fredag 22 juli 2011

Fasiken

Asså, jag skulle verkligen inte. Verkligen inte. Så här i efterhand skulle jag avstått, lämnat skiten kvar i affären. Det här är ohållbart. Matporr utan dess like, det är vad det är.
Igår när jag var och handlade på affären fick jag syn på billiga kokböcker/recepböcker. Det var thaimat, vegetariskt, kött, kyckling. You name it. En för 39 och två för 59. Apbilligt! Snygga bilder, enkla recept. Som hittat. Inspiration är ju alltid bra tänkte jag. Speciellt till det priset (japp, jag är snålheten personifierad ibland). Jag valde ut en bok med kycklingrecept till en början. So far so good liksom. Jag drog blicken över hyllan igen, ratade thaimaten, vegetariska och kötträtter. Funderade. Kanske bara skulle köpa en ändå? Men tusan vad man tjänar på att köpa två! Jag tittade till ännu en gång.  Då, som en uppenbarelse, stod den där. The gift from God som skrek "Ta mig! Make love to me!" I en blålila liten pärm fanns himmelriket och alla dess änglar samlat på en och samma plats. Man kan kalla den Bibeln faktiskt. Eller the book of sin. Jag tror snarare att kan vara Satan som ligger bakom just denna samling av livsfarliga recept. Receptboken jag talar om heter givetvis "Choklad". Ängeln på min vänstra axel slogs tappert med djävulen på min högra men förlorade slaget. Boken slank ner i matkorgen lätt som en plätt, bara så där. La sig rätt bekvämt till rätta bland nyttigheter som keso, mjölk och frukt. Den låg och myste där fram till kassan, trivdes fantastiskt bra i kassen på vägen hem och ännu bättre i mina händer väl hemma. Det kan vara så att den är smått vattenskadad efter att jag glupskt bläddrat igenom och noga studerat vartenda jäkla recept i boken. Saliven rann till många gånger och för första gången någonsin har jag hittat en receptbok ur vilken jag skulle vilja testa alla recept. Då menar jag allt från knapriga småkakor till äckliga chokladtårtor till vidriga chokladmuffins med rinnig mitt till smaklösa och vulgära praliner och tryfflar som definitivt skapats av hin håle himself.
Jag vet inte hur detta ska gå. Året 2011 skulle ju vara dedikerat till sund mat och träning. Hur kunde det gå så fel? Jag tror att jag helt enkelt får lov att dedikera 2012 till året då jag testar chokladrecept varenda vecka. Lite som filmen "Julie och Julia" (den om Julie som bestämde sig för att varje dag laga något ur Julia Childs kokbok tills alla recept var avklarade). Tyvärr är ju risken att de kilon som jag planerar att gå ned, kommer att komma tillbaka mångfalt. Decisions, decisions.
Nu ska jag återgå till mitt dreglande. Det kanske jag förlorar ett halvt kilo på till vägningen imorgon. Och tar med mig boken i säng ikväll. Mycket möjligt.

Satans bakverk.

13 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Haha, varför är det så vansinnigt svårt att motstå vissa saker? Men du, än så länge har du ju faktiskt bara köpt boken. Kanske får den vara ditt guilty pleasure. När du blir sugen få du ta fram boken och njuta med ögonen och tänka på hur illamående du skulle bli om du åt allt på en gång. ;) Hjälper det inte får du väl helt enkelt ta och baka något av allt det goda, njuta och ta en extra löprunda den dagen. Göra som det står på min tekopp jag köpte i London "Eat cake and move on". ;)

Ha en strålande fin fredag - oavsett väder (här står regnet som spön i backen...) vännen! :)

Kram Lotta

Duktiga Tjejen sa...

Hahaha! Den boken har jag oxå! Har till och Med den och en till liknande. Och ett gäng till... Fast jag tror att jag max har gjort ett recept!

Husfrun sa...

Hihi, vad underbart! Vem kan motstå choklad när den är som allra bäst? Inte ens en lchf:are som jag :)
Och jag tror faktiskt att det är bättre att satsa sitt löfte på att testa alla goda chokladrecept hellre än att avstå dem. Man mår dåligt av att inte kunna hålla sina löften ;) Go for it.

Emmas Bokhylla sa...

Aaaah, jag vet PRECIS hur det kanns! Nar allt bara brister och man star dar och tanker "men en san maste jag baka, elelr en san, eller en san?!". Ah, i gar brast det for mig nar jag kom fran jobbet vid 19.30-tiden och skulle handla och trots att jag inte borde (jag forsoker kontrollera migg suckersug till helgerna) sa jag hogg en Twix, for blodsockret var sa lagt att jag trodde att jag skulle smalla av. Tur att jag gjorde det, annars kanske det hade smallt pa riktigt, haha!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Jag tycker att du ska unna dig choklad om och när du är sugen på det! Om du äter nyttigt i övrigt så är det ingen fara.

Chokladtårtan ser mycket god ut! =)

Monica sa...

Chokladtårtan blev jag sugen på direkt:-), och förstår dig precis, visst är det uppiggande att se läckra omslag och bilder när man går bland potatisen och löken:-)

Malin sa...

Haha, men det är säkert födelsedagar, namnsdagar och andra högtider som skall firas och då kan ju chokladboken komma väl till pass...

Kim M. Kimselius sa...

Underbar berättelse! Det bor en författare av chic-lit i dig!
Gissa om jag också blev sugen på en chokladtårta, eller chokladtruffel, eller... Mums!
Kram Kim

Steel City Anna sa...

Choklad är en frukt, eller kanske till och med en grönsak. Det heter ju kakao-BÖNA :)

Steel City Anna sa...

Älskar den filmen förresten, Julie och Julia. Nåt sånt skulle jag gärna göra!

Malin-Charlotta sa...

Hahaha, det här var den härligaste texten jag läst på länge !! Vilken energi, ångest och ironi på en och samma gång. Gillar ordet matporr, det har jag faktiskt aldrig hört...

Mariah sa...

haha, matporr är precis vad det är! Fast Choklad är fint, det gör en glad... Iallafall mig :D

Camilla sa...

Lite choklad då och då kan ju inte vara fel. Du behöver ju inte äta choklad varje dag. Sprida ut recepten över både 2011 och 2012. Sedan delar du med dig på bloggen av det bästa ;)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...