söndag 6 mars 2011

Sköna söndag

Nu sitter jag här ensam i soffan framför TV: med datorn i knät. Det är lugnt och tyst. Familjen sover, inga bilar hörs från gatan vilket det normalt gör en vardag och till och med en lördag. Solen skiner in genom fönstren och lyser upp både rum och själ. Vilken frid som kan infinna sig en söndag! 
Morgongröten med bär är precis uppäten och TV:n påslagen. Att det var Vasaloppet idag hade jag faktiskt ingen aning om. Det är inget som jag brukar titta på direkt. En stund och sen kan det vara bra.

Semlorna igår blev mycket lyckade måste jag bara få tala om. Jag använde Leilas recept på bullarna och de blev mycket saftiga och goda. Receptet kan jag varmt rekommendera. Mandelmassan jag gjorde passade utmärkt. 
Den enda nackdelen var att jag köpte fel sorts grädde. Vanligtvis köper jag den vanliga grädden 36 % eller 40%. När jag var i affären och handlade inför baket fick jag nåt infall och köpte istället en lättare variant med 20%. Så fort jag vispade grädden märkte jag skillnaden. Den blev fast på en gång och lite blank. Och den smakade inte likadant som riktig grädde. Inget jag kommer att göra om. Vi har helt gått ifrån lättare varianter av smör och grädde och sånt. Dels för att det inte är bra för kroppen. Det är ju en massa annat de stoppar i så att det ska smaka "lika bra" och fungera som den fetare varianten. 
Dels för att det smakar godare med äkta vara! Det kan man kosta på sig. 
Nog om det!

Idag är det badhuset på schemat. Det ska bli riktigt roligt! En promenad dit i vår solen, en trevligt stund i poolen och sen en promenad hemåt igen. Kan en söndag bli bättre? Jo! Om man sedan planerar att laga en god middag som till exempel köttfärspaj och sallad, då blir den snäppet bättre. 
Jag hoppas er söndag blir lika fantastiskt!


8 kommentarer:

Monica sa...

Härlig himmel! Vi har också valt bort alla lättsaker, för vad är istället som utfyllnad i grädden t ex? Just den 36%-iga istället för 40 är rent fånigt, 4% i det sammanhanget har inte stor betydelse. Och smöret med rapsolja är också gott. Gott också med hembakta semlor o extrapoäng för egen mandelmassa, jag är imponerad;-). Leila kan jag titta på som ren underhållning, hon är så trevlig och piffig och allt blir vackert och så får jag sån lust att äta det hon gör:-).

Stef sa...

Härlig söndag! :) Själv har jag hjälpt extraföräldrarna ute i trädgården! :) Nu måste jag tyvärr plugga och det är ju mindre roligt!
Kramar

Martina sa...

Vilken mysig söndag (och god :-)!
Usch för lättgrädde. Blev lite skogstokig (inom mig) när jag såg att maken köpt 5 förpackningar med mellangrädde, 27% tror jag det var, sist när han handlade.
Det var väl något specialpris kan jag tänka mig men näää det ska vara ordentlig grädde för såser och annat tycker jag.

Kul att du också ska läsa Vyssan Lull, tala gärna om sen vad du tyckte. Det är spännande och se om andra tycker samma.
Jag som "alltid" läser pocketböcker har svårt att vänta tills nästa bok kommer ut i Juni och kommer nog att köpa den i hårdpack bara för att jag vill läsa den NU haha

Monika Häägg sa...

Det skall vara riktigt smör och grädde. De där lightvarianterna tror jag inte på. Det är visserligen fett med grädde men man behöver inte ta lika mycket när man t.ex. lagar en sås.

Saltistjejen sa...

Vad kulmatt semlorna blev bra. men lite trist med grädden. Jo endast fet riktig vispgrädde tycker jag fungerar till sådant här. Men nästa gång vet du.
Kramar!!!

Elin sa...

Åh, hemmagjorda semlor som är så gott. Här hemma äts det dock inga semlor alls, maken är inget stort fan av semlor men jag ska se till att få en på jobbet på tisdag. =)

Nu ska jag smyga runt i din blogg lite. =)

Anneli sa...

Finns det något skönare än en riktigt avkopplande söndag. :)

Trillingnöten sa...

Monica: Jag kan bara hålla med tycker jag! Det är bara båg och lurerier! Och Leila gilla jag också. Hon är så duktig och gör så annorlunda saker.

Stef: Underbart att hjälpa till i trädgården! det är supermysigt också...och då är det ju vår!

Martina: Ja, usch. Det var en one timer absolut. Äkta vara ska det vara!
Jag läser boken nu och den är så spännande!

Monika: Det har du rätt i!

Saltis: Ja, det kommer ju alltid en nästa gång! hehe

Elin: Ingen stor fan?? Vad är det för fel på honom? :p det som är så gott? :)

Anneli: Nej, jag tror inte det :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...