onsdag 30 mars 2011

Uppoffringar

På lördag har jag tenta i min kurs som jag läser (Andraspråksinlärning och flerspråkighet). Iiiiiiii, liksom. Nu känner jag mig aningen tvungen att läsa genom kurslitteraturen igen för att uppdatera mig. Jag har ju läst allt en gång eftersom vi har haft en hel del uppgifter att göra under kursens gång. Trots det inbillar jag mig att det är bra att läsa igenom nån gång till. Jag hoppas det fastnar lite till som kan vara användbart.
Så, för att slippa bli distraherad att läsa annat, har jag lagt ur min bok som jag vanligtvis brukar läsa på tåget och ersatt den med kurslitteraturen...bara den här veckan.
Missförstå mig rätt. Litteraturen är jätteintressant och jag gillar kursen. Jag har bara ett allmänt problem med att läsa eller se på något (serie eller film) flera gånger. Sånt pallar inte jag. Har jag läst en bok eller sett en film EN gång, räcker det. Att se, eller läsa om finns inte på kartan. Såvida det gått så väldigt många år att jag nästan glömt att filmen eller boken ens existerar. Då kan jag överväga att ta om det en andra gång. Maken blir ibland tokig på mitt sätt att resonera kring detta. Jag förstår honom. Ibland orsakar det problem för mig med. När man ska plugga till ett prov till exempel : )
Det finns så mycket nytt att upptäcka att jag inte vill "slösa" tid på att se och läsa sånt jag redan tagit mig igenom. Ge mig nåt nytt och spännande!

I alla fall har jag "offrat" denna vecka för att läsa lite till tentan. Jag hoppas det är värt det på lördag (men det tror jag!)...


Bild lånad. Inte direkt lördagens tenta.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha! Oj ja det kan såklart vålla lite problem när man "måste" läsa saker igen. Själv är jag sådan som ÄLSKAR att läsa eller se om favvoritböcker/filmer. Om de är riktigt BRA så är det historier man ska kunna se många ggr om och hela tiden hitta NYA saker i! Nya vinklingar, tolkningar och känslor. Saker man inte tänkte på första gången man läste/såg historien. Jag älskar sådana berättelser! :-)
Ibland tycker jag även att samma story kan ge mig olika saker beroende på mitt eget liv också. Alltså i vilken fas jag är själv. man förändras och utvecklas, och en film eller bok som gav en någon viss känsla eller tankar kan ge en helt andra upplevelser om man läser eller ser om dem ett par år senare tycker jag. Och fortfarande vara bra. Vissa filmer eller böcker som är mer komplicerade VILL jag ofta se eller läsa om ganska snart efter att jag gjort den "första" upptäckten. Bara för att kanske få mer klarhet i storyn. Men som sagt, detta gäller ju verkligen inte alla historier utan mer de som kan ge något på flera plan.
KUL kurs du läser tycker jag! Du får gärna berätta lite mer om vad man kommit fram till om detta för jag tycker ämnet är så himla intressant! :-)
Lycka till med läsandet i veckan också! och med kommande tentan såklart!
Kramar!!

Anna sa...

Samma här...inga repriser eller omläsningar här heller. Hoppas det går bra på lördag.
Ha en bra dag.

Martina sa...

Jag är inte heller direkt den som ser om eller läser om men.... "Tomten är far till alla barnen" och "Notting Hill" kan jag nog se hur många gånger som helst. Haha.

Katarina sa...

Det man gillar brukar ju vara lite extra kul och lättare att tenta av! du är ju praktiker med dotter och make, hi hi:)

Lycka till!

Anneli sa...

Lycka till! :)

Estella sa...

Vilken kämpe du är som orkar plugga vid sidan av både arbete och familj... Lycka till på tentan!

Monica sa...

Lycka till på lördag! Har du tid innan är det skönt att sitta på bibliotek och tentaplugga ett tag, du kan ju ta med termoskaffe och god chokladbit:-), brukar bli mycket gjort i den avskalade miljön.

Ida-www.lippstick.se sa...

Lycka till med tentan!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Emma sa...

Det kommer att gå jättebra. Jag gillar dock att läsa om, men bara om jag tyckte att den (boken?) var jättebra. Det är ju inte alltid fallet med kurslitteratur Även om man är intresserad av själva ämnet.

Jag gillar även att återvända till platser jag har rest till. Se samma plats 10 år senare, typ. Måste inte alltid lägga nya resmål på min lista. I är lite tvärtom och tycker att det är slöseri med tid och pengar att återvända när det finns en hel värld att upptäcka...

Trillingnöten sa...

Saltis: Haha, där är vi allt så olika! Jag kan tycka att filmer och böcker är så bra, men sen vill jag ändå aldrig se dem igen...iaf inte på 10 år kanske...

Anna: Skönt att man inte är ensam!

Martina: De filmerna är bra, men ändå :)

Katarina: Helt klart! :)

Anneli: Tackar!

Estella: :) Tack!

Monica: det är skönt att tentaplugga i lugn och ro :) Nu har jag inte tid med det denna gången, skulle planerat bättre! TYpiskt!

Ida: Tack! Kram

Emma: Det är sant, kurslitteratur är INTE lika kul som andra böcker...och att resa till samma ställe är en annan sak också. Det kan jag gärna göra :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...