lördag 12 mars 2011

Besatt

Jag har under veckan haft massor med tid att läsa. Det har känts som det i alla fall. Jag har åkt tåg hela veckan och på tåget har det funnits en hel del tid att läsa. Jag har passat på kan jag tala om. Väldigt mycket. Bland annat har jag den senaste tiden plöjt igenom del två och tre i Gerhardsens HammarbyserieMamma, Pappa, Barn och Vyssan Lull. Jag läste den första delen Pepparkakshuset före jul och gillade den väldigt mycket.
De två efterföljande delarna har verkligen inte gjort mig besviken heller! Det är böcker som är svåra att lägga ifrån sig, man tänker "bara en sida till", "bara till nästa kapitel" och innan man vet ordet av har man läst nästan halva boken. Dessutom är det såna böcker som man vill ska sluta så att man får veta hur allt är sammankopplat, samtidigt som att historien är så bra att man INTE vill att det ska ta slut. Då är det sannerligen bra och välskrivna böcker!
Nu har jag läst ut del två och tre och jag hoppas innerligt att det så småningom kommer att skrivas en del fyra, fem och sex också. Jag kan knappt vänta!

Idag kommer systerdotter N på besök en stund medan syrran ska klippa sig. Ska bli superkul för hon är så himla söt och go! Sen kanske det blir en promenad och lite inhandling av proviant på affären. Ikväll är det ju Mellofinal. Inte för att jag ens hoppas på att någon ska vinna, men det är ett måste att se. Jag är ju numera Alban i Mellosammanhang. Alternativt norsk faktiskt. Eller Schweizare. Spännande med finalen i maj! Jag är ju en vinnare no matter what liksom!

Ha en superfin lördag!

8 kommentarer:

Anna sa...

Ha en fin lördag du oxå. :-)

Anna sa...

Jag bara hoppas att inte Oh My God låten vinner ...

Monica sa...

Jättebra att läsa på tåg, bara man kommer ihåg att gå av:-). Ska titta ikväll, är det Globen? Har inte helt koll men det blir nog lite tittande. Trevlig helg!

Anneli sa...

Att läsa är vekligen en helt fantastisk sysslesättning som jag har alldeles för lite tid för just nu.

Det blir spännande med final i kväll. Vi har knappt någon koll på vilka som tävlar. Det är ju inte som förr med EN tävling men ett måste är det, i alla fall med finalen :)

Estella sa...

Härligt med böcker att sluka! Önskar jag också hade det, det var länge sen nu.

Ha en fin helg!

Saltistjejen sa...

Tack för boktips!!
Hoppas ni har en finfin lördag!
Kramar!!!

Monika Häägg sa...

Jag har inte läst hennes böcker ännu men då och då stött på dem i olika sammanhang. Hennes fjärde kommer snart ut har jag sett.
Många pratar så väl om henne. Jag får nog ta mig i kragen och börja läsa dem!
Älskar böcker som har drivet i sig, så man bara måste läsa vidare!

Trillingnöten sa...

Anna: Tack!

Anna: jag med! tyvärr är den supercatchy så jag sjunger den här hemma...

Monica: hahahaha, risken får man ta!

Anneli: jag föredrar EN tävling fortfarande...en lång och trevlig en med bra låtar som bonus...

Estella: Det är härligt!

Saltis: Tack! Detsamma :9

Monika: Läs dem! Helt klart värt "besväret".

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...