fredag 11 mars 2011

Tänk vad en vecka passerar snabbt

Fredag. Redan! Första veckan efter sportlovet redan förbi. Fantastiskt.
Igår var vi på "föräldramöte" på förskolan. De hade bjudit in en föreläsare från nåt ställe som föreläste om föräldrarollen och gav verktyg för att hantera utmanande barn. De har vi väl alla stött på. Jag trodde att det efteråt skulle bli som ett möte och lite fika, men ack så fel jag hade. Jag fick i alla fall träffa Ns fröknar, som jag inte träffat tidigare, och prata med dem om N. Det kändes skönt att få höra lite mer!
N trivs väldigt bra på förskolan och längtar dit.
Eftersom hon bara går tre timmar om dagen är hon också ledig på de olika loven. Förra veckan var hon ledig när jag var ledig. En av dagarna skulle vi gå ut och jag hade bestämt att fixa hennes hår för en gångs skull. Hon blev jätteglad och frågade om vi skulle gå till förskolan och blev så klart superbesviken när jag sa nej...
I måndags var det dags att återgå till rutinerna och när maken tog henne till förskolan på morgonen sa N vid grinden när de väl var framme:
- Åh, tack pappa!
Det måste väl vara ett kvitto på att hon gillar förskolan? : )

I dag är det fredag och en hel helg ligger framför oss. Det ska bli en lugn och skön helg med massa mys och trevliga program.
I söndags förra veckan gjorde jag köttfärspaj och fick köttfärs över. Den köttfärsen har räckt hela veckan och till och med för i kväll! Helt fantastiskt. Det är nog den billigaste matveckan vi någonsin haft eftersom det var billig köttfärs vi fick tag på vid ett erbjudande. Ikväll blir det hemmagjord pizza med köttfärs på. Det ser jag fram emot. Inga fredagstacos här inte : )
Vad äter ni en fredag som denna?
Ha det toppen!

12 kommentarer:

Katarina sa...

Ha en mys pys helg nu. Låter verkligen gott med hemmagjord pizza! Visst är köttfärs toppen! Jag är så glad att jag kan få tag på Australisk och New Zeeländkst kött, för de har god köttfärs. Jag saknade det verkligen på Filippinerna.

Idag blir det färska räkor som fräses i vitlök och saltat smör och färsk pasta,, skaldjur är så gott här!

Ha de gott!

Min plats i solen sa...

Det är ett utmärkt betyg till förskolan att N stortrivs. :) Härligt när det är på det viset och resulterar ju dessutom i att ni som föräldrar trivs. :)

Mmm, hemmagjord pizza är vansinnigt gott. :) Här hemma blir det kycklinggryta till fredagsmys. Äldsta dotten har dessutom en hemlig baköverraskning och ryktet säger att det är något med choklad. Spännande!

Ha en härlig helg och ta hand om dig vännen!

Kram Lotta

Martina sa...

Här blir det kyckling eller någon form av stek som maken höll på med i natt...
Jodå han började med den igår kväll när jag gick och lade mig och jag vet inte hur det blev med den men kl. 1 när jag var upp för att byta blöja på sonen så stängde jag av ugnen som den låg i...för maken SOV i soffan. Suck!

Började med "Hundraåringen..." igår i badet.. Svår att komma in i språkbruket men efter ca 10 sidor så är den superrolig!

Ida-www.lippstick.se sa...

Vad roligt att N trivs så bra på dagis!
Ha en riktigt fin fredagskväll med familjen!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Marie sa...

Skönt när barn längtar efter att få gå till skolan/dagis. Min dotter blev lite besviken när hon inte skulle vara på fritids nå´n dag under sportlovet.
Fredagsmiddag brukar bli nå´t kött om min man är hemma till middagen annars nå´t enkelt men har massa mjölk som gått ut så det blir pannkakor idag med delvis fullkornsmjöl, rivna morötter och rivet äpple.

Kim M. Kimselius sa...

Ja, den här veckan har sannerligen gått fort, tycker inte det är länge sedan jag läste din måndagslista, eller var det tisdagslista... Ja i alla fall har tiden rusat iväg.
Här har vi ätit köttfärsås och spagetti, med andra ord även köttfärs här!
Ha en underbar helg!
Kram Kim

Saltistjejen sa...

Härligt att hon trivs så bra! Men det trodde jag nästan emd tanke på hur social och utåtriktad hon är! :-)
m vad det blir för middag vet jag inte. Med tanke på min jobbists nu så lutar det åt hämtmat. Igen.... Usch! Denna veckan har vi ringt hem mat alldeles för ofta... men bpde jag och M har jobbat supermycket senaste tiden så ingen av oss har tid eller energi för så mycket matlagning. Tyvärr.
Stor kram och ha en toppenhelg!

Monica sa...

Vad skönt det är så bra, måste det vara med det betyget från lilla N:-). Köttfärspaj blev jag riktigt sugen på, det kan vara väldigt väldigt gott och såg recept på det alldeles nyss. Ha en fin helg!

Monika Häägg sa...

Det är så skönt när barnen älskar sitt dagis och knappt vill gå hem! Måste vara fruktansvärt när barnet inte vill gå dit, hur känner man sig då som förälder!
Här har det också varit köttfärs, spagetti och köttfärssås! Enkelt och lätt.

Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen sa...

Vår dotter storgrät när hon fick gå hem efter 2 timmar på inskolningen (nya dagiset) hon ville vara kvar. Grät dag 2 när vi gick förbi ingången till dagis (de skulle vara på gården, det fattade inte hon) och säger glatt hej då.

Bloggade förresten nu om detta med att ha barn på förskola, vara hemma, göra saker utan sitt barn osv. Många debatter om det ;-)

Vi åt renskavsgryta med potatismos!

Camilla sa...

Här blev det också pizza, men med skinka, salami, annanas, champinioner och mozarellaost. Allt utspritt i ett avancerat mönster så att varje person i familjen kan få sin favoritpizza.
Ha en skön helg!

Trillingnöten sa...

Alla: TACK för bra tips på fredagsmat :) Vad hände egentligen med fredagstacosen? Det är ju INGEN som äter det :) Typiskt min teori...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...