torsdag 10 mars 2011

Varför?

Gårdagen var ganska lång med eftermiddagsmöte och tågresa. Jag har haft tur (ta i trä) med tågen. De har verkligen gått i tid och utan problem. Jag är imponerad. Har ni sett den nya SJ-reklamen? Om inte så finns den i slutet av inlägget. Klockren.

I går blev jag utsatt för megastora frestelser. Jag ska "bara" äta sötsaker och onyttigt på lördagar och på lördag ser jag fram emot en stor påse godis framför Melodifestivalen. Därför finns det inte utrymme för något i veckan. Jag var så himla glad över att ha kunnat överleva semmeldagen med hedern i behåll. Då blev det onsdag. Min tur att ta med fika till mötet, men det gjorde inget. Jag var inte sugen.
MEN tror ni inte att chefen kommer insulandes med typ 20-25 semlor (till en arbetsstyrka på mindre än 10 personer)! Hela personalkylskåpet var proppat med semlor. Jag höll på att avlida och var så nära att verkligen käka en till mellanmål. Min taktik blev att tänka på att efter att jag satt i mig den där semlan skulle jag ångra mig. Dels för att den säkerligen inte skulle smaka lika gott som jag föreställt mig, brödet skulle vara torrare och mandelmassan lite äckligare än min egen hembakta fantastiska semla. Skulle det vara värt det? Nej. Så jag lyckades strunta i typ tre semlor. Bra jobbat. Nu håller jag tummarna att de andra har käka upp resterande semlor så jag slipper slåss med mig själv även idag.

I kväll blir det spännande! Vårt allra första föräldramöte. Det är stort! Vanligtvis är det ju jag som sitter på andra sidan, som lärare. Nu slipper jag hålla i trådarna och ta hand om allt. Skönt! Det ska bli superspännande att se hur det är att vara förälder på ett möte!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad spännande med föräldramötet! Ser fram emot att få höra hu det var och hur du upplevde det på "andra sidan bordet". :-)
Hahaha reklamen var såå bra!!!
Och du vilken karaktär vad gäller semlorna!! DET hade jag ALDRIG klarat!!! Men så har jag ingen bra karaktär alls vad gäller goda saker jag gillar. ;-) Jag kan jobba länge och jag kan göra många konstiga saker men att säga nej till god mat och goda "onyttigheter" har jag fota svårt för.
Stor kram!!

my sa...

Heja heja! Bra gjort med semlorna!

Och vilken klockren reklam. hihi. Tack för att du la upp den. :)

Ha så kul på föräldramötet! Spännande.

Monika Häägg sa...

Det är verkligen vidrigt med sådana frestelser! Risken finns att man faller totalt och kastar sig hejdlöst in bland semlorna. Jag brukar springa snabbt när det dukas upp semlor men ändå har det blivit tre stycken i år. För mig verkar det som att det räcker med att jag tittar på en semla så har jag gått upp några hekto!

Anneli sa...

Lycka till med föräldramötet :)
Superkul reklam, jag har inte sett den förut :D

Anna sa...

Vilken rolig reklam :)

Monica sa...

Vilken rolig reklam:-) kunde jag aldrig tro de hade så kul, roligast var ju att man väntade sig nåt aningens perverst eller så:-)
Hoppas föräldramötet gått bra!

Min plats i solen sa...

Jag är djupt imponerad av dig och din karaktär. Jag är svag där. Fruktansvärt svag. Jag kanske kan få gå kurs hos dig och lära mig att säga nej till alla söta frestelser och istället säga ja till min hälsa? Jag har helt klart mycket att lära.

De olika reklamfilmerna för SJ kör de hårt på tv nu. Roliga och samtidigt med ett allvar i botten. Efter denna vinter är det kanske inte så roligt att som anställd på SJ tala om att det är just där man arbetar.

Kram Lotta

Marie sa...

Vad duktigt att motstå frestelsen. Vet inte om jag hade fixat det.

Trillingnöten sa...

Saltis: Eller hur! Det ÄR svårt. Det är ju bara en LITEN bit av det eller det. En liten bit här och där blir så mycket :)

My: Ja, jag är stolt. Och igår dessutom. Jäkla semlor var ju kvar! :)

Monika: det finns fler frestelser än man tror...fika är det ju överallt hela tiden tycker jag. Jobbigt! Jag går också upp i vikt på bara tanken på nåt gott :)

Anneli: Tack! Visst är den?

Anna: Hahaha, jag vet!

Monica: Jag satt och väntade på det, men så kom det där upp. Jättekul!

Lotta: Du är så välkommen! Gärna på de bra dagarna som jag har, de andra är det värre :p Då blir det tvärtom!
Ja, jag skulle inte vilja skryta om jag jobbade på SJ direkt, även om man ofta inte kan rå för vad ledningen sysslar med :)

Marie: Jodå, du skulle nog fixa det :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...