måndag 2 maj 2011

Jag visste det...

Jag hade på känn att detta året skulle vara annorlunda. Vädervis i alla fall. När vintern kom och aldrig tycktes ta slut var jag bombsäker på att största delen av april skulle vara snöfylld. Sen blev det inte så. Sommaren gjorde en snabbvisit på nån vecka eller två. Livet lekte.
Sen har det bara blivit kallare och kallare för varje passerad dag. I morse vaknade jag upp till snö och minusgrader! Snö? Det tog faktiskt ett par minuter för min hjärna att registrera vad den såg när jag tittade ut genom fönstret. Ögonen fick dra en extra runda över de snövita hustaken innan informationen sjönk in ordentligt. Snö. I maj? Det händer väl. Och det har hänt att det kommit snö vid midsommar har jag hört flera som sagt. Jag trodde det mer var ett illvilligt rykte som spreds för att oroa folk. Jag ber om ursäkt. Det var nog sanning after all.
Jag vet faktiskt inte om jag pallar det här med snö i maj. Det känns liksom inte rätt att dra på sig vinterjackan igen, för tro mig, det kommer jag att göra. Jag orkar inte frysa. Igår frös jag som en tok både på jobbet och hemma. Det verkar inte som att bostadsbolagen varit beredda på dessa temperaturer. I maj. Jag poängterar: snö i maj.

Inte nog med det. Igår kväll kände jag att en förkylning höll på att boa in sig i näsan och halsen. Mycket riktigt, i morse när jag vaknade snörvlar jag lite lätt och har en antydan till halsont också. Begynnande förkylningshelvete med andra ord. The winter is back, med råge. Omysigt till tusen kan jag tala om.
Vilket trist tisdagsinlägg det blev. Neggotrillingnöten är i farten märker jag! Måste ändras!

Idag är det tisdag och jag är faktiskt glad för att:

  • jag blev förkyld på den här veckan när jag faktiskt ändå kanske planerade att vila från träningen. Vilket betyder att jag inte missar nåt väsentligt utan kan planera ny träning inför kommande veckor ordentligt.
  • det är maj och trots snö just nu, är det snart sommar och förhoppningsvis sol.
  • jag faktiskt lyckats påbörja min klassiska läsning. Anna Karenina ligger på nattduksbordet med sina 800 sidor och har påbörjats i alla fall.
  • det finns väldigt många trevlig serie som vi följer just nu. Av helt galet olika slag också. 
  • jag håller på att knåpa ihop ett fint paket till men hemliga bokvän (ska ju inte avslöja vem jag ska skicka till i fall att någon kommer och snokar). Det är superkul att fundera på vad som ska läggas i och vad som får plats.
  • jag har en fantastisk familj som jag älskar mer än nåt annat i helaste världen!
Ha en fin tisdag trots snö!

Bild lånad babes!

15 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj hoppas du snart kryar på dig igen! Kan även meddela att det är KALLT igen här hos oss också! Känns såååå tradigt!!!! Idag var det jacka! I MAJ! Inte skoj alls. Jag börjar NÄSTAN längta till sommarens hetta. Haha påminn mig om detta när den kommer och jag klagar....! ;-)
kram!

Stef sa...

Man får vara neggo ibland! Vi har inte snö men kallt som attans och det räcker! Nu får vintern allt ge sig tycker jag! Mera värme åt folket! kramar

Pärlan sa...

Haha, jag upptäckte också snö idag. Sitter just nu och tittar på snöfallet faktiskt... Det höjer ju inte direkt humöret :)

Hörru, fan vad duktig du är med inget onyttigt ända från mars till mitten av juni! Heja dig! :)
Svårt att säga hur du kommer känna i juni. Det kan bli som du säger, att man svullar, det blir lätt så, eller så kanske du vill köra på en ny utmaning direkt eftersom du ändå har klarat dig så länge :) Sötsuget kanske inte alls infinner sig på samma sätt då som det gjort tidigare. Eller tänk ut en eller ett par grejer som du vill äta då, för när man inte ätit godis på länge så blir man istället oftast sugen på lite "finare" godis än en påse med lösvikt liksom :) Kram!

mintekopp sa...

Du menar inte att ni har fått snö igen! Då har man faktiskt all anledning att få vara lite neggo, det skulle jag oxå vara kan jag säg. Krya på förkylningen och hoppas att du mår bättre snart igen. Kram

Katarina sa...

Krya på dig vännen! Äsch då, nu vill du ju ha sommar, men låt snön komma och imorgon är den kanske borta! Sedan vill vi ha en bra och stabil sommar. Jag med...

Martina sa...

Har läst Anna Karenina. I åttan tror jag det var (högstadiet iaf) minns att jag tyckte den var bra men kommer inte ihåg mycket av den.

Klart man blir förkyld nu...det blev ju vinter igen suck.

Monika Häägg sa...

Snö vill vi inte ha i maj! Usch! Som väl är har det bara varit regn här hos mig!
Tur att du är så positiv och ändå försöker hitta livets små glädjeämnen trots snö och förkylning!

Monica sa...

Du får leva på minnena från 2 sommarveckor som var alldeles nyss, men knappt jag tror de var sanna, så fort man glömmer och så viktigt att ta vara på så många fina dagar man kan, fast själv kanske jag börjar storstäda men sånt går också bättre när solen skiner, det varma vädret ger hopp på något vis. Det blev lite läskigt nu både väder och allt som händer i världen. Vi får försöka fokusera på det positiva ändå. Krya på dig och Anna Karenina tar sin tid:-).

Steel City Anna sa...

Snö!!! Jag lämnade landet i tid alltså :) Tack för minskad hemlängtan :)

Carro's Blogg sa...

Haha... det är så roligt att lyssna på alla som klagar på vädret, men men det hör väl till. Att det snöar lite i april och maj innan sommaren slårtill på riktigt.

Själv önskar jag dock en riktig regnskur, det är så tort här i Gästrikland och gräsmattan behöver lite fukt.

Tråkigt att höra att du blivit förkyld hoppas du blir bra snart.

Mrs Clapper sa...

Visst är det så FEL!! Man blir ju skogstokig... Jag vägrade ge mig och gick i jeansjacka till jobbet. Det kommer jag inte göra om imorgon, fy fasonen vad kallt!

Anneli Stålberg sa...

Vi har inte snö men kallt! Fy, nu får värmen komma tillbaka.
Krya på dig och ha en härlig onsdag!

Trillingnöten sa...

Saltis: Jag ska påminna dig i juli min vän :) haha, då längtar man nästan efter snö!

Stef: Jag tycker det bör vara lag på sol och värme i maj. Kanske alliansen kan fixa det åtminstone? hehe

Pärlan: tack för de fina tipsen om juni som jag ska till mig! Vette tusan hur det blir! är ju faktiskt cirka 6 veckor kvar dessutom...tiden går snabbt nu!

Mintekopp: Tyvärr...men nu är snön borta i alla fall. men fortfarande kallt. Tror jag tar vinterjackan idag med!

Katarina: Jag håller tummarna att sommaren blir fantastisk!

Martina: Ja, typiskt liksom!

Monika: Ja, man måste väl tänka på de bra sakerna just nu, annars blir man lite deppad :)

Monica: Ja, precis! Det är de veckorna jag tänker på. Tänk att det kan vara så olika från en vecka till en annan!!

Anna: Sannerligen! Du hade tur!

Carro: haha, en svensks akilleshäl är nog vädret! Alltid ett bra samtalsämne! haha

Mrs C: Modigt att ta på dig tunn jacka!! Jag körde vinterjacka för sjutton och frös iaf...ta på dig den idag!

Anneli: Längtar efter värmen...tack!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Visst var det galet att det snöade häromdagen! Men nu blir det varmt snart igen, säger de. Yippie!

Trillingnöten sa...

Karin: Ja, jag hörde det! och i morse var det mycket riktigt 10 plus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...