tisdag 1 mars 2011

Ja, då var det vår!

Jag har ju tjatat ett tag om att mars verkligen är en vårmånad. Då ska det vara knopp i håret och vårsol minsann. Det har jag sett fram emot sen november ungefär, då snön kom. Okej, efter jul åtminstone. Det var ganska trevligt att ha en jul med snö. Juldagen kan det få bli vår igen.
I alla fall. I går var det 28 februari och i dag är det 1 mars. Jag hade med andra ord ganska höga förväntningar när jag slog upp ögonen i morse.
Eftersom det är vår hade jag räknat med plus tio grader, knoppar på träden, fågelsång och lite vårsol. Så klart, vem gör inte det liksom?
Ni må tro att jag var besviken! Minus tio, grått och fortfarande all snö på marken. Vad måste man göra för att det ska bli lite vår på det här stället? Jag är beredd att göra en hel del. Börja skotta till exempel. Gå runt med nån värmelampa. Spela fågelsång på datorn. Se till att politikerna förbjuder snö efter 28 februari.

Idag är det trots allt tisdag och jag är glad för att:

  • det faktiskt är mars i alla fall. Trots att våren lyser med sin frånvaro.
  • jag har sportlov med flera härliga dagar av ledighet framför mig. Det är guld.
  • jag har en hel hög med spännande böcker att läsa på mitt nattduksbord. Hela fyra stycken! Jag kan knappt vänta tills jag får lägga vantarna på dem.
  • det är bokrea och bara tanken på att få köpa böcker gör mig glad.
  • jag har en fantastisk familj som alltid finns där för mig!

Var är du vår?

7 kommentarer:

sara sa...

Ja jag håller med. Nu får det faktiskt bli vår! Orkar inte med mer snö nu.

Katarina sa...

Ha, ha.. Vår! Du får njutaav böckernas värld istället. Sportlov, ska man inte ut och sporta då? Jag vet ju att du inte är speciellt förtjust i friluftsdagar,,,

Jag väntar med spänning att se dina bilder, du var ju så fin på kamera bilden!

Kram och ha en härlig vecka framför dig!

my sa...

Våren kommer, den har stannat här oss oss en stund, men tänker sig nog norrut inom kort. :P haha. Jag har precis varit ute och studerat mina rabatter och mina lökar som jag planterade innan jul börjar komma upp. WOHOOOO!

Saltistjejen sa...

Ja du våren ÄR ju ofta ett steg fram och två tillbaks såhär års. men den kommer var så säker! Här har vi vackert väder idag till skillnad från gårdagens ösregn.
Hoppas du njuter av ditt lov iallafall!!!!!!
KRAM!

Monica sa...

Hoppas du har trevliga lovdagar, liiite pulkaåkning kan vara rätt kul om det inte är minus 28;-) och sen komma in i värmen och äta nåt gott. I luften känns det en aaaaaning vår tycker jag och all snö vi har ser jag mer som ett skämt numera.

Carro's Blogg sa...

Du kan också njuta av att det faktiskt blir ljusare varje dag. Idag passade jag till exempel på att promenerade till jobbet (30min), det är trevligt eftersom det fortfarande är ljust när gick hem.

Stef sa...

Haha åh kan du inte spela lite fågelsång på datorn! Kan man söka på det på spotify tro?! :P
kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...