas ni får en fin fortsatt sportlovsvecka!
KRAM!!!

Monika Häägg sa...

Jag är också rent usel på att spara mina bilder. Borde bli bättre på det! Får ta mig själv i örat lite.
Det är så kul att filma det vardagliga livet. De där vanliga dagarna blir till små pärlor när det gått några år.
Kram!

Monica sa...

Har också på USB och skivor och extern hårddisk och digital fotoram, inte lite man ska hålla reda på;-) och inte ofta vi tittar på dem heller men de finns ju i alla fall. Roligt att ta ut en del på papper också och rama in så man kan se dem och bli glad varje dag:-) och album gör jag också, förr var det enbart såna. Det här blir ju nästan en halvtidstjänst i jobb:-), det var enklare liv förr!

Trillingnöten sa...

Lotta: Ja, vi har funderat på en sån! Det är så jobbigt att spara saker för tekniken kanske inte fungerar så man måste ha lite backup. Om man gör både hårddisk OCH skiva? :)

Katarina: Jadu, samma här! Jag försöker komma ihåg, men det är svårt :)

Martina: Nej, det förstår jag verkligen! Bränn på!

My: Ja, jag kämpar på :)

Saltis: Ja, jag är också orolig för att en sån kan krascha...men om man har lite av varje, typ en CD, nån hårddisk, lite printade och kanske göra nån fotobok :) Då har man ju iaf lite kvar i fall att...

Monica: Så sant! Det är verkligen guld värt när man tittar tillbaka!

Monica: Det var enklare förr :) Du har rätt! Jag försöker så gott det går att spara och printa. Nu för tiden kan man ju ta miljoner bilder utan problem. Alla kan man ju inte framkalla och spara i en låda direkt :)

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Det är guld värt med minnena! Jag försöker tänka på vad jag uppskattar att se från när jag var liten, och försöker att hålla alla klipp under 3 minuter. Hellre många och få (om det inte är något speciellt, typ sångstund eller andra färdigheter)

Vi har nämligen ett klipp från när jag och syrran badar i havet i Spanien. Klippet är ca 15 minuter långt, och dåligt zoomat, och är så himla tråkigt i längden. Hellre enminutsklipp, så man orkar se många, och se framstegen, förändringarna än inte alls.


Jag började storgråta när min mobil la av. ALLA biler, inkl från BB. Men kunde rädda minneskortet. Men kameran var körd. :-/

Trillingnöten sa...

Skrotis: Ja, heller korta och fina än långa och tråkiga! Jag håller med :) Det räcker med en inblick...Less is more liksom.

Herregud vilken mardröm att den gick sönder!!! Hjärtattack!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...